Torsdag den 20 december 2012

Man glömmer hur mycket det är att göra vid terminsslut, på samma vis som man förtränger hysterin från augusti och september. Jag är helt slut, jobbar intensivt om dagarna och går hem sent om kvällarna.
 
Tidigare ikväll låg tomtedelar på min diskbänk.
 
 
De drunknade i choklad.
Imorgon firar jag jul med Rambergsgänget.

Tisdag den 18 december 2012

Hade fredagsfeeling igår, i en hel timme, innan jag kom på att det var måndag och hela veckan återstod. Ah, vilken besvikelse det var...
 
Annat jag hade igår var tandvärk, elak sådan. Gissar att den är inflammerad, det känns tyvärr så. Ringde Lillebror för att se om penicillin kunde skrivas ut, jag är allt annat än sugen på akuttid just nu, men han ordninerade istället massor av Ipren, Alvedon och Corsodyl så kan nog kroppen läka ut det tillfälligt. Får boka in ett tandläkarbesök i januari och fixa till det när det inte längre gör så ont, bara det går över nu så att jag kan njuta av julmaten. Det kommer att bli trist i längden med lättuggad fiskgratäng och aprikoskräm.
 
Ungdomsupplopp i Nordstan tydligen, de var upprörda över bilder på elever som lagts ut och kommenterats på Instagram, så nu kändes det naturligt att knyckla till en bil, krossa fönster och bli omhändertagen av piketen. En del av affärerna stängde tillfälligt, och vi kunde se resterna av slagsmålet när vi passerade nu ikväll.
 
Jenny ringde och hade fått återbud på en konsertbiljett med kort varsel, klart jag hakade på. Guldkant på en i övrigt motig dag, och jag begav mig till Lorensbergsteatern för att möta upp Jenny med kollegor. Inne i staden luktade det kattmat, men i salongen polkagris. Vi tryckte oss in på parkettplats och fick se Hellmans Drengars sista föreställning av julkonserten för i år - precis hur bra som helst var det! Jag ska absolut gå nästa år igen. Bäst gillade jag nog pojkbandsnumret, bland glittriga överkroppar och med "wrap myself in papeeer..." tog han av sig alla kläder, sveptes in i papper och bars ut med en stor rosett på magen.
 
När det var slut vandrade vi genom stan sådär som man gjorde i tonåren, drog runt mållöst och hittade saker att kommentera och undersöka. Såg en onykter cowboy, han kom stegande uppför Avenyn sidledes, två hästbredder i taget.
 
Hemma nu, ska läsa ikapp bloggar, se på House, ta en varm dusch och sedan sova lite innan det blir onsdag. Planen för morgondagen är en kontorskväll. Oh joy.

Söndag den 16 december 2012

Hej bloggen. Jag tycker du är lite tråkig just nu men så kan det väl få vara.
 
Vinden har bråkat utanför, fått trädet vid köksfönstret att gnissla med grenarna när de skrapat mot rutan. Så kallt. Uppskattar verkligen att ha ett hem att komma till, när det är mörkt och snöigt och isigt. Alla har inte den turen, och jag är medveten om det.

 

Musikhjälpen har gjort mig sällskap om dagar, kvällar och nätter. Under tiden har jag gått runt och fixat med lite av varje: oljat in köksbänken, packat ihop paket som ska skickas, målat sovrumsväggar. Mest det sista, rollern ratad, nu är det pensel som gäller.

 

Följer skolmassakern i USA, den kablas ut dygnet runt i TVn. Ser annat också, Gränsbevakarna UK och Property Ladder. The Rum Diary, 30 days of night. Och vaknar till ett snölandskap. Någon plusgrad, snögubbar överallt. Dropp från taken.

 

Har idag söndag tappat energi ända från morgonen. Jag har gräddat pannkakor och gjort ugnspannkaka på det som blev över, det är allt jag åstadkommit. I övrigt inget som går till historien, och till och med pannkakan håller bara till lunchtid imorgon.

 


Torsdag den 13 december 2012

Luciadagen startade med fint luciatåg i biblioteket, och lussekattsfrukost. En timme senare siktades det tredje tåget (gårdagens inräknat) i Navet när Göteborgs utvalda lucia kom traskande med sina tärnor i släptåg. Luciatåg #4 stod studentkåren för där de härjade i trapphuset, diktade och delade ut fika. Trevligt firande på det hela taget.

Onsdag den 12 december 2012

Aah, julbordskoma deluxe... Gothia Towers i år, med en fantastisk utsikt över ett upplyst Liseberg. Luciatåg, musik från scenen under middagen och en smarrig jättebuffé. Ingen bordsplacering, inga lekar, bara trevligt snack, sånt gillar jag.
 
Fick veta att iIlustrationerna jag gjort fått gott betyg, och att det kan bli fler uppdrag framöver vad det verkar. Tänk om jag kommer att se tillbaka på det som är nu och säga att det var här det började.
 
 

Måndag den 10 december 2012

Lade ned Koontz-boken halv två, och klev upp kvart över fem. Tidiga morgontåg har sina sidor. Fick sällskap av en svajig man med trasiga jeans och slitna Converse, han var på väg hem från krogen och undrade varför jag skulle ta ett så sent tåg...
 
Försenat avstamp från Göteborg men vi kom fram till Stockholm samtidigt som Nikkes Linköpingståg så det klaffade ju fint.
 
 
Hittade ett pendeltåg till Sollentuna, kirrade presenter i jättegallerian och gick sedan den korta biten hem till Jonas&Anna. Från hyreslägenheter och ökända Malmvägen till bostadsrätter och slutligen villaområde på fem minuter. Kort och effektiv klassresa.
 
