Onsdag den 27 februari 2013

Är inte frisk, men det får gå ändå. Konstig lunch, hade fokus på att piggna till inför mötet på Skatteverket: det skulle pratas moms igen, denna gång för oss inom kulturområdet. Kilade förbi Willys på vägen dit och köpte en Redbull och en grön Froosh. Svepte båda, toppade med en cappuchino från kaffeautomaten och höll faktiskt ihop hela mötet.
 
Fortsatte till Lindholmskontoret för några timmars kvällsjobb, då hade effekten avtagit och det blev segt.
 
Har kokat soppa på rotfrukter och mest hängt i soffan sedan jag kom hem. Betalat räkningar också, därav soppan, nu stundar sparsamma tider.
 
Känner mig som efter en veckas tältande på Roskilde, hoppas kunna sova bort det inatt.

Tisdag den 26 februari 2013

Les Miserables nu ikväll, med valda delar av admingänget. Korv från 7Eleven, lite hosta men annars allt väl.
 
One more day till revolution,
We will nip it in the bud!
We'll be ready for these schoolboys,
They will wet themselves with blood!

Måndag den 25 februari 2012

Har umgåtts med Marwa hela helgen, och fått ny energi! Maxlunch och lite shopping, fikastopp, ett glas i baren innan bion. Mammas Pojkar, medioker. Hem till lägenheten, sen middagslax, drinkar, soffprat, någon slags chokladmousse. Fnissade oss till sömns och vaknade lagom till brunchen. Marwan åkte hem, jag slog mig ned på ett café, och så var helgen slut.
 
Idag har halsduken, den trekantiga gråa som når ned till naveln, stannat på hela dagen. Genom lönesamtal, expeditionstid, kvällsjobb. Den här måndagen har bara kunnat mötas invirad i stickat garn.
 
Nu ska jag knäcka den nyinköpta färgburken och måla hallpelaren svart, det har jag längtat efter.
 

Fredag den 22 februari 2013

Medan Sverige var Melodifestivalrusiga var jag Skatteverksrusig, det var lördag kväll och det tog tre arbetsdagar. Sedan ändrade min ansökan status till "Avslutad" och vips var jag momsregistrerad, trots förväntad handläggningstid på 2-6 veckor. Heja Skatteverket! Jag har väl aldrig blivit så glad över beräknad preliminärskatt.
 
Från och med 1 mars i år har jag en bisyssla, och jag ämnar utnyttja det. Säkert blir det långsamt och försiktigt i början, men det känns spännande och roligt!
 
Ikväll skissar jag vidare på ett gäng rävar, äter gigantiska jordgubbar från Spanien och väntar på en vän.
 
 

Tisdag den 19 februari 2013

Förra veckans tågkonduktör frågade inte efter nya resande, utan gick istället runt mjukt rabblande: "Nya vänner... nya vänner... Är du en ny vän?" När hon fick se min pappersbiljett efter en skog av smartphones, drog hon efter andan och viskade: "En riktig!".
 
Som kontrast: dagens 16-buss mot Eketrägatan. Ett barn (av den klibbiga sorten) vrålade "Stopp i lagens namn!" åt alla som klev på. Charmigt.

Söndag den 17 februari 2013

Kvällsfika med Malin & Maria, det livar alltid upp, och sedan var det dags att ta tåget upp till Örebro.
 
Bouppteckning, ett nödvändigt ont. Somligt blev sagt, annat inte. En del hade man kanske gjort bäst i att behålla för sig själv. Det var ok, i slutändan. Nu hoppas jag att det är över, vi börjar tröttna.
 
Fick i alla fall träffa familjen, det ger alltid en massa ny energi, och när Lillebror hade åkt följde jag med mamma hem. En snöig promenad bland åkrar och genom skog, det är rena medicinen. Hann med Länsmuséet nästa dag, och en konsthall, och en lunchbuffé.
 
Blöt snö över Göteborg denna söndag, perfekta förutsättningar för några timmar på Espresso House, åt blåbärsmuffins och ritade upp planer. Tog vägen om Clas Ohlson på hemvägen och inhandlade såg. Valde bort "Bågsåg för kött/trä" med en rysning och valde "Handsåg, idealisk för barn och förskolor". Nu ska hyllplanet tuktas så att det passar i sin konsol.
 
Uppdatering:
Hyllan avsågad, och uppsatt. Det snöregnar fortfarande. Jag får dricka mer kaffe.

Tisdag den 12 februari 2013

Beslöt mig för att snåla in på utgifter fram till februarilönen, men ett par timmar senare hade jag ändå klippt och slingat håret för dyra slantar, köpt två orkidéer som Interflora inte ville ge bort gratis och en tröja, inte heller den utan prislapp. Näst på inköpslistan: karaktär.

Måndag den 11 februari 2013

Flow hela dagen. Jag vill tro att det hänger ihop med en morgontidig bussresa, ett varmt café och ett fint gäng.

Söndag den 10 februari 2013

Favoritsöndagssysslan: laga middag till två lockhåriga tjejer. Imorgon tar vi en frukost på stan innan veckan drar igång, det får inte gå för många timmar mellan träffarna.

