Söndag den 6 mars 2016

Klockan är nu söndag kväll, och jag har suttit växelvis i sängen och vid skrivbordet och ritat tolv timmar i sträck. Gudars skymning, vad man kan ge sig in på. Väldigt typiskt mig så har jag förutom bokjobbet även illustrerat till nästa nummer av Kyrkobladet som kommer ut nästa månad. Det blev mer ambitiöst än jag först tänkt, tre bilder som ska spridas över ett uppslag. Kan eventuellt ha råkat rita sötaste solen i den processen; blir glad av att se den, får mig att vilja byta profilbild. Till sol.

 

Jobbade halva lördagen eftersom chefen är på resande fot kommande vecka, och vilken tur man kan ha. Helgen har duggregnat bort, men i fredags kunde jag lämna kontoret redan vid lunch och ta en solig långpromenad i Regents Park och äta lunch på en parkbänk bland en massa Londonbor som gjorde samma sak. Såg en massa blommande magnoliaträd, såg ut som tätt sittande flockar av rosa sparvar. Om skräpet som är blogg.se hade låtit mig ladda upp en bild på sparvarna och på solen hade jag gjort det. Finns på Instagram.

 

Förutom att vädret lockade så var det förresten inget alternativ att gå upp till mig - orgelstämmaren var här, och för er som inte vet kan jag dels berätta att orgelstämning går ut på att låta en pipa i taget pipa ljuda ihållande, dels att jag bor fem meter från orgelläktaren... Nu förgylldes min dag endast av den sista timmens tjut efter att jag tröttnat på att gå i park, vilket förstås även var de allra ljusaste piporna.

 

Som bränsle och underhållning har jag plöjt P3:s dokumentärer hela helgen, och musikallistor på Spotify, och Game of Thrones. Såg till och med avsnitt 9 säsong 3 - gaaah, avsnitt 10 hade jag bara i en konstig oöppningsbar fil och avsnittet innan som var så bra, alla dog! Robin har lovat att rädda upp misären, fint med sådana vänner.

 

Veckan som gick: det var Ung i London, det var ambassadsmöte. Det var ett halleluja moment när jag fann extra spetsar till ritplattans penna i en lucka på baksidan; har slitit ut det första stiftet, helt platt på ena sidan var det och därmed vasst.

 

Jag förvarnar nu om radiotystnad. Deadline för boken om två veckor, men den helgen har jag finbesök och vardagskvällarna är till viss del uppbokade, så de facto deadline om en dryg vecka. Jag spår vakna nätter och trötta fingrar, och jag spår en fin slutprodukt.


Kommentarer
Postat av: Sayo

Teckna lugnt :D Jag gör stan osäker kommande helg i ditt ställe så du kan stänga in dig och teckna ;) Ser fram emot magnoliorna. Jag har beställt sol från och med torsdag!

2016-03-06 @ 23:25:31
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: Alma

Härligt Sayo, välkommen hit! Sol, check.

Kan tipsa om Melodifestivalfinalen här lördag kväll, men det brukar tydligen komma mycket folk så bäst är isf att vara här 18:30 när dörrarna öppnas.

2016-03-06 @ 23:30:43
URL: http://almadrakeritar.blogg.se
Postat av: Anonym

OH vilket hektiskt liv! Jag skulle aldrig klara av magnolior och parkbänkar redan i mars. Här vräker snön ner och det vita ljusare upp tillvaron. Vad var det för snack om söta solar? Grå himmel är underskattad.
Försök sova lite ibland så att inte bilderna blir suddiga. :)
Kram från en av dina författare 💓

2016-03-07 @ 07:57:47
Postat av: Sayo

Tack för tipset om mellon men vi var helt utslagna efter en lång dag så vi satsade på gott käk och lugn kväll. Så skönt! Blev det många som kom? Kan tänka mig att stämningen var på topp!

2016-03-18 @ 14:15:04
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: Alma

Över 150 vill jag minnas, alla fick inte plats. Jag satt och ritade, men hörde jublet upp till mig.

2016-03-22 @ 22:33:49
URL: http://almadrakeritar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0