Fredag den 30 december 2016

Så har även Ella vinkats av. Astrid togs farväl av och försvann redan vid femtiden imorse. Båda vollisarna har lämnat Harcourt Street för gott, och i den stora huskroppen söder om prästgården finns nu bara jag kvar. Tack för att ni förgyllt mitt 2016 gullungar, har haft så roligt med er! Ändlösa kramar till er, Astrid och Ella!

 

Goodbye, kitchen. Office loves you.


Söndag den 18 december 2016

Så var även luciorna över. Det tillsammans med julmarknaden är stora projekt som ger den huvudsakliga inkomst som vi driver verksamheten på. Det planeras och fixas från januari och över hela året, och så satsas allt på ett bräde under tio intensiva dagar.
 
Vi har genomfört tolv luciaföreställningar här i Ulrika Eleonora, som mest fyra stycken på en dag. Därtill en megaföreställning i Westminster Cathedral, och en lite mindre i mysiga Southwark Cathedral. Ovanpå det har vi bakat pepparkakor med Ung i London, haft julavslutning med samma gäng och roddat stora seniorjulbordet. Det har varit så mycket kvällsjobb på sistone att det nu känns ovant med lediga timmar innan man ska sova. Jag har vant mig vid folkdräkt men inte vid att kjolen kliar när man sätter sig ned, vilket man iofs sällan hinner. Jag har inte ätit så många lussekatter som planerat och jag har inte ledsnat på luciasånger, mot alla odds. Lika vackert varje gång.
 
Fina minnen alltihop.
 
 
 
 
 
 
 

Måndag den 5 december 2016

Vissa bilder man gör blir till favoriter, utan att man riktigt vet varför. De här två, till exempel. Abbe som möter en schäfer, från första delen av Saga & Simon, och haren som kissar på en svamp i andra delen av Lillan & Lokeserien. "Gör honom grosshandlarnöjd" sa författaren, och "Tänk Edvard Persson".
 
Grosshandlarnöjd...
 
 
 
 

Söndag den 4 december 2016

Somligt sticker ut: AW hos Simon & Chris i fredags, snudd på hela gänget samlat. Det bakades pizzor och serverades öl, och spelades både ukulele och banjo. Lördag mötte jag upp Alex och Erik i SoHo för vad som utvecklades till en barhoppande utekväll. Himla trevligt, vi hann med fyra olika ställen varav ett bjöd på dansande män på bardisken och Happy Hour på drinkarna, sånt gillas.
 
Jag kunde inte motstå denna.
 
 
Nu ikväll filmvisning i Svenska salen, med framdragna soffor, filtar, storbildsskärm och en sur polkagrisstång i näven.
 
I övrigt är helgen ett töcken, men allt det där sticker ut.
 

Torsdag den 1 december 2016

Dagens rätt så minnesvärda Facebookstatusupppdatering:

 

"Nedräkningen för min tid på just den här ön har inletts. Det har varit ett spännande år, och tufft på sina vis, men nu måste något ge vika om jag inte ska bränna ut mig lagom till påskäggen.

Jag lämnar London den 1 mars nästa år, för att fokusera på illustrerandet. Var jag ska bo och hur jag ska få allt att gå runt vet jag just nu väldigt lite om. Är det modigt, eller bara tokigt? Säkert båda. Men det känns rätt.

Jag kommer att sakna er!"

 

Allt det där är sant. Dessutom: jag har haft världens bästa kväll! Amelie drog med mig på Sketch Meet på House of Illustration vid Kings Cross. Tre långbord fyllda med papper och tuschpennor, en bar i ena änden och en vit duk i den andra. Under 2 ½ timme fick man rita på teman - juliga sådana, såsom "My best present" och "What a cracker!" - vilket är svårt men enormt roligt, det skrattades mycket. Ville man så visades ens teckning upp på storbildsskärmen. Allra sist ritade vi av personen framför oss, men innan det byggdes en bildserie på fyra rutor upp med tre olika personer bakom pennan. Väldigt roliga resultat! Fyllt av sociala människor som alla ville prata material och papperskvalitet och uppmuntrande tittade på varandras bilder.

 

Jag borde skriva mer om hela uppsägningsgrejen och mina planer, det borde jag, men jag har just nu bara tuschteckningar i skallen. Jag ber att få återkomma.


RSS 2.0