Torsdag den 27 september 2012

Inatt dog en pappa.

 

Egentligen försvann han redan den där varma sommaren för så länge sedan, men fann det lämpligt att den gången komma tillbaka och leva på övertid i nästan tjugo år till. Den pappan dog nu, när septembernatt blev septembermorgon, och den allra sista stunden var vacker. Har jag hört.

 

Nu finns det inte fler pappor.


Onsdag den 26 september 2012

Jag hoppade av bussen efter bara en hållplats, och gick hem i regnet istället. Det hade börjat skymma, och med blöta strumpor och lika våta vantar kände jag mig som fem år gammal igen.

 

Jag är vaken nu, och väntar på morgonens besked om pappa har överlevt natten. En så väldigt märklig känsla det är.


Söndag den 23 september 2012

Sover halvdant om nätterna, och med många drömmar fortfarande snurrande i huvudet när jag vaknar. Det är lite tufft just nu.

 

Det har därför blivit en ombonad helg; gömd för omvärlden har jag kurat i soffan, lyssnat på regnet och ätit potatisgratäng. TVn visade Avatar på lördagkvällen, Lillebror och jag fick NY-vibbar på varsitt håll i landet.

 

I fredags flexade jag ut från jobbet redan innan lunch, hann jobba ett par timmar och ha teammöte men sedan åkte jag i regnet in till stationen och mötte upp mamma vid tåget. Köpte med två kartonger lunchsushi hem till lägenheten och fick några kvalitetstimmar innan hennes vändande tåg gick. Gillar snabbvisiter de gånger det inte finns plats för en hel helg.

 

Idag kryssade jag fram på IKEA, köpte en duschdraperistång som nu vägrar att fälla ut sig tillräckligt långt för att kunna sättas upp. Tråkig attityd tycker jag.


Torsdag den 20 september 2012

Man är aldrig så oattraktiv som i frisörstolen; en stark lampa mot ansiktet, blött hår som klibbar mot kinderna och en svart skyddscape tätt åtsmitande om halsen. Jag genomled det idag, och blev klippt, och tillräckligt nöjd för att gå tillbaka.
 
Det var bredd på känslorna under dagens expeditionstid. En blev arg, en annan började snudd på gråta. Jag fick lära mig allt om att undvika mönstring i den turkiska armén och jag fick till sist en inbjudan till indisk festlighet i helgen. Mycket kan man säga om jobbet, men det är åtminstone varierat.

Tisdag den 18 september 2012

Lite av en lyxvardag, tisdag som det var. Tokregn tidig morgon när jag mötte upp Maria och Malin på Espresso House Centralen, där vi tog en gemensam frukost. Ett nytt koncept, trötta ansikten och väldigt trevligt. Halv nio skiljdes vi åt för att gå till tre olika arbetsplatser, men vilken fin start på dagen.
 
Jobbade, inget vidare lyxigt över det, men på kvällen väntade Sanna, Mikael och Hanna på Mañana och det blev tapas-frossa. Fullbokad restaurang, tisdag en vecka innan löning trodde vi inte att det skulle vara så populärt men vi var bara ett av många gäng som ville ha baconlindade dadlar ikväll.

Måndag den 17 september 2012

Tror ni att en filmuthyrare vill ha tillbaka sina utlånade filmer även efter en flytt? Jag tycker det känns orimligt, jag menar, de är ju borttappade.

Söndag den 16 september 2012

Things We Lost in the Fire. Jag har inte sett filmen men fullkomligen älskar filmtiteln, av någon anledning. På samma tema, Saker som Förlorades vid Flytten: stekpannan, ett dödskalleglas (dracks frukost ur sådana på Roskilde), all makrill och inbetalningskortet på CSN-skulden. Det är överkomligt.

 

Är, som kungen, inte helt hundra. Inga utsvävningar denna helg, men det passade mig alltså bra, har fokuserat på att få bort flyttkartongerna och nästan lyckats helt. Hyllor behöver sättas upp. Köpte en krysantemum (Bollkryss? Kryssboll?) till balkongen och hämtade färgprover på Flügger.

 

Tog en promenad i stadsdelen nu ikväll, ljummet och regnigt och nästan skymning. Jag undrar lite hur jag kunde ha sådan tur att jag hamnade här, både lägenheten och området passar mig så bra. Får väl offra en get till BoPlats, någon måste tackas.

 

Copy+paste på det, så var bloggandet avklarat också.


