Torsdag den 29 november 2012

Det börjar kännas som uppförsbacke nu, terminen går in på sin sluttamp. Det brukar gå bra, det gör det alltid, det blir långa dagar bara men guldkant kan man sätta på lite av varje, med lite av varje.
 
Tog en dusch och var redo för sängen men fick som så ofta ett infall och började rodda i sovrummet istället. Nu är fåtöljen isärkruvad och delarna står utspridda i hallen i väntan på att ställas ned i förrådet. Mattor och tavlor står även de i hallen, och övriga möbler har skjutits ihop. Imorgon kväll tar målandet vid.
 
Nu finns inte en tanke på att sova. Det blir natt-TV istället, och gissningsvis en seg morgon.

Tisdag den 27 november 2012

Det blev flyg till Luleå enligt plan, SAS kom överens med facken och bolaget lever en liten stund till. Konferens i två dagar, boende på ett hemsökt Stadshotell. Ingen snö. I Göteborg väntade Miabesök, det blev Jul på Liseberg, och indiskt och graffitivin.
 
 
I övrigt har uppförsbacken fram till terminsslutet börjat, jag spår långa dagar men det är samtidigt rätt kul att jobba. Emellanåt. Jag har dessutom gjort ett par illustrationer till Chalmers, som ska användas internt, och det känns återigen sådär väldigt lockande att ha det som jobb vid sidan av. Det är nog dags att göra slag i saken.
 
Kunde inte vänta längre, nu sitter den fina stjärnan uppe och sprider barndomsjulskänsla.
 
 

Måndag den 26 november 2012

På Nordstans hållplats stod Max von Sydow nu ikväll. En meter kortare än vanligt. Jättekonstigt.

Söndag den 18 november 2012

Tanken var liksom att SAS skulle ta mig till Luleå på tisdag, och helst hem igen på torsdag. Ska bli intressant att se vad nattens förhandlingar ger, nästan lite onödigt spännande det där.
 
Himlen var iaf fin från balkongen tidigare ikväll.
 
 
 

Lördag den 17 november 2012

Har haft helg hur länge som helst känns det som, ibland känns livet lite extra gott helt enkelt.
 
Igår blev det middag på Hagabadet efter jobbet, exkollegan Jenny dök upp och vi satte tänderna i vad som kändes som ett halvt lamm. Smarrigt och prisvärt. Sedan en kort promenad bort till Pustervik och kvällens spelning. Vi sög på varsin flaska från baren medan vi väntade, tassade sedan uppför trappan till övervåningen och ignorerade skylten "Balkongen är avstängd". Fler gjorde oss sällskap och där satt vi sedan på varsin barstol med utsikt över scenen medan Timo Räisänen gjorde en finfin spelning. Bäst var My Valentine, ah, så jäkla bra. Jenny ville ha signerad skiva till sonen så hon såg till att stå längst fram i signeringskön. Vi tjenixade på synthspelaren innan, musikerfamiljen Bragde Öhman känner verkligen alla i den där branschen, och kanske hjälpte det, snabbt gick det iaf.
 
Tog lång sovmorgon idag och målade lite på vardagsrumsväggen. Åkte in till stan, tog en fika med Magnus på 1806 och gick in i Antikhallarna. Spanade på gamla bankbyggnader och hittade både en ny gata och ett nytt café. Köpte med en låda sushi hem.
 
Resten av dagen har jag tvättat, lyssnat på P3 Dokumentär och skruvat ihop avlastningsbordet som ska stå vid kylen. Oljade in ekskivorna, tydligen ska det göras var tredje dag i två månader, vi får väl se hur det blir med den saken...
 
Nu är det The Walking Dead på TV11, efter det ska jag rolla klart väggen så att jag tillfälligt kan ställa ut möblerna igen. Mia kommer till helgen och i veckan finns inte mycket tid då jag kommer att vara bortrest på konferens.
 

Onsdag den 14 november 2012

I fredags var Sandholdtarna i stan (för möhippa och, skulle det visa sig, för att låta bilen haverera) så jag mötte upp på deras hotell. Ida hängde i lekhörnan, vi åt röding och hjort och avslutade med camembert och caipirinha i gröna öronlappsfåtöljer.

 

Väl hemma skulle jag packa väskan och ta en dusch och en massa annat onödigt småplock så inte förrän vid två kom jag i säng. Upp strax efter fem, koalaseg är en underdrift så det var skönt att få sjunka ned i tågsätet och sova ett par timmar till.

 

Fick så äntligen återse Peking, och Marwan. Vi tog en frukost och pratade ikapp, tog en vända på stan och gick sedan den korta vägen hem till deras urfina lägenhet på Östra Promenaaaaaden. Vilka Centralpalatsetvibbar, oj oj. Knarrande trägolv med fiskbensparkett, stora rum, djupa fönster, serveringsgång, jag var helt betagen. Jag har bett dem hålla utkik i huset, dyker det upp en lägenhet där är jag beredd att flytta.

 

Tog en laxburgare som vi brukar, och inhandlade lite grejer till kvällen. Blandade i ordning mojitos och ville checka in oss på FB: fick Fågelföreningen i Norrköping (FINK) som förslag och kunde förstås inte låta bli. "Första mojiton intogs på Finken med Staren och Vråken". Ett återkommande skämt resten av helgen.

 

 

Robin lagade vad som till en början lät som rymdmat men visade sig vara lamm kokat i en sous vide - det var det bästa lammkött jag ätit! Till det ugnsrödbetor, fetaost, bearnaiesås, mmm...

 

Hamnade till sist i soffan, blev en del Big Bang Theory. Glömde grilla s´mores. Skrattade så vi grät åt Mikkel i något körsbärstårtelagningsprogram, det var nog mest drinkarna.

