Tisdag den 30 januari 2013

Filmfestivalande för hela slanten, och alla slantar. Jobbade till sent, högg en hamburgare på vägen till Stora Teatern och mötte upp med Jenny för 20:30-filmen. "Guds hästar", så fantastiskt bra! Den gjorde för stort intryck för att jag ens ska försöka mig på att förklara hur, men se den. Marockansk, från 2012, om ödet och vägen till att bli självmordsbombare. Som två små kulturtanter kände vi oss både nedstämda och upplivade efteråt.
 
Kvällarna blir korta när man fyller dem med saker. Nu är det mitt i natten, och jag äter päronkräm med små päronhår i. Låter lite läskigt, men det betyder att det verkligen är riktiga päron i krämen. Dun på fryst kyckling borde ha samma effekt, men se det tycker jag inte om. Matpäls är bara ok ibland.
 
Imorgon är det möjligen onsdag, men jag är inte helt säker.

Söndag den 27 januari 2013

Filmfestival i fredags, med Malin. Vi såg Two Little Boys, nyazeeländsk komedi, med ena killen från Flight of the Concordes i en av rollerna. Jag såg det tryckta "Nya Zeeland" och en maorikille på bilden i filmkatalogen, det avgjorde saken. Att det sedan var en bra film var en ren bonus. Tricksade mig dit via gator jag aldrig tidigare gått på. Johannebergs innersta, enorma tegelhus med gyllene fönster i svart natt och sist vad som kändes som en Mio min Mio-park, om någon förstår hur jag menar.
 
Idag var det återigen kulturtema. Film på förmiddagen, rysk science fiction, som faktiskt inte alls var bra trots att ryskan bredvid mig lyckligt klappade händer och skrattade sig till hostanfall när det i övrigt var tyst i salongen. I väntan som sedan uppstod gick jag till biblioteket, tog en Joe Hill ur hyllan och läste skum historia tills det var dags att gå till brunchen. Lätt snöfall, Rambergsgänget bänkade sig på Park Aveny och tre timmar senare var vi mätta och snöfallet tungt.

Torsdag den 24 januari 2013

Kom hem från jobbet vid åtta, kokade havregrynsgröt, kollade Facebook och bloggar samtidigt som jag kikade på TV. Nu är klockan 21:15, jag ska bryta alla tidigare barriärer och krypa ned i sängen med en bok.
 
Living the dream.

Onsdag den 23 januari 2013

Lång dag på jobbet; jag var ett zombievrak imorse, tittade på Dox-dokumentär sent igår kväll och drömde om skogsbränder hela natten. Lämnade till sist kontoret i bitande fjorton minusgrader nu ikväll, blev till en isbit innan bussen kommit och huttrade hela vägen hem. Och alltså den känslan, när man mitt i allt kommer på att man har ett badkar att sjunka ned i; helt oslagbar.
 
Har precis lekt hobbykock och gjort sämsta kräftsåsen hittills, hoppas att pastan inte suger åt sig så mycket av den. Nu ska jag äta den hälft som inte blir matlåda och så ska jag tappa upp det där badet. Sedan får ni inget vettigt ur mig förrän tidigast imorgon bitti.

Måndag den 21 januari 2013

Idag har jag känt mig som en liten kotlett som dinglar över en bassäng med hungriga hajar. Och som en underbetald clownfisk. Klara referenser till rev såhär i terminsstart, så många märkliga ärenden har trillat över mig under dagen, så många "urgent" och "important"; så många utropstecken i tal och skrift. Tillfälligt skeppsbrott, sedan blir det ju lugnt vatten igen, precis som alltid. Man ska bara orka simma tillräckligt länge.


Fredag den 18 januari 2013

Äntligen har det blivit fredag igen, eller som vi säger på jobbet: flärptime. Kommer från den lille emoticonen med en partyflärp i munnen, den är populär att skicka över chatten om fredagarna, åtminstone på studieadministrationen.
 
