Tisdag den 9 juli 2013

Och efterdyningarna: svår post-Lost-depression. En saknad. Fattar inte att den serien påverkar mig så, men det är ju det som är det fina. Ni som inte sett den, kom hit, jag ser gärna om den. Igen och igen. Och igen. Sex säsonger, kanske... åttio timmar avsnitt? Plus bonusmaterialet då. Det tar vi väl på en vecka jämnt.
 
Bloggpaus, för det är sommar och den årstiden kräver uppmärksamhet. Återvänder nog när den börjar ebba ut.

Måndag den 8 juli 2013

Lunchlådeplanerna föll totalt under den sista veckan på jobbet - alla luncher åts ute, i olika sällskap. På torsdagen stannade jag till på Vasaplatsen, på väg mellan mina två campuskontor, och fick en fin långlunch med Maria och hennes Ida. Man behöver pallra sig iväg ut emellanåt, det ger energi att lämna de invanda väggarna för något annat och just Maria var det alldeles för länge sedan jag träffade.

 

Fredagen var inget undantag, restaurang Äran serverade god rostbiff och Rebecca bjöd på en glass på bryggan efteråt. Där satt vi på det varma bryggträet och småpratade i solen med utsikt över älven - det är allt en fint läge vi har på Lindholmen, jag är väldigt förtjust i omgivningarna och hänger ibland kvar där efter arbetsdagens slut bara för att andas.

 

Försökte förklara för doktoranden från Bangladesh att det är viktigt att han tar ut sina semesterdagar, inte bara de gånger han tar med sin dotter på läkarbesök, utan för att han behöver ha helt lediga dagar emellanåt: "Vacation is time for you to be you".

 

Det ska jag vara nu - mig själv, i flera veckor. Semesterns första dagar har inletts med ljuvliga vakennätter och dåsiga dagar på balkongen. Jag bryr mig inte längre om att vara tyst efter midnatt, jag spelar musik och sjunger högt och överröstas ändå av motorcykeln som ett par nätter i rad har provkörts vid tresnåret.

 

Från balkongen blåser ljum kvällsluft in och jag har planer:  blanda en iskaffe, och se om sista säsongen av ett älskat Lost. Seriernas serie, som får alla andra att verka i bästa fall knädjupa.

 

Det är sommar, och livