Måndag den 30 november 2015

Vilken helg. To Do-listan är lika lång som innan men jag har hunnit med annat skoj. I fredags, medan blåst och regn härjade, var det disputationsfest för Antonio borta i Gamlestan. Hade inte tänkt bli långvarig, och skulle inte dricka rödvin; båda grejerna kantrade direkt. Hamnade vid ett dryckesglatt bord, och när festen vid midnatt började packa ihop så drog vi med de italienska gästforskarna ut i Göteborgsnatten. Hamnade på Lounges, knökat med folk men det blev några timmar på dansgolven ändå innan jag drullade hemåt.
 
Lördagen var en smula plågsam att vakna till. Brunch på Incontro med Sanna & Hanna 12:30, lyckades ta mig i kragen tills dess och var hyfsat presentabel. Många pizzaslices senare hade hela eftermiddagen försvunnit, sittningen var sedan länge över och vi tog ett varv på Avenyn innan vi skiljdes åt. Snackade med Halmstad i telefon innan tröttman slog till igen...
 
Söndag morgon startade med en rufsig man med en Nogger i handen. Förutom att han ville äta glass så ville han veta när han kunde kliva på sitt tåg, och tydligen var jag i Pressbyråkön helt rätt person att fråga. Blev till sist av med honom, möttes av Lisabeth som hade inhandlat lattes och så tog vi tåget till Varberg. Söndagsbrunch och spa, vilken uppfinning alltså! Älskar det där stadshotellet, urmysigt, och så god mat. Bubblade oss skrynkliga i tre timmar, brunchade nästan lika länge och kom hem när det blivit kväll.
 
En enormt energigivande helg! Nåja, lite dränerande där tidigt lördag morgon men på det stora hela gick jag plus. Stormen Gorm drog in söderifrån och härjade natten till måndag, ett tag föll snön ymnigt samtidigt som det åskade och blixtrade, mycket märklig upplevelse.
 
Nu har veckan dragit igång, och en lavin av uppgifter har trillat över mig. Novembers sista dag, imorgon går vi in i december. Idag skulle vi ha besökt Hagabadet i Sannegården, men det sköts upp en smula pga sjukdom. Passade mig fint, har ägnat timmarna efter jobbet åt att röja i lägenheten. Det blir inte bättre, högarna växer bara, men någon gång snart måste vändningen komma. Tills dess gräver jag vidare i gömmor och skåp, släpar fram allt i ljuset och vrider och vänder på det innan det hittar en väska eller en kartong eller sopsäcken. Det vill ta en evighet. Det får ta två veckor.

Torsdag den 26 november 2015

Min tur att vara Fika Master på jobbet denna torsdag, en ny tradition som införts. Jag hade tänkt göra det enkelt för mig och handla från Ester Mosessons, men så hade Hanna skrivit en så himla gullig presentation av mig och mailat ut till alla att jag fick prestationsångest. "Warm and fuzzy person", det kräver liksom hembakat det.
 
Gjorde precis det jag inte tänkt göra; improviserade. Höftade till en vanlig kladdkaka, dubbel sats, och så vände jag ned en stor påse frusna hallon. Hur himla gott som helst ju! Smeten var ljuvlig så jag hade det på känn, och avdelningen gillade. Gott så.

Tisdag den 24 november 2015

 
Burgare, sötpotatisfrittar, en torr äppelcider och ljuvliga kollegor, på en AW på ett Tugg som numera är en storfavorit. Sedan var den här tanten nöjd. 
 
 

Måndag den 23 november 2015

Dagen startade med frost på biltaken och en evig väntan på en buss som låg långt efter i tidtabellen. Det var för kallt för att gå tyckte jag, men det visade sig även vara för kallt för att stå på isig hållplats och vänta. Hann bara in på jobbet och vända, insåg sedan att jag hade en läkartid inbokad så det blev en frostkall promenad ändå. På vägen tillbaka gick jag längs vattnet och tittade ut över Göteborg där det gottade sig i det bleka solljuset - och så slog det mig hur mycket jag kommer att sakna den här staden. Det är som att jag redan gör det, trots att jag inte har flyttat än. På samma sätt kan jag redan nu känna sorgen över att tappa bort mitt halsband, som jag älskar. Fick det just, som en hejdåpresent av min kollega Suzana, och det kommer förhoppningsvis att dröja år innan jag förlorar det, ändå tar en liten bit av mig ut det på förhand. Märkligt sånt där.

 

Min tanke är att det här fr o m januari ska bli en reseblogg; det är dags för Alma Farang att damma av ryggsäcken och bege sig ut i världen igen. Den här gången går färden bara över lilla pölen till den lite större ön, men det kommer ändå bli som tidigare Farangbloggar med en ny stad att upptäcka, full av nya människor och platser. Lite färre vulkaner och sandstränder bara, lite mer vardag. Jag tror det kan bli fint.


Söndag den 22 november 2015

Hela lördagen tillbringades i Halmstad. Staffan mötte upp på stationen, vi hann kolla in biblioteket och bokjobba lite innan det blev sushibuffé på Lotus. Efterlängtad sådan. Tillbaka till biblioteket, fick ett par installationer som ingår i ljusfesten utpekade för mig och så slog vi oss ned i de gröna stolarna igen och spånade vidare på text och bilder. Sist gick vi ned i bottenplan och bläddrade i gamla Hallandsposten från 50-talet. Ren research i jakt på annonser, och hopplöst roligt; det är en klar utmaning att de har den avdelningen i det tysta läsrummet.
 
