Söndag den 22 november 2015

Hela lördagen tillbringades i Halmstad. Staffan mötte upp på stationen, vi hann kolla in biblioteket och bokjobba lite innan det blev sushibuffé på Lotus. Efterlängtad sådan. Tillbaka till biblioteket, fick ett par installationer som ingår i ljusfesten utpekade för mig och så slog vi oss ned i de gröna stolarna igen och spånade vidare på text och bilder. Sist gick vi ned i bottenplan och bläddrade i gamla Hallandsposten från 50-talet. Ren research i jakt på annonser, och hopplöst roligt; det är en klar utmaning att de har den avdelningen i det tysta läsrummet.
 
Vinterkallt som bara den. Förflyttade oss till studion, gick ett varv i kvarteret och plockade upp kaffe och mazariner och så blev det äntligen firande av. Den där mazarinen har vi snackat om så länge att vi inte riktigt minns vad det var vi skulle fira med den, men någon milstolpe var det. Kanske att vi fanns på bibliotek, eller att första boken kom ut. Oklart som sagt.
 
Den där musikstudion är som ett vardagsrum i en studentkorridor, stortrivdes. Får mig att tänka att det ju är så där man vill jobba om dagarna, på ett kontorshotell eller i delad ateljé med andra kreatörer. Något att drömma om det. Till sist gick det inte längre att sitta nedsjunken i sofforna, två planerade tåg hade både kommit och gått och det blev hög tid att ta sig i kragen. Fick med mig en halv låda fisk därifrån, så nu finns färska Fiskeoturer att köpa!
 
Bra helg helt enkelt. Idag har stora lägenhetsröjningen påbörjats, det är grejer överallt nu i väntan på att de ska landa i en flyttlåda eller i ett skåp. Har skickat väg lite böcker, lyssnat på ett par dokumentärer och skissat en del på nya bokbilder.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0