Måndag den 25 november 2013

På något obegripligt vis har jag lyckats boka upp varenda dag fram till julafton. De få dagar det inte är aktiviteter lär det istället bli jobbkvällar, en av de tyngre perioderna väntar. Jag gillar det, det känns bara lite obegripligt, jag uppfattar mig annars nu för tiden som en snudd på obokad varelse (i stor kontrast till tidigare år).
 
Jag trodde ett tag att jag battlat färdigt med printern, men icke. Till sist blev det good enough. Har man inte sett originalet tror jag inte ens man reagerar, men det är helt sjukt så måga timmar jag lagt på det... En delseger är att man nu kommer åt den via den stationära datorn, men det är en tillfällig lycka eftersom den snart drar sin sista suck.
 
Gick ned i källaren och tog ut min frustration på tvättbokningstavlan. Man har inte kunnat boka det sista passet den 30:e på evigheter eftersom hålet för tvättlåset varit buckligt. Jag tog med en tång och en skruvmejsel. Nu är det visserligen buckligt på andra vis, men det gick att pressa in tvättlåset.
 
Imorgon inleds en liten tågluff i Östergötland.

Söndag den 24 november 2013

Frukost på Rambergsvägen lördag förmiddag, en liten tretimmars get-together. Jag och Hanna hade med oss ett par saker till bordet men gick därifrån som vinnarna; äggröra, gott bröd med en massa pålägg, turkisk yoghurt med bär och nötter - omnomnom! Tittade på reprisen av på Spåret och hängde till halv två när det var dags för Sanna & Mikael att dra till sin spabokning.
 
Resten av helgen har varit asocial, helt som planerat. En namntavla utan namn ska vara klar senast tisdag och jag vet ju att jag både är noggrann och ganska långsam när det gäller tecknande, och det har mycket riktigt tagit sina modiga timmar. Den blev fin och nu ska den bara printas, men min skräpprinter vägrar att scanna in hela originalet! Jag fattar inte varför den trilskas, det hamnar en ram runt som klipper bort någon centimeter på varje sida, frustrerande. Designen är förstås snyggast när allt syns, till slut drog jag fram min A3-printer för att se om det skulle bli bättre, men den har visst tappat livsgnistan sedan senast jag använde den. Helt död. Nu är min sista förhoppning att jag lyckas scanna på jobbet, och att färgerna blir tillräckligt bra för att kunna printas imorgon kväll. Får använda lunchen till att skaffa matt fotopapper, blev lite onödigt stressigt detta.
 
Bakade scones nu under eftermiddagen, med philadelphiaost och marmelad är det verkligen himmelriket...
 
 

Fredag den 22 november 2013

Jag tänker mig att det var åtta sena septemberkvällstimmar jag fick tillbaka i onsdags. Sov bara några timmar den natten, standard numera, och fick därför släääpa mig ur sängen när tvättpasset drog igång klockan åtta. Det blev tvätt och det blev städning, och vid lunchtid kom Suzana som också tagit flexledigt. Med sig hade hon hamburgare från O´Learys och andra säsongen av 2 Broke Girls, och med det roade vi oss sedan resten av dagen. Iklädda mysbyxor, och då och då med en liten tanke på kollegorna som jobbade på kontoret. Kändes obeskrivligt lyxigt, men vi var samtidigt så värda den där dagen. Det blir fler Tjugonde November i framtiden, det är ett så lyckat koncept.
 
Två arbetsdagar till på det, och nu plötsligt fredag igen. Det går att leva med. Hämtade ut en canvastavla som jag beställt, ett fint naturfoto av PJ, och har sedan dess legat på soffan och käkat Fazerchoklad, och läst sagor på nätet. Är det för sent att göra renskavspanna nu?

Tisdag den 19 november 2013

Hade en tanke om Aftonstjärnan ikväll, men det var fortsättningen på Snabba Cash som visades och jag insåg att jag ju inte gillade första filmen. Dessutom var jag lite för trött där vid sjusnåret, jobbar mycket med vakna nätter just nu, så jag gick hem istället.
 
Morgondagen förutspås bli fantastisk! Jag är flexledig hela dagen; sedär, fantastiskhet bara i det enkla faktumet.

Söndag den 17 november 2013

I Sävedalen fanns en vinflaska med mitt namn på, under den vanliga etiketten. Där kunde den ju inte bli stånde, alldeles ensam, så jag åkte dit för att inspektera igår kväll.
 
Jenny hade bjudit in mig och Maria på pizza och rosé, Charlie stod för underhållningen: att spela de första tio sekundrarna av varje låt från de senaste årens Melodifestivaler. Varvat med Eric Saades konsert. Fick honom till sist att istället spela Timos Endeavour och Sixteen ett par gånger på rad. Kidsen halvsomnade sedan till tecknade Croodarna, vi åt chokladpudding med vaniljsås (Partillegrej) och korkade upp mer vin. En sådan där genomtrevlig lördagkväll helt enkelt.
 
Tog partybussen Svart Express tillbaka in till stan, hamnade i soffan framför TVn och fick sedan för mig att jag skulle se Glees hyllningsavsnitt till avlidne Finn/Cory, det gick att pussla ihop på Youtube. Herregud vilken gråtfest, jag var helt förstörd...
 
