Tisdag den 31 mars 2015

Helgen kom, och så gjorde även Nikke. Ritz har snyggat till sin brunch ytterligare, båda buffén och kristallkronorna och priset, så det blev ett lyxigt avstamp. Sedan hem till mig för drinkar och förfest, Jenny tiggde till sig skjuts från Partille och anslöt hon också. Missade en buss, som vanligt, men till sist kom vi till Nefertiti och fick sätta oss vid ett bord.
 
Klabbes Bank har släppt ny skiva, det skulle firas. Vi åt gott kött och gjorde vårt bästa för att (återigen) tömma lagret av Strongbow under spelningen. Trummisen anslöt, det blev lite häng längst in i lokalen medan dansgolvet ställdes i ordning, och när vi väl tagit oss i kragen och klivit upp framför DJ-båset så blev vi kvar där, etnisk house till trots. Det mesta går ju, med lite innanför västen.
 
Vintertid blev sommartid och vips var klockan tre. Jag och Nikke tog nattamat på Donken innan buss över bron och hem till soffan.
 
Dagen efter slog bakfyllan till först vid lunch, efter att jag vinkat av Nikkelodeon. Den blev stadigt värre, och det tog mig tid att inse att jag faktiskt var sjuk. Eller, mest troligt båda. Det har sedan dess varit två vidriga dagar, febriga, och med ett tungt illamående som en tjock filt över allting. Nu verkar det vara över, för den här gången. Fattar inte vad som flugit i denna vår, har inte haft så många sjukdagar på länge. Värdelöst på alla nivåer.
 

Fredag 27 den mars 2015

Tio dagar senare.
 
Det låter som en zombierulle.
 
Vardagen rullar på i ungefär samma takt. Har fullt upp om kvällarna, fattar inte hur det går till. Frukost på Steinbrenner, fika på Waynes, AW på Posthotellet. Lindahl har varit i stan och det blev middag och häng på Vårflods med storfamiljen. Helgen som gick var Marwa & Robin här, Robban gav oss showbiljetter i julklapp och nu var det dags! Käkade hotellfrukost och drog runt på stan under isigt snöregn, gick vidare till att dricka cava framför spegeln medan vi sminkade oss. Park Lane och krogshow a la 80-tal resten av natten, trerätters och vinslurkande och jag skrek sönder rösten på The Final Countdown. Lillebror har också hälsat på, hållit föredrag ute vid Delsjön. Slutsålt på ingen tid alls, jag hann inte tipsa någon. Hann bara ge bort min fribiljett till min författare, det kändes viktigt att de två fick träffas.
 
Har haft en tonårskatt boende hos mig den här veckan. Hon är ljuvlig när hon sover i mitt knä, på min mage, och inte lika ljuvlig när hon jamar ihärdigt klockan fem om morgonen, eller när hon klöser på allt utom klätterträdet, och biter i allt. Sladdar, lampor, penslar, väskor. Innekatt är nog inte modellen trots allt.
 
Madame Curie själv verkar dock oförskämt nöjd.
 
 
 

Tisdag den 17 mars 2015

Tiden går fort när man har enormt roligt.
 
Sedan sist har det hunnits med ett antal caféhäng, både efter jobbet och i frukosttappning. Jag har haft kollegor på middag, jag har varit på improvisationsmusikal på 2Lång (sjukt underbart!) och jag har hälsat på Mills med familj i Vintrosa. Hur skön helg som helst, fick leka familjeliv med henne och kidsen, hennes Alva är min guddotter och det är ett ljuvligt barn. Har lekt fiskar i havet, klistrat hundra rosa klistermärken på papper, hoppat studsmatta och byggt med lego. Söndag morgon vaknade jag av att hon klappade mig på kinden, sedan kröp hon ner under täcket och småpratade innan det blev morgon-TV och lek i soffan. Fick nybakat bröd och så mycket kaffe jag orkade dricka: kände mig bortskämd. Innan tåget gick hemåt hann Lillbror bjuda mig på sushilunch i Örebro, och han och Lottis fick med sig en trave böcker var. Typiskt bra helg.
 