Fredag den 14 september 2012

Flex deluxe, hela dagen faktiskt. Ursprungsplanen var halvdag, men när teammötet flyttades till måndag kände jag att njaä, idag får andra jobba.
 
Väcktes inatt av den urvattnade orkanen Leslie, fanns ändå tillräckligt mycket kraft kvar i honom (henne? henom?) för att blöta ned hela förmiddagen. Halv storm utomhus, lämnade lägenheten redan vi sju för att hinna bort till Lumpan och låsa upp för städfirman. Ni läste rätt, min mamma gav mig ett RUT-avdrag i present så den här flyttstädningen fick proffsmoppar ta. Återvände hem medan de började feja, handlade frukostgrejer och gjorde ett första besök på det lilla bageriet i bottenplan på mitt hus. Nybakade frukostfrallor för fyra kronor styck.
 
"Vill man ha större utbud får man komma på morgonen."
Älskar hur 09:05 ses som förmiddag av bagarna.
 
Medan regnet öste ned och medan gamla lyan städades så satt jag alltså i soffan, åt gott bröd och var extremt ledig och nöjd med livet i allmänhet.
 
Tre timmar senare var de klara, jag åkte tillbaka och låste samt drog in såpdoft i näsan - den där lägenheten har aldrig varit i bättre skick, till och med badrummet kändes... åtminstone halvfräscht. Proffsmopp #1: "Det gick snabbt för oss, lägenheten har hållits efter bra". Måste varit hennes kollega som fick ta golvbrunnen, den har inte varit någon favoritplats.
 
Det allra sista som skulle göras efter att nycklarna släppts ned i brevinkastet var att dra cykeln bort till reparatören, vilket också gjordes, i monsunliknande regn. Ett utslitet bakdäck, hämtas måndag.
 
Såg presskonferensen med Schibbye/Persson, helt otroligt vilken resa de varit med om. Redan innan den är skriven vill jag läsa boken - förutom en fascinerande historia verkar de båda vara sympatiska och duktiga på att formulera sig, det lutar åt förlagsframgång tycker jag.
 
Har just bryggt fyra koppar kaffe och hällt i en enda stor mugg. Det är lagom.

Torsdag den 13 september 2012

Vaknade mitt i natten och försökte ivrigt att hitta funktionen KA05 i min telefon: Antagning till program. Ladok börjar hemsöka mina drömmar, den här ledigheten kommer lägligt.

 

Tog reseryggsäcken till nya stället en sista gång tidigt imorse, frostade av frysen, packade ihop badrummet och sängen, och satte mig att vänta.

 

Vid lunchtid parkerade två flyttkillar sin skåpbil på gatan utanför, redo för dagens tredje flytt. Jag gillade dem. Minst en av dem hette Dagge, de var tåliga och glada, lapade vatten direkt ur kökskranen och hade svartoljiga fingrar, och slokmustasch.

 

Sängen kilade fast sig i trappen på väg upp, det var väl det enda missödet och löstes genom att skruva av ett ben och lirka med våld. Bokhyllan trilskades också, men Daggarna knuffade på, och med ett kn-a-a-ak for den in i lägenheten. Två timmar tog flytten.

 

Det blev ett par vändor till efter det, mellan gamla lyan och nya. Jag vågade inte lägga skolplanscherna i skåpbilen utan tog dem på spårvagnen, tillsammans med lite småkrafs som blivit kvar i skåpen och vinglasen som fick minimalt med bubbelplast runt sig och behövde resa i väska.

 

Väl hemma igen skruvade jag fast sängbenet, vände den med viss möda på rätt köl och bäddade. Viktigt att ha någonstans att stupa när energin tar slut. Har sedan dess flyttat runt på möbler och kartonger i vardagsrummet och påbörjat inflyttandet på riktigt. Ett stilla kaos råder.


Onsdag den 12 september 2012

Åkt Torslanda tur och retur för att hämta tillbaka vindsnyckeln som jag hjälpsamt lämnade ifrån mig igår. Insåg mitt misstag när jag nu ikväll skulle plocka ned stolarna från vinden - klantigt, och helt och hållet mitt eget fel. Nu är nyckeln hämtad, vinden tömd, köket ihoppackat. Sista natten på den här adressen - imorgon vid lunchtid kommer flyttbilen.

Tisdag den 11 september 2012

Ikväll packade vi Fjällan full upp till taket och körde två vändor till nya lyan. Alla tavlor och allt udda fick plats, kvar är nu i princip bara flyttkartonger och möbler åt flyttkillarna. Tack Rambergsgänget för en insats värd guld!
 