 

Sov som en prinsessa under burspråket och fick Nutellafrukost. Sedan tog Marwan och jag en promenad bort till kattuppfödaren jag haft kontakt med och en timme senare fick vi verkligen slita oss därifrån för att hinna ta en kaffe innan tåget gick. Gudars skymning vilken kattlängtan jag har nu, det är helt galet.

 

 

Plockade upp Robban och sög i oss lite godsaker på Espresso House och hann sedan _precis_ till tåget med någon minuts marginal. Felskickade sms till mamma, "Nu rullar vi - ingen panik i holken som Vråken skulle ha sagt", fick ringa och förklara.

 

Hem till västkusten kom jag, och tände ljus för en saknad pappa denna Fars Dag.

 

Det blev en strålande måndag där det mesta kändes bra och där jag hade en överjordisk energi efter jobbet. Möblerade om för att kunna börja på de omålade väggarna, maskerade och lade ett första lager ljusgrått. Tog en paus, bryggde kaffe och värmde på bröd och åt i soffan. Tog fram ett block och skissade upp förslag på tre bilder som ska användas på jobbet, och fick syn på en fet spindel som firade sig ned för vardagsrumsfönster. Jag vet ju att de bor där, en hel liten spindelsläkt, men med jämna mellanrum får jag nog. Greppade Ajax badrumsspray och duschade nät, spindel och fönster. En del flydde, den jag siktat in mig på fick den största duschen och gled i en våt hög ned längs rutan och landade på fönsterblecket. Hann tänka att det skulle bli regn imorgon, men det straffade sig istället ett par timmar senare på ett annat sätt: feber. Värdelöst. Sov mig igenom tisdagen och det mesta av den här dagen också.

 

Nu känns det bra igen.


Torsdag den 8 november 2012

Blandade till en bröddeg imorse, den fick stå och gotta till sig i kylen över dagen och nu ikväll kunde vi äta nybakat med chiliost när Hanna och Sanna kom förbi. Vispade ihop två sockerkakor också medan ugnen var varm, min tur att ta med fredagsfika imorgon, och sedan såg vi på den sorgligaste och vackraste dokumentärfilm jag vet: Dear Zachary. Den gör på riktigt ont i hjärtat.

Tisdag den 7 november 2012

Blev bortglömd i väntrummet, och när det väl var min tur så lämnades det åtdragna stasbandet kvar runt armen medan jag tappades. Jag tror inte det ska vara så. Sist trycktes bandaget dit medan det fortfarande blödde; jag såg ut som en trafikolycka när jag lindade av det. Fick en ostsmörgås och en mugg för besväret, jag kan leva med det.

 

Satte upp en hylla ovanför ytterdörren, tvingade in motvillig skruv i den hopplösa väggen och vattenpassade in hyllan så att den skulle sitta helt plant. Det fungerade, problemet är nu att dörrposten ser sned ut. Gick över till att lägga ännu ett lager färg på golvsocklarna och att påbörja gråmålningen. Satte upp en ny, längre ljusslinga runt balkongräcket, fint blev det.

 

Är nu lite sugen på att valvaka mig igenom natten men det rimmar illa med en tidig morgon. Tidningarna får berätta valresultatet för mig istället.


Måndag den 5 november 2012

Jobbade över en stund, jamensjälvklart, och gick sedan hem i mörkret. Befann mig i telefonkö hos Viasat nästan hela vägen men när jag väl kopplades fram var mammas abonnemang snabbt fixat. Ingen lunch blev det idag, men väl ett par bananer och en brownie till eftermiddagsmötet. Kompenserade med fyra kaviarmackor på kvällen - ibland blir det en bedrövlig kostcirkel.
 
Kröp runt på golvet ett tag och målade om de sjuttiotalsbruna socklarna i vitt. Golvet ska bytas i kök och hall så något precisionsmålande är det inte fråga om, men jag kunde inte låta bli att maskera ändå. Däremot orkade jag inte ta bort dem så det blev platsmålning i konstig arbetsställning istället. Ett lager till, sedan får golvfirman komma. Pelaren kan jag inte bestämma mig för om den ska bli grå eller svart eller möjligen vit, så den får vara rödbrun ett tag till.
 
Är det för tidigt att sätta upp adventsstjärnan?
 
 
 

Söndag den 4 november 2012

Tog tåget hem till Bergslagsskogarna denna Allhelgonahelg, så var det bestämt sedan länge. Vi tog promenader i skog och mark, lagade middagar med nya recept, gjorde turer till både Lindesberg och Nora.
 
Jag hittade en efterlängtad 50-talsspegel, har tidigare backat när de sprungit iväg till 500-lappen men nu fanns den i en osannolikt plottrig loppisbutik för 150 kr. Fick trixa en del på tåget hem för att den inte skulle falla rakt ut i gången, men den var lättare att hantera än skolplanscherna och staffliet och allt annat jag transporterat på räls genom Sverige. Jag kan se fördelarna med att ha bil. Nu är den i alla fall uppspikad i hallen och den ser ut att trivas. Fick upp balkongdörrsgardinen också men fästena hamnade obegåvat lågt. Asch, det funkar. Trasslade upp balkongräckets belysning och flyttade den till hallen istället, klart bättre.
 
Sedan dess en slapp kväll, har läst ikapp bloggar och sett Walking Dead. Får alltid ett infall att ringa Daniel när jag ser zombies, vi har tillbringat för mycket tid med odöda tillsammans. Måndag imorgon, och jag känner redan nu att jag kommer att hoppa av vid Nordstan, kila in på Espresso House och köpa med mig en jumbokaffe innan jag fortsätter till Johannebergskontoret.
 
Oh, Pulp Fiction börjar precis! Måste nog se den också. Det får bli två take away-kaffe imorrn.
 

RSS 2.0