Fredag den 1 januari 2016

De sista dagarna på året fylldes av ett febrilt skrivbordsjobbande för att hinna knyta ihop allt, det gick i ärlighetens namn sådär; hade fler oavslutade ärenden än jag trodde, och fler pappershögar. Helt färdigt blir det inte men planen är ändå att lämna över en organiserad röra. Lätt småfebrig hann jag även med att ta en sista mysfrukost med Lisabeth. Navet-caféet var stängt, vi var för tidigt ute, så det blev Pressbyråns lussekatter i Jupiters lunchrum istället, minst lika bra. Lunchen åts däremot i Navet tillsammans med Håkan, och när det mörknat åkte jag in till Waynes för en sista kaffe med Erik. Tisdag morgon träffade jag Apan på Centralens Espresso House för en sista frukost med honom, djupt nedsjunken i varsin fåtölj där bland morgonens tågpendlare. Varje kopp kaffe är just nu ett hejdå, det är ju inte för evigt men känns ändå i hjärtat varje gång.

 

Årets allra sista dag var vigd åt att rensa ur alla garderober (uppdraget utfört), rita bokbilder (gick hyfsat bra) samt avsluta bokföringen (gick inte alls, hanns inte med). Det nya årets allra första dag kommer att se ungefär likadan ut, undantaget den sprakande himlen som jag fick vid tolvslaget igår. Det finns laxrullar i kylen, och bubbel, och till min stora lycka små, små förpackningar med Starbucks instant coffee. Storheten i detta består i att kaffefiltren just nu är borta/slängda/nedpackade/uppätna.

 

När det som nu blivit nytt brukar jag fundera över året som gått. Det har varit lite klent med bloggandet men lite minns jag ändå. Till exempel att jag åt mycket spetspaprika i början av året, snöade helt in på det, och så träffade jag Staffan för första gången. Skakade hand på Chalmers parkering och så hade jag funnnit en bästis, vem hade kunnat tro det. Han är även anledningen till att det under året släppts inte mindre än två böcker, och att jag fått rita varje streck i dem. Så himla glad för det! Det är ju det här jag vill göra, och det är precis så ljuvligt som jag drömt om att det ska vara.

 

Har hängt en hel del i Örebro, Norrköping, Halmstad och Varberg, och varit väldigt social på hemmaplan. Känns som att året svämmat över av middagar, teatrar, spavistelser, uteserveringar, frukosthäng, konserter, festivaler, varma ljusa nätter i tält och på fält - mycket, mycket nöjd över allt det! Precis så ska livet levas.

 

På sensommaren tog jag en blå post-it-lapp, skrev "Nu. Nu händer det." och satte upp den i mitt kök. Jag hade saker att göra som jag inte tog tag i, och varje gång jag såg den där lappen så tog jag mig faktiskt i kragen och utförde något av det.

 

Kan ha varit magi i pennan, för hände gjorde det. På ingen tid alls hade jag lyckats landa ett nytt jobb, och dessutom i London. Tiden från oktober fram till nu har gått rekordsnabbt, väl medveten om allt jag hade att göra gick jag ändå mest runt och umgicks med tanken på flytt. Som vanligt alltså mycket taktiksnack i båset och lite hockey. Hur som helst så börjar matchen nu, så det blir till att skrinna iväg vare sig man är redo för det eller inte.

 

Mitt tänkta löfte för 2016 är att ta vara. På mig själv, och framför allt på timmarna och dagarna. Ser jag tillbaka kan jag nog tycka att jag gjorde det 2015 också, men man kan alltid göra mer och bättre. Mest önskar jag att alla ska fortsätta att finnas kvar runt omkring mig, om än på en smula distans nu när jag byter land, och så kan man kanske hoppas på att utöka vänkretsen ännu lite mer.

 

Tittar på en av 2015 års sista soluppgångar över Fuerteventura, och rör samtidigt i 2016 års andra kaffe. Instant coffee FTW!

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Ja, precis så ska det ju levas! Upplevas, socialiseras, njutas! Ha det toppen även 2016!

2016-01-01 @ 17:35:53
URL: http://litelangre.se
Postat av: Alma

Så är det Malin! Önskar dig också ett fint 2016 - nu suger vi allt som går ur det! Jag tror på det här året, för oss båda.

2016-01-02 @ 00:53:29
URL: http://almadrakeritar.blogg.se
Postat av: Sayo

Må du få ett ljuvligt 2016!

2016-01-04 @ 03:23:52
URL: http://sayo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0