Kom i säng vid halv fem, var uppe fyra timmar senare. Sanna messade och tipsade om Engelsforsförfattarna på Nyhetsmorgon, till sist kom vi överens om att jag skulle gnida mascaran ur ögonen och följa med henne och Hanna ut på långpromenad. Som en vårdag ute, blå himmel och sol där vi gick genom Kyrkbyn ned till Eriksberg och längs vattnet. De där timmarna räddade mig från undergång, dagen har visserligen känts rekordlång och jag har sippat kaffe konstant men jag har iaf hållit mig vaken.
 
Bryr mig inte om att jag är först i kvarteret att göra det - nu är lägenheten julkpyntad. Det går rätt fort på 57 kvadrat, en Mailegtomte hänger på dörren och ett par andra är utströdda i fönstren. En orange adventsstjärna hänger i vardagsrummet, en naturfärgad i sovrummet. Stjärngosselampan är på plats, liksom en ljusslinga i hallen. Ett par guldkulor upphängda, en tovad tomte balanserar på fönsterbrädet. Klart. Då var det bara att luta sig tillbaka och invänta julefriden.
 

Fredag den 15 november 2013

Hej blogg. Det var ett tag sedan.

 

Det handlar ju fortfarande om att dokumentera liv (i något slipad, publik form) så: vi gick på teater, jag och mamma. En ljummen, blåsig torsdag. Hennes tåg var försenat så det blev en snabb tur genom stan och en tidig middag på Stadsteatern. Bouillabaisse och en flaska vin, fina grejer. Vi såg Doktor Glas, som det släppts extra föreställningar till, och Krister Henriksson förtjänar absolut den uppmärksamhet han fått för den. Stående ovationer efteråt, han såg uppriktigt glad ut.

 

Frukost på Brogyllen nästa dag, en av de bättre caféfrullarna faktiskt. Varm croissant, bara det, och färskpressad juice. Två dagar senare var det frukostdags igen, denna gång på det nya Condeco vid Domkyrkan, i sällskap av Lotta. Det var så trevligt att vi bestämde oss för en repris snart.

 

Jag och Malin åkte hem till Kvistfamiljen i Majorna en kväll, blev bjudna på middag och fick mysa med världens sötaste lilla Tyra, tre månader. Hur nöjd bebis som helst. Vispen var i fin form han med, vi jagade djur i hans rum, med stängd dörr och ficklampa. Han är verkligen rolig att lyssna på när han bubblar: "Först ska vi jaga, sedan ska vi hitta, sedan kriga, sedan platta, sedan steka, sedan äta, sedan ha som husdjur". Vi hann inte allt.

 

När jag inte har jobbat så har jag ritat vykort, och skickat mina första fakturor. Kändes stort på något vis. Jag ska teckna ett par motiv till, när sedan julen flyttar ut från butikerna ska jag försöka få ut mina kort på marknaden tänkte jag.

 

Natten till idag var av vaken sort. En harmonisk sådan, jag läste och tänkte på resor och ritprojekt och kände mig verkligen inte stressad alls, inte förrän klockan närmade sig 05 och det nästan var dags att gå upp. Jag fixar lite sömn, sover oftast inte mer än fem timmar, men så här lite fungerar även jag dåligt på. Kom inte iväg till jobbet förrän strax innan nio, hamnade vid ett element på bussen och höll på att somna om, blev alldeles varm och gosig där jag satt och väntade vid en broöppning. Har druckit kopiösa mängder kaffe under dagen, och höjt skrivbordet till stående för att inte sega till men det har känts slumrigt ändå. Stannade till på Granit på vägen hem, såg massor av fint men köpte bara så många förvaringsboxar jag kunde få med mig på bussen.

 

Nu har jag precis ätit pannkakor, fancy fredagmiddag; efterrätt var en näve torkade tranbär. Kör myskläder, tofflor och en filt, tänkte titta på fotbollsmatchen som börjar snart och antagligen somna innan jag vet om det blir vi eller Portugal som får spela VM nästa år.


Måndag den 4 november 2013

Dagens statusuppdatering:
 
Efter en värdelös helg (vi slog läger i soffan, jag och attackförkylningen) blev det måndag oasvett hur mycket man stretade emot. Nattens storm och grannens basgång höll mig vaken till minst fyra, därefter är det en dimma. Höstrusk omfamnade mig, och inne på kontoret rådde säsongens första kallras - tokigt kyligt i varje rum, folk satt i sina jackor och hackade tänder. Lunchen hoppades över, fikabeställningen till eftermiddagsmötet brann inne. Det blev mörkt och jag letade mig blå efter installationsskivan till skrivaren och allt kändes ruttet.
 
Sedan.
 
Snubblade jag över en sida som säljer pennor och målarprylar, hittade _äntligen_ Copics lilla vita burk, och nu är jag oproportionerligt lycklig igen. Av en penn- och kluddbeställning. Såhär varm i hjärtat är det inte normalt att bli av kontorsprylar. Jag behöver skaffa mig ett intresse. Ett annat.

RSS 2.0