Söndag den 2 april 2017

Lägger en fin vecka till handlingarna. Snart startar en ny.
 
 
 
Solen har mestadels visat sig, så det har blivit ett par hundpromenader vid havet. Domprostgården är bra snäll som lånar ut sin vovve. Aron nos är kartläsare, vi hamnar lite varstans. Ofta blir det någon gång under promenaden rullning i solvarmt gräs, och i torsdags badade vi. Vågade faktiskt ha honom lös i strandkanten occh det var som ägaren intygat inga problem: fullt fokus på pinnen som kastades och hämtades. Jag tröttnade innan han gjorde det. 
 
 
 
Boken tar form, sakta men säkert. Ägnar mig just nu mest åt att skissa klart och att redigera konturer på det som är renritat. Har även sparkat liv i vårt avsomnade apboksprojekt, det har gått lite i vågor och den senaste tiden har annat kommit emellan och stoppat upp. Privatliv, andra bokprojekt, seg respons från kliniken vi haft kontakt med. Nu har det dock lossnat och tanken är att jag ska färdigställa även de bilderna. Inte så värst mycket kvar, finlir och några justeringar och insida pärm, får viga ett par dagar enbart åt aporna så ska det nog ordna sig. Så får vi hålla tummarna för utgivning efter det.
 
Håller även en tumme för det bokmanus jag skickat in mina bilder till, hoppas på att gå vidare till nästa omgång där man får provskissa karaktärerna. Tummen till trots tror jag det blir svårt, konkurrensen är hård men man vet ju aldrig, ibland har man tur.
 
Den här helgen jobbar Lina i kyrkan och hon sover därför i Klockargården, i rummet bredvid mitt. Igår kväll åt vi middag tillsammans på mysiga Amarillo, och gick sedan på lägenhetsfest. Franskt tema, vi hade köpt med oss ost och kex och fransk nougat men visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss, var det en stor eller liten fest? Stor fest, visade det sig! Fin lägenhet med en massa rum, och överallt var det folk. I köket var buffé uppdukad, och vid spisen fanns en creperie-station där man kunde grädda sina egna. På en dörr fanns franska låneord uppsatta, de franska utbytesstudenterna roade sig med uttal. Vid ett bord var en mustaschstation iordninggjord, klipp till din egen musche av svart papp. I vardagsrummet fick man gå loss med färg och penslar på ett staffli och det travade omkring en fransk bulldog i lägenheten. Många randiga tröjor och baskrar, Maria hade t o m bitar av baguette som örhängen. Vi drack bubbligt vin och pratade med en massa goa människor och hade det fint! Visby fortsätter att leverera.
 
 
 
Kände att en smula kultur var på sin plats denna söndag, så jag begav mig till Fornsalen. Traskade sedan i soliga gränder, scannade in nya teckningar på biblioteket och tänkte nu handla lax till kvällsmat och bege mig hemåt för att redigera de senaste bilderna och lyssna på repriser av Morgonpasset. Gott liv.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0