Vinterkallt som bara den. Förflyttade oss till studion, gick ett varv i kvarteret och plockade upp kaffe och mazariner och så blev det äntligen firande av. Den där mazarinen har vi snackat om så länge att vi inte riktigt minns vad det var vi skulle fira med den, men någon milstolpe var det. Kanske att vi fanns på bibliotek, eller att första boken kom ut. Oklart som sagt.
 
Den där musikstudion är som ett vardagsrum i en studentkorridor, stortrivdes. Får mig att tänka att det ju är så där man vill jobba om dagarna, på ett kontorshotell eller i delad ateljé med andra kreatörer. Något att drömma om det. Till sist gick det inte längre att sitta nedsjunken i sofforna, två planerade tåg hade både kommit och gått och det blev hög tid att ta sig i kragen. Fick med mig en halv låda fisk därifrån, så nu finns färska Fiskeoturer att köpa!
 
Bra helg helt enkelt. Idag har stora lägenhetsröjningen påbörjats, det är grejer överallt nu i väntan på att de ska landa i en flyttlåda eller i ett skåp. Har skickat väg lite böcker, lyssnat på ett par dokumentärer och skissat en del på nya bokbilder.
 
 

Fredag den 20 november 2015


 
Såhär såg det ut på Korsvägen imorse 06:20. På tok för tidigt, för allt, men goda smoothies och lite mingel och föreläsning av Volvo om deras succéreklam Made in Sweden. Sedan startade dagen. Den tar snart slut, jag är så fåntrött att ögonen går i kors.
 
Exitsamtal på jobbet idag. Plötsligt väldigt medveten om att det inte är långt kvar. Tjugonde november liksom; hur blev det så...?

Torsdag den 19 november 2015

Smörgåsbaren med Daniel igår. Dyra mackor men väldigt fin inredning med koltrådslampor och industrikänsla, och enormt trevlig personal, det gör det till ett favoritställe. Burgare, fattiga riddare, några glas vin och en konjak senare var vi båda sovtrötta, trots en kanna pressokaffe.
 
Segstartad idag, trots att frukost med Lisabeth i Navet stod på agendan. Valde det skummaste bordet med tänt ljus på, fin start på dagen.
 
Middag för Malin & Maria nu ikväll. Tacolasagne och bulgursallad, en sällan skådad kombo men riktigt gott. Åt oss till matkoma medan regnet smattrade utanför.
 
Nu väntar nattens ritpass, blir en kort variant, jag behöver sova. Imorgon bitti väntar veckans tredje frukost, denna gång en föreläsning på Gothia. Startar redan 06:30; undrar lite varför jag fortsätter att ge mig in i sådant här, är varken morgonmänniska eller frukostätare men glömmer liksom bort det när tillfällen ges...

Tisdag den 17 november 2015

Den Stora Skåprensningen har inletts. Sist det hände levde jag på vaniljyoghurt och pepperonis i en vecka, inte så tokigt egentligen men enformigt. Den här gången har en snabb inventering gjorts och jag kan konstatera att mitt skafferi mest består av gryn, mjöl och frön. Det blir inga festmåltider på det. Mest synd är det om Malin och Maria som kommer hit på torsdag och ska äta middag för att fira av lägenheten. Jag har förvarnat om en udda meny, de verkar se fram emot det.

Måndag den 16 november 2015

Dagarna trillar om varandra och bildar en enda röra av jobb, gemensamma frukostar och middagar; med Hanna, med Daniel, Med Betsy. Med Peter, med Elisabeth, med hela Shannagänget. Med Erik. Det har jobbats bok i Varberg medan staden stängde ned en grå lördag eftermiddag, jag har kikat på E-hive och mamma har hälsat på. Jag var i Södertälje en helg, hängde med Björklundarna och CJ och grillade hamburgare, jagade barnen, gosade med samma småfolk. Satt uppe sent och pratade med näsan strax över vinglaskanten. Fick en hotellfrukost med hela familjen Engström, och en Brogyllenfrukost med hela den stora admingruppen. Är det något jag lämnar efter mig på institutionen så är det fenomenet gemensamma frukostar. Det har druckits skymningskaffe, och varits på Pariyas födelsedagsbrunch. Har firat Vispen, käkat turkiskt med Malin och Maria och sett The Martian med Eirin och Knut Ola. After Work på Smörgåsbaren (nytt favoritställe) med Mia, Elin och Eirin. Finfina burgare på 2112 med Hanna och hennes kollega Maria, och Gavin DeGraw på Lisebergshallen. Tokigt bra. Har hängt hos Lillebror i Örebro, Clarionbrunchat och föredragsspånat, inhalerat chokladkaka och Barollovin medan Sverige tufsade till Danmark i EM-kvalsplayoff. Ja, och så har jag fått lägenheten uthyrd.

 

Det är vad jag minns från de senaste... sex veckorna. Inte så pjåkigt ändå.


Tisdag den 10 november 2015

Bloggen börjar kvickna till, sträcka på sig. Snart så. Istället för vinterdvala vaknar den.

RSS 2.0