Den här veckan har jobb varvats med tapas. Måndag blev jag kvar länge på jobbet, tisdag var jag på Mañana med Malin & Maria och åt en massa godsaker. Trevliga tjejer det där. Onsdag blev jag också kvar länge på jobbet, och igår torsdag var det dags för Mañana igen, denna gång med Jenny. Lika gott, lika trevligt. Idag var det tydligen dags för kvällsjobb igen, hade siktat in mig på att plocka ut lite flex och gå klockan fyra men det var ett önsketänkande som aldrig slog in. Vet ju att det är så här i perioder, tyvärr verkar det bli färre dalar hela tiden medan topparna blir högre, flackare. Det blir även allt knasigare på ledningsnivå. Nå, det går väl an ett tag till.
 
Planer för helgen: måla. Nytt rollerset innebär ny färg på väggarna, kan vara sista strykningarna i sovrummet om jag har tur. Det vore kalas att kunna skruva ihop och få upp sänggaveln också, och få ordning på möblemanget. Fokuserar på målningen så får vi se hur långt jag kommer. Utöver det ska jag byta fackförbund, äta middag hos Sanna, rita ett vykort och ta med två pojkar på The Hobbit. Tänker även köpa bageribröd till frukost, och plöja säsong 5 av The Big Bang Theory med en caipirinha i handen. Det ska kännas att man är helt ledig, och energin som lagras kommer att behövas under nästa vecka. Terminsstart. The sum of all fears.

Söndag den 13 januari 2013

Fredagskänslan var oslagbar, och det har varit en skön helg som nästan känts oändlig. Fram till nu då. Har samlat energi, och uträttat ett par saker. Snart filmfestival i stan, biljetterna släpptes igår klockan tolv, och flera filmer sålde slut med en gång. Lyckades ändå få till ett bra filmschema, och den 25:e drar festivalen igång.
 
Bloggen verkar ha dammat igen på sistone, och jag låter den göra det. Kanske blir den kul igen.

Onsdag den 9 januari 2013

Hann höra "Det här är Ekot, klockan är fyra" innan jag somnade inatt, kanske var det därför det kändes halvt bedrövligt att vandra hemåt över campus vid halv åtta-tiden ikväll, med jackans regnvåta pälskant slickad mot kinderna. Terminsslut i kombination med terminsstart, i kombination med systemårskörningar och lite annat blandat skräp; ingen lajbans tid för studieadministratörer. Flexbanken har förstås tjockat på sig. Gott.

Måndag den 7 januari 2013

"Askungen! ASKUNGEEEN!" Så känns det ibland. Kom inte hem från jobbet förrän halv åtta, och att då hitta en slurk pannkakssmet i en bunke i kylen och lite köttfärssås i en annan gör en nästan gråtmild. Crepes igen, fina grejer.

Söndag den 6 januari 2013

Tog mig ut till Bäckebol i fredags efter jobbet, på jakt efter Mio. Tyvärr hade de stängt butiken och låtit sportkedjan XXL flytta in istället så det fick bli en tur på IKEA, alltid pepp på det. Precis hur mycket folk som helst, det brukar annars vara lugnt en fredagkväll men det är väl jullovet som spökar med folks vanliga rutiner. Borde ha skrivit en lista för jag lyckades inte köpa det jag var ute efter, hyllplan och konsoller, utan gick därifrån med lite annat småskräp istället. En tjock dimma hade lagt sig över parkeringen, såg inte bilarna från utgången, då är det illa.

 

Röjde schäslongen på tavlor och lådor, och kröp upp i den. Gräddade senare pannkakor och såg på Law and Order och trivdes med livet. Tog bort julen, det får vara nog med tomtar nu, det har blivit vår. Stjärnan är kvar men det är bara av lathet, har inte riktigt koll på var kartongen finns. Stod på balkongen mitt i natten och drog ned dimma i lungorna.

 

Fredag blev lördag och jag var helt uppslukad av vårens planer, satt med datorn i knät och planerade, tog reda på allt möjligt och hade en massa projekt i huvudet. Gick en promenad, hade ett bokat pass i tvättstugan och fixade crepes till kvällsmat. Kikade lite på Mamma Mia och konstaterade att Pierce Brosnan fortfarande inte kan sjunga, han är bättre på att explodera. Återvände till datorn, hamnade på något vis på olika resebloggar och nästa gång jag tittade upp var klockan två på natten och allt det glada var borta. Allt det som tidigare känts så bra gjorde inte alls det längre, hur kom det sig till exempel att jag hade en fast adress, när man tydligen kunde kajka runt i Central-Amerika, eller Australien, eller Borneo, och vara lycklig? Jobba kommer man att göra resten av livet, är det verkligen vad man ska koncentrera sig på nu, hur kommer mitt framtida jag att tycka om de val jag gör nu? Obegriplig natt detta. Sådana där dippar får jag ibland, och svårigheten ligger just i att veta om det är en svacka jag har, eller en stund av insikt.

