Onsdag den 31 oktober 2012

Startade dagen på bästa tänkbara sätt: med frukost på ett mysigt café i Linné tillsammans med Sanna & Hanna. Blåst och regn utomhus men där inne: varmt och gott, fin frukostbricka, tända ljus och kaffe som gav Thailandsvibbar.
 
Gjorde några timmar på kontoret och satte sedan guldkant på lunchen också; soppa på Shanti i sällskap av Mattias.
 
Har nu ett par vändor kvar ned till tvättstugan, sedan blir det mini-spa här hemma. Tappa upp ett bad, kladda på en ansiktsmask, hälla lite ljusbrun färg i håret och så marinera kroppen i hudcreme. Helrenovering med andra ord.

Måndag den 29 oktober 2012

Halv storm ute och ett regn utan like från tidig morgon, och det håller fortfarande på. Kanske är det en bit av stormen Sandy som slitit sig loss och gett sig av österut medan huvudstormen sätter skräck i Amerika. Jag kurar inomhus. Ett alldeles idealiskt kontorsväder, älven har sett bra dyster ut under dagen men inne har det varit varmt och tryggt.
 
Gick halvvägs hem men gav sedan upp och tog bussen, för blött och jag var för trött.
 
Fick äntligen tag i Moto, vi har försökt spontanringa varandra hur länge som helst men det har bara blivit meddelanden lämnade på telefonsvarare. Nu gjorde vi det tråkiga sättet och bestämde en tid.

Söndag den 28 oktober 2012

Nu har vi haft begravning för vår pappa; det var fantastiskt fint men samtidigt ännu svårare än jag föreställt mig. Jag hade näsdukar med färgglada gummistövlar på, som om det skulle göra det lättare... Det var i alla fall fint att få samla alla halvsyskon med familjer, vi fick vackert höstväder och ett starkt minne.
 
Här i Göteborg väntade Rambergsflickorna, idag blev det en tretimmarsbrunch. Denna koma, nästan ohälsosamt mycket lax slank ned, men det var en bra avslutning på helgen.
 
Ska nu förbereda måndagen genom att kolla igenom jobbmailen och svara på det som går, ny läsperiod startar imorgon och det är alltid som att börja om på nytt. Motiverar mig med bakgrunds-TV: Face Off, dvs utslagningstävling för make up-artister. Älskar monstersminkningarna, och allt material de har tillgång till, vilken drömverkstad...

Torsdag morgon den 25 oktober 2012

Man skulle kunna sova nu, det skulle man absolut, men det här är bättre.
 
 
Vara vaken, se natten passera, titta på alla polisutredningsserier som kanalerna hittat på. Skissa, läsa bok, läsa bloggar. Inse att det blir vintertid på söndag, jag som inte kommit över förlusten av augusti ännu. Sortera, fundera på sommarresa, titta upp ibland på ett glest regn och dricka te utan te (vatten, mjölk, honung, inga teblad). Jag såg bestämt en snöflinga på väderrapporten tidigare, tecknad mellan två regndroppar. Snart vinter.
 
Efter senaste uppdateringen verkar bloggen numera gå med på centrerade bilder och vänsterställd text - det som vi varit mest osams om tidigare, underbart!
 
Nu friskar regnet i, spindeln på utsidan har nog nätrenovering att ta tag i imorgon bitti.
 
Måste försöka hitta ett nattjobb, det här är min bästa tid på dygnet. Just nu är nattvakt det enda jag kommer på, med inspektionsrundor på industriområden och en schäfer i släptåg. Njae. Kanske är det bra såhär.
 

Måndag den 22 oktober 2012

Såhär såg det ut i lördags natt:
 
 
Finflicksbesök - Sanna och Hanna kom med bubbel och choklad, vi dukade fram ost &kex och när Malin väl kom förbi var stämning så god att den hördes ända ut i trapphuset. Jag karvade en lykta av en paprika, den var enklare att bära hem än pumpan. Det blev ingen utgång, men en taxi hem sex timmar senare.
 
Kalaslördag med andra ord, och en motsatssöndag. Seg till tusen, det var det iofs värt men höstsolen gick mig förbi.
 
Den här måndagen däremot, den har skrällt till och varit fylld av energi. Gick från jobbet först vid halv sju, så är det när man planerar frånvaro i slutet av veckan, och promenerade hem. Ändå uteblev soffkoman, jag lagade mat och pratade i telefon och tänkte framtid istället. Tänkte... kreativt.

Fredag den 19 oktober 2012

Fantastiskt vad stor lägenheten med ens känns när man tar bort all täckpapp från golvet och flyttar ut möblerna från deras lilla klunga i mitten av rummet. Jag tror jag tar en paus från målandet nu, halvfärdigt som det är, det är trevligare såhär.
 
Satte upp utebelysning nu ikväll. Umgås med lyxproblemet att slingan bara räckte till halva balkongräcket. Tjockisspindeln som bor i balkongfästet och som än så länge får leva ostörd (vi har ett hat-kärlek-förhållande, med väldigt lite kärlek i) såg belåten ut. Upplyst veranda, snacka om att detta kommer att göra nattamaten mer lättfångad för honom. Vinterljus = win-win för mig och den lille tjocke.