Ho ho... det ekar...
 
 
 

Söndag den 9 september 2012

Har vilat mycket men känner mig ändå rätt sliten såhär söndag kväll. Det hjälps inte, veckan bjuder på både jobb och flytt, och det blir till att dra i en högre växel om detta ska gå ihop sig.
 
Mattias och Elvis kom över med bil idag och vi körde lite grejer till nya stället. Elvis pratade om motorcyklar och små små drakar, ville gunga och tyckte att innergården såg stökig ut. Lilla favoritbarnet.
 
Traskade över när det blivit sen kväll också, med reseryggsäcken. Kommer nästan att sakna de där kvällsturerna. Nästan.

Fredag den 7 september 2012

Tjugosex övertidstimmar på nio arbetsdagar, ja-men-det-är-lagom. Har brottats med förkylningsfeber under dagen, bomullen i huvudet bara växte och vaddade till slut till allting, det blev fumligt och fel.
 
Så jag kapitulerade. Lämnade jobbet strax innan sex, bar reseryggsäcken fullpackad bort till nya adressen men åkte sedan hem. Suzana tipsade om juice på granatäpple så det dricker jag. Själv ordinerade jag stekta kantareller och lite godis, var för sig. Filt. Och film. Simon och ekarna, är inte så förtjust i den unge Skarsgård men det kan göra detsamma, jag somnar nog ifrån den ändå.
 
En fredag har nog aldrig varit mer efterlängtad än denna.

Onsdag den 5 september 2012

Dagarna bara försvinner, och samtidigt har de inget slut. Märkligt detta. Sprang från ett möte till bussen och hann precis i tid till besiktningen. Det tittades och mättes, garderobsdörren skruvades fast och jag fick löfte om ny spis och ny golvmatta i kök/hall. Bra det, då kan jag måla om socklarna utan alltför mycket precision. Tummen upp för ny väggfärg också, hämtar rekvisition i nästa vecka och planerar etappmålning i höst.
 
Har fyllt ett par kassar och väskor med köksprylar, men jag vill inte kalla det att ha överblick än. Sitter nu med datorn i knät och jobbar framför TVn, Excel trilskas så rätt saker blir inte gjorda. Svarar på mail emellanåt och tänker att det snart måste vara slut med övertidsjobbandet, jag börjar ledsna. En halvtimme till, sedan blir det film.

Tisdag den 4 september 2012

Fortsatt tungt på jobbet, lämnade kontoret vid halv åtta nu ikväll och kände mig rätt så utmattad. Det är ju tur att jag inte har ungar att hämta på dagis, eller ett liv.
 
Har lagt målarplanerna på hyllan, ursprungstanken var att flytta prylar i veckan och ägna helgen åt ommålning av lägenheten, men när jobbet nu tar så mycket tid som det gör så ligger jag i ofas med den övriga tillvaron. Skjuter därför målandet på framtiden och koncentrerar mig i helgen på rensning, flytt och städning av lyan som lämnas. Lite återhämtning vore också fint.
 
Har just nattvandrat, lämnat en laddning prylar i Kyrkbyn och noterat stjärnhimlen.

Måndag den 3 september 2012

Ah, vilken helg. Milla och Tina mötte upp på solig perrong, därefter lunchbuffé på Coco Thai. Lämnade Kristoferssonbilen i Vintrosa och så vidare i hyrbil ut till Blå Bergens Lilla Spa, inbäddat i hästhagar och åkrar. Urmysigt. Tina och jag tog varsitt fotbad på verandan medan Milla fick massage, och sedan hoppade vi alla tre ned i huvudattraktionen: den vedeldade badtunnan. Satt där i eftermiddagssolen och drack vin i 38-gradigt vatten, saknade inte mycket i den stunden. Impulshandlade lite i gårdsbutiken och tog sedan pratandet och skrattandet in till East West Sushi där kvällen avslutades med mangomojitos och en enorm sushibricka.
 
Söndagen tillbringades i Öskevik, i nya huset. Trivs redan bra där, trots att det behöver lite kärleksfull renovering både ute och inne. Vi har en varm plats vid stora fönster, precis som på Kapellbacken. All is well. Lillebror kom också ut, fick bläddra i sista provtrycket av boken och föreslå några fjuttiga ändringar. Otroligt att det är så nära nu, snart finns en läsvärd bok på en websida nära dig. Vräkig reklam lovas.

RSS 2.0