Vid sidan av det: ett dagjobb, förstås, och en kvällssyssla bestående i att paketera böcker att posta till de som beställt och att snacka med Staffan om nuvarande och framtida bokidéer. Jag ska bara klura ut hur jag ska få tid till allt, löser jag bara det väntar ett spännande år.

Torsdag den 5 mars 2015

Workshop i Kårhuset heldag. Riktigt bra var det, om gruppdynamik och personlighetstyper. Teori och övningar blandat, och i en bra grupp, mycket nöjd.
 
Sedan blev det återseende med Thailandsresenärerna på Waynes. Olle klättrade i sofforna medan vi andra sög i oss smoothies och snackade. Fick skriva i ett par böcker och lämna över, alltid roligt.
 
Nu är jag utmattad.
 
 

Onsdag den 4 mars 2015

Jag och Daniel sitter i bilen när en hare panikvänder in framför hjulen. Snabb inbromsning, palten klarar sig.

 

Jag: "Oh, det var nära! Vad hade vi gjort om det blivit kaninmos?"

Daniel: "Tofflor."

 

Sedan ville han följa GPS:en utan att titta på vägen. Moto är min farligaste och bästa vän.

 

Det blev sushi efter jobbet, och en snabb titt på nya lyan. Sedan åkte vi ut till IKEA för att byta ett par grejer; blev sittande i världens segaste kö till återbudsdisken, drack Kamprads kaffe och fnissade åt våra egna skämt. I övrigt var det rätt tyst där bland väntarna. Kunde till sist ta ett varv i varuhuset och hamnade i kassan de sista minutrarna innan stängning. Blev körd hem till porten, Daniel åkte för att köpa frukostmat (bröd och jättemaränger) och jag tog tag i bokbeställningar. Sedan ringde min författare, och det blev en massa boksnack. Har svårt att koncentrera mig på annat just nu, det är bara en massa boksnurr i huvudet , och det är fint att kunna prata med någon som har det precis likadant. Håll i er bokvärlden! Det här är bara början...


Tisdag den 3 mars 2015

P4 Halland tog sig ett morgonsnack med författaren till Fiskeoturen; jag blev själv sugen på att läsa om den, det är gott betyg. Jag satt i soffan under tiden, klamrade mig fast vid en tekopp och log fånigt medan jag lyssnade. Fortfarande smått ofattbart att vi nu har en bok.
 
Morgonjobb på Lindholmen, sedan via Tillämpad IT och båt över älven till Johanneberg. Sist Ladokworkshop i Vasa. Hade svårt att koncentrera mig, tankarna var i boklådan.
 
Mötte upp med Malin & Maria efter jobbet, hamnade på nya Waynes i Nordstan och pratade ikapp. Kikade in på Akademibokhandeln men där rådde bokreakaos, vi ger det någon vecka.
 
Den sista delen av kvällen ägnas åt att signera och paketera böcker, och skicka iväg över landet. Den kartong jag fick av Idus i förra veckan är snudd på slut, jag måste få tag i fler nu.
 
 

Söndag den 1 mars 2015

I onsdags blev jag upphämtad på campus av min författare, Staffan. Vi skakade hand där i bilen, och så var en ny vänskap i rullning.
 
Sedan körde vi mot Lerum. Jag kartläste oss på rätt väg i början och i slutet, där i mitten hamnade vi i Jonsered men det är glömt nu. Väl framme fick vi träffa urgulligt förlagsfolk, vi fick fika och prata och bläddra i böcker på deras loft. Jag hade kunnat stanna kvar hur länge som helst. Fattar inte hur jag har kunnat ha sådan tur att jag tussats ihop med den absolut trevligaste författaren på Sveriges mest omtänksamma bokförlag.
 
Vi fick med oss ett par kartonger böcker därifrån, nu ska Fiskeoturer spridas över landet! Det har börjat bra.
 
Jag har varit rätt trasig sedan dess, en förkylning har flyttat in för att stanna. Just nu är status att rösten är helt borta, men det är förstås fint för grannarna som slipper lyssna på den eviga duschsången. Det trista är att det inte blev något Varbergs-spa med Elisabeth igår, och inget omkramande av hemvändande Thailandssemestrare idag. Jag stannar inomhus och tittar ut på snöblaskstormen, och drömmer bokdrömmar istället.
 
 

RSS 2.0