Lördag den 9 februari 2013

Hela Sverige verkar ha tittat på Melodifestivalen nu ikväll, om man ska tro Facebook. En del från Scandinavium här i Göteborg, andra från TV-soffan. Jag lät bli: borrade hål i väggarna istället, och satte upp tavlor och stänger och en hylla som effektivt stänger in garderobsdörren (satan!), och mest spännande av allt: fyllde i ansökan om FA-skatt - tjohoo! Nu är det bara att vänta på att handläggningstiden ska ticka på, och att ansökan ska gå igenom. Det där lilla pappret känns viktigt, som att allt hänger på det, vilket det förstås inte gör. Men det skulle vara ett sjumilastövelkliv i rätt riktning, så håll tummarna.

Onsdag den 6 februari 2013

Har burit hem tre hyllplan från IKEA, i min reseryggsäck. Sjutton kilo vägde de; lägg till det åtta konsoler och en tavelram. Tur att man är stark (ahahaa!). Ok. Envis då, och med många ryggsäcksbärande timmar sedan tidigare. Minst tjugo kilo på ryggen, och alltid en mindre ryggsäck på magen och en matkasse i handen. Reser man runt i två veckor kan man gott lämna kvar pastan, men är man på vift i sex månader har man inte råd att låta oäten mat ligga kvar i hostelköket.
 
Formligen pressade mig in i en fullpackad buss med alltihop och hoppades innerligt att vi inte skulle göra fler stopp innan Hjalmar. Det skulle vi förstås. Alla ville åka med, och dessutom två barnvagnar, två tanter med varsin krycka samt en rullstol. Det var ett väldans manövrerande vid varje hållplats innan vi rett ut vem som skulle kliva av och vem som ville stanna kvar på bussen.
 
Kom hem och insåg att mina fina ekhyllor nog kommer få svårt att hålla sig fast vid väggen, som mest består av gipsplattor och luft.
 
Middagen brändes vid, men den stekta potatisen fick ätas ändå.
 
Har lite ont i sidan och var ett tag överygad om att det var blindtarmen jag kände, men det är nog egentligen bara inbillning.
 
Flaskan med sköljmedel läcker, kladdigt på hela hallgolvet, med en fabrikstillverkad doft av jasmin.
 
Och så fick jag besök, trodde grannen ville be om en tvättmaskin från mitt bokade pass men se där stod en annan farbror, så från och med nu är jag en trogen betalare av TV-avgift.
 
I övrigt en alldeles fantastisk dag.

Tisdag den 5 februari 2013

Efter ett oräkneligt antal uppdruckna kaffekoppar är dagen slut. Sex, kanske sju stycken. Lite skakigt mot slutet, men jag behövde bränslet.
 
Och nu är det fredagkväll, för imorgon; imorgon är jag helt ledig. Hela dagen. Gud så ljuvligt - jag ska förvalta den väl.

Måndag den 4 februari 2013

"Nästa: Tahrirtorget"
 
Jag kunde ha svurit på att det var så utropet på bussen löd.
 
Eriksbergstorget. Naturligtvis sade hon Eriksbergstorget.
 
 
Eller?
 

Söndag den 3 februari 2013

Såg två filmer igår, svensk/norska All That Matters Is Past på Chalmers tillsammans med Malin och chilenska No på Draken, i sällskap av Jenny. Två bra filmer faktiskt, även om det tog ett liten stund att fastna för No.
 
Idag ligger huvudfokus på att sova, för det är vad jag har gjort. Har också tittat på film, i egna soffan som omväxling, och bakat en päronpaj. Större än så blir inte den här dagen, och det känns bara bra.

Lördag morgon den 2 februari 2013

Kulturnatteriet börjar bli en vana, en fin sådan. Igår hade jag och Rebecca bokat bord på Bombay Palace, en populär indier vid Heden. Jag är annars inte så imponerad av indisk mat, tycker det mest är ris och gryta vilket väl inte är så spännande, men deras butter chicken var riktigt god. Naanbröden var stora som tefat, och vinglasen välfyllda. På Bergakungen mötte vi senare upp med hennes Mats och en av hans kollegor, och tog ett glas innan filmen. Django Unchained, Tarantinotwistad och alldeles underbar, rekommenderas verkligen! Den var nästan tre timmar lång, så jag var inte hemma förrän vid ett.

 

Trött fredag, men rätt skön. Fredagsfika, stimmigt och glatt, följt av teammöte, som vanligt. En tur till Alpa för att skaffa grillad ciabatta att äta vid skrivbordet, har blivit lite för många sådana luncher på sistone.

 

Nu ikväll har jag sett Den Ovillige Fundamentalisten på Roy, också en väldigt bra film. Fullsatt. Pakistansk kille tar sig via universitetet till ett kontor i World Trade Center, flygplansattacken sker medan han är på affärsresa och väl hemkommen är det sedan inte så lätt att gå obemärkt på Manhattan. Tänkvärd, och huvudrollens Riz Ahmed tyckte jag mycket om.

 

Kom ut i natten mellan fredag och lördag och fann polishästar på Avenyn, och vingliga kids lite varstans. Den här tanten satte sig på bussen, tryckte in hörlurarna och åkte hem. Coldplay stängde ute allt härjande, jag lyssnade en hel på dem när jag var ute och reste men det är två år sedan nu, och så särskilt mycket Clocks och liknande har det inte blivit sedan dess. Nu har Chris Martin hittat tillbaka in i min vardag igen.

 

Sitter sedan en timme tillbaka paketerad i en filt i soffan, har äpple/kaneltryfflar på avsvalning på spisen och på fyran börjar precis en spansk skräckfilm. Bästa tiden på dygnet.


RSS 2.0