Måndag den 15 oktober 2012

En överraskningshelg, som jag på förhand kände till men inte blev mindre överaskad av. Sockan, Strumpan, Un Poco Loco Socko - kär Lillstrumpa har många smeknamn hos systern. Samma strumpa samlade den här helgen ihop ett gäng som alla på något vis bidragit till den bok som nu är klar. Brev utan avsändare och med mystiskt innehåll har sänts till brevinkast och nu samlades vi alla på en tågstation denna kalla morgon. Jag, mamma, Christine, PJ, Classe, Johan, Jens, Anders. Ett förvånat men kärt återseende.

 

Hacksta Västergård - bättre plats kunde inte ha valts. Vi har bott fint, umgåtts, blivit serverade fantastiska rätter och fått dricka bubbel i biblioteket. Spelat kubb i höstsolen; pensionärerna tufsade till grabbgänget och träffade till och med kubbar halvt begravda i höstlöv. Outlet-shopping, promenader, och en middag som aldrig tog slut. Kandelaberljusen brann ned medan vi lyssnade till gitarr, piano och munspel, sjöng med, blev underhållna och skrattade. Flyttade över till drängstugan de sista timmarna.

 

Tidig frukost, för tidigt, men det gick. Champagneost, en ny upplevelse. Tack och hej och på återseende.

 

Vi fick alla varsin bok. Jag tycker ni ska unna er detsamma.

 

http://andrasidansodergard.se/


Torsdag den 12 oktober 2012

Kultur mitt i veckan minsann. Mötte upp med Jenny och Martin på Pustervik igår, jag och Jenny tog ett glas vin medan Martin slank bakom scenen för att förbereda kvällens gig. Klabbes Bank har släppt ny skiva: finfint som vanligt, 1½ timmes jazzande senare var vi inte mätta, hade gärna hört mer. Mest uppskattning från publiken fick låten "Cowboyhäst".
 
Två glas vin och att slarva på lokal en vardag är tydligen mer än jag klarar av, fick stanna hemma med feber idag. Verkar dock ha sovit bort den nu, trynade nästan hela dagen, vaknade för att ta emot IKEA-leveransen och somnade sedan om igen. Nu är jag vaken. Någon mer? Inte?
 
IKEA ja, att jag inte skulle handla fler möbler därifrån glömde jag bort när jag för några veckor sedan klickade mig runt bland varorna på hemsidan. Nu står bruna kartonger i köket, staplade på varandra och väntande på ett sug efter att skruva ihop dem. Möjligen har jag förköpt mig en smula, får väl skruva ned något annat och stuva undan.

Tisdag den 9 oktober 2012

Lång dag, lämnade kontoret först efter 19 men vi fick mycket gjort de sista timmarna. Ett campus insvept i mörker och en molnfri, iskall himmel - dags att ta fram vinterjackan, frosten lurar runt hörnet.
 
Ville snabbt komma över middag utan att behöva laga den och slogs av den briljanta idén att köpa mikro på vägen hem för att kunna värma pajen som låg i frysen. Folket på Elgiganten skrattade lite, kanske finns snabbare sätt att komma över mat en kväll i Nordstan. Hur som helst så levereras paketet till butik först imorgon, så det blev till sist mackor och gröt ändå.
 
Någon knäckte en tetra ProViva på sista bussen. En sötsliskig jordgubsdoft av bakteriekultur sped sig.

Söndag den 7 oktober 2012

Firade fredag med Ridderheims tapasbricka, fina grejer det. Tappade upp ett varmt bad, det första på flera år, och njöt av livet, helgen och bubblorna. Klättrade upp på köksbordet och målade väggen närmast taket, och ungefär så har det fortsatt även resten av helgen. Lite mindre tapasätande, mer målning. Hallen börjar arta sig, likaså köksväggen. Vardagsrummet är i bästa fall halvmålat, sovrummet orört. Täckpapp överallt, möbler och prylar delvis inskuffade i sovrum och som en ö i mitten av vardagsrummet.
 
Hanna bjöd på middag nu ikväll, vi åt morotssoppa och pratade medan Sven röjde runt och provåt av smöret. Hanna & Mikael kom också, och vi hann med kaffe och Solsidan innan det blev hemgång i höstkvällen. Rätt skönt, och rätt mörkt. Coop var öppet så jag slank in på lite shopping, fyndade paj och såg att de hade bra pris på färsk lax så det ska bunkras upp imorgon.
 
Nu blir det Twin Peaks på 9:an, kanske Oboy, och så läsa ikapp morgonens GP som legat orörd i tidningsfacket. Sedan är det måndag, vare sig man känner ett sug efter det eller inte.

Torsdag den 4 oktober 2012

Tack för all omtanke! Här, på Facebook, som sms och som telefonsamtal: värmt har det gjort.

 

Lillebror var här hela helgen, så var det redan sedan tidigare bestämt och det kunde inte ha blivit bättre. Vi fick rå om varandra, prata, andas. Lagade god mat och umgicks medan det regnade i världen utanför. Alldeles perfekt var det.

 

Och livet går vidare. På jobbet fanns en del att ta tag i när jag kom tillbaka, även om jag lyckades mildra lavinen genom att gå igenom mailen hemifrån de dagar jag var borta. Det borde vara en downperiod nu, men det känns inte så.

 

Om kvällarna målar jag väggar, och om morgnarna ser jag var jag i det halvskumma ljuset har missat med färgen. Har nu lärt mig att bara maskera och måla skarvar och kanter i mörker, och att rolla först i dagsljus. Helgen är räddad.


RSS 2.0