Lite jullunch, och lite kel med fyra månader gamla Emrik. Johannes och Jonathan anlände och så drog bakandet igång. Varje år gör vi gamla korridorsvänner ett pepparkakshärke; det dricks champagne och tillverkas ritningar, bakas och dekoreras och när dagen är slut står ett ambitiöst pepparaksbygge färdigt. Genom åren har det mest blivit farkoster (hangarfartyg, tåg, flygplan, stridsvagn, X-wing, Tiefighter) men även en del byggnader: Haga Slott, borg, Alcatraz. I år kombinerade vi ett gammalt byggnadsverk och en nutida händelse, och skapade en kändis som sfinx. Jag kan för en gångs skull inte visa bilder, vill inte att han/hon/hen/hum ska googla sig själv och hitta hit, men det blev... jamen-snudd-på-porträttlikt. Såklart. Och vi hade kul under tiden.
 
Fick brunch nästa dag; bacon stekt till knaprig oigenkännlighet, precis så som jag vill ha det. Hann med att ta en kaffe med mattedoktorn också, innan tåget rullade tillbaka till västkusten och kom fram sent nog för att jag ska få tillbaka hela biljettkostnaden. Helt klart värt det.
 
Idag hörde Jenny av sig, hon hade vunnit biljetter till kvällens handbollsmatch. Jag hann klippa mig efter jobbet som planerat och hoppade sedan på den nya linjen Gul Express och tog mig till Partille. Där fick vi se Sävehof tufsa till Hammarby trots att deras klack härjade mer än vi. Käkade korv, klappade ivrigt med pappersvipporna man får vid entrén och imponerades av både de kylskåpsstora och de små vesslesnabba handbollsspelarna.
 
Kallt som tusan, tårna var isbitar när jag väl kom hem efter att ha frusit i olika busskurer. Skållhet dusch och sedan tomatsoppa; nu är jag med i leken igen.

Fredag den 7 december 2012

Igår tog jag mitt i natten en dusch samtidigt som jag högt sjöng igenom allt jag kunde komma på ur Sweeney Todd. De texter jag inte kunde, vilket var de flesta, skarvade jag ihop med lite lalalaa och påhittade rader. När badrummet var fullt av ånga kom jag på att grannarna kanske vaknade av oljudet och inte var så nöjda med upplägget.
 
Ikväll sjöng jag tystare, och bara DC Talk . Man får ju variera sig.

Torsdag den 6 december 2012

Det har slutat snöa, och det har varit blå himmel och solglimt i snöhögarna hela dagen. Nu är det 15 bitiga minusgrader ute, mitt Bergslagsjag tycker det inte är något att jämra sig över men västkustfiskaren i mig fryser om fingrarna om jag inte konstant rör på dem. Idag har jag varit ledig hela dagen, mitt-i-veckan-lyx utan dess like och jag anar att jag vill göra det till en trend. Meddelade chefen i ett mail för några veckor sedan att jag tänkte vara flerbladig ("flexledig" gillades inte av mailprogrammet) och lät helt enkelt bli att gå dit idag.
 
Jag har mest paltat med målarfärg i sovrummet. Allt är nu utflyttat i övriga lägenheten, inklusive det mesta av innehållet i bokhyllan och garderoberna för att de ska gå att rubba, och jag lever som i en loppmarknad. Sovrummet däremot ekar. Väggarna blir mindre lila för varje timme, det grå tar överhanden och i slutändan ska det ha blivit helt vitt med en smula grönt på ena väggen.
 
Toffelhasat hela dagen, utom just under målningspassen, kändes vanskligt att gå runt i grottbjörnspäls bland tråg och rollers. Levt på uppmicrade lussetrynen.
 
Men, är dagen slut nu...?

Måndag den 3 december 2012

Snön lät vänta på sig, men när den väl kom inatt så yrde den runt som i en snökula - det har varit hur fint som helst idag! Och alldeles lagom kallt, runt fem minusgrader. Studenterna har kommit in påpälsade med snö på mössorna och sett chockade ut; en del ser snö för allra första gången. Jag lade band på mig och gjorde ingen snöängel på vägen hem, men jag var bra sugen på det. Vid mindre trafikerad led kanske.

Söndag den 2 december 2012

Mina lussetrynen på jäsning.
 
 
Tog med en påse nygräddade bort till Johanneberg och fick adventsfika hemma hos Maria & Magnus, flera goda glöggsorter smakades. Sedan hem och laga tack-för-flytten-middag till Rambergsgänget och ta lussetrynsfika #2 denna advent. Passade fint till Mikaels hemmagjorda dunderglögg.
 
Nu slofsar diskmaskinen i bakgrunden, och till det lugnande ljudet inleds trynstund #3. Bäst att passa på medan de är färska.
 

Lördag den 1 december 2012

Är ett vraaak... Satt uppe så länge att Buffy the Vampire Slayer hann börja, som att vara tillbaka i studentkorridoren igen. Somnade så småningom och sov bort halva dagen. Hade tvätt inbokad 14-17, fixade den men har gått runt som i dvala med en envis huvudvärk. Kan det vara frånvaron av Selectakaffe som ställer till det? Jag tänker alltid att jag inte är beroende, men nog trycker jag på kaffeknappen minst en gång varje dag på jobbet, senaste veckorna cirka fyra gånger per dag. Kapitulerade just och svepte två koppar svart kaffe, mjölken är slut men med en smula socker gick det ned. Nu är det bara att vänta på effekten.

RSS 2.0