 

Sov halvdant och vaknade med samma grubbel, men lägligt nog var brunch med Hisingens lockigaste flickor inbokad och det var balsam för själen det. Inte så mycket för hjärtat, åt bacon, men när vi gick därifrån hade det i alla fall vänt och det liv som i fredags kändes toppen och i lördags nattsvart är nu på banan igen, utan att saker och ting förändrats ett endaste litet dugg. Lås oss enas om svacka. För stunden.

 

Kom hem för sent för att åka på Fright Night i Partille, men det blir fler tillfällen till det. Tog tag i min skräproller som rollar så dåligt och lade ännu ett lager vitt på en och en halv av sovrummets väggar. Nu flyttar jag dit garderoberna, orkar inte klättra upp i sängen mer, måste avancera med penseln om det någon gång ska bli ett beboeligt sovrum igen.


Torsdag den 3 januari 2013

Det håller inte att dricka kaffe sent om kvällarna, hur gott det än är, så jag slog i mellandagarna till på en tekanna från Kobbs. Alldeles lagom stor för att brygga en jumbokopp av det blask jag ska försöka vänja mig vid, det där som doftar så gott men smakar så lite. Tydligen var det någon slags kampanjpaket som jag hade missat, för med kannan följde hur mycket te som helst; sju påsar, en årsförbrukning. Det blir till att ligga i.
 
 
 
 
Blir en repris av gårdagen ikväll. Då lagade jag middag när jag kom hem, dog lite i soffan en stund och såg på Big Bang Theory. Sedan letade jag fram P3 Dokumentär, pytsade upp målarfärg och gav mig på sovrumsväggarna. Ska bara samla lite energi först...

Tisdag den 1 januari 2013

Stilltje, ja för vem orkar blogga när man har fullt upp med att ta det lugnt?

 

Jul och nyår med familjen, vi har umgåtts mycket ute i snösvängen för gudars skymning vilken snötät jul det varit. Vi har fått skotta flera gånger om dagen, och på juldagsmorgonen tog vi oss knappt ned till julottan i det täta snöfallet. Med en 86-årig farbror i sällskapet var det dock inget alternativ att promenera, och nedför backen kom vi och rullade i gloppet bort till missionshuset. Mamma sjöng i kören, Hasse och jag fick lyssna till repet innan folk började ramla in strax innan sju. Träffade på en gammal spexbekant som hade föräldrarna i byn, oväntat.

 

 

Liten farbror, tre vinglas hög, läser egen juldikt iklädd guldkofta. Han är så himla fin. Säger saker som "telefonera" och "livsmedelsaffär" och så pratar han om att kanske skaffa en mobiltelefon, "en sådan där" säger han och pekar på TVns fjärrkontroll.

 

 

Festligt nyår: tomtebloss. Tur att grannen hade riktiga fyrverkerier.

 

Det är fint att få komma till skogen ibland, allt är så vackert bland de snötäckta träden, och liksom okomplicerat, och mysigt. Till och med lokalradions nyhetssändningar är jordnära; "Se upp i trafiken, en lastbil har blivit stående i Lillåkorset på väg 50 mot Örebro och den har tappat stora grunkor från lasten som nu ligger på vägen".

 

Haft morbror på besök, tagit promenader. Allra mest suttit uppkrupen vid kaminen med en bok. Åkte in till kyrkogården en dag och grävde fram Mary och Gunnars grav ur snön, tände ett ljus för pappa och letade upp Jennys grav där vi också tände ljus. Märklig känsla.

 

 

Familjen har varit förkyld, jag har med mig lite av den hem men det ska nog gå att ignorera den. Imorgon väntar kontoret igen, och med det en stressig månad. Tvåtusentretton är dock ett lovande år, och det kan ingen arbetsbörda ändra på.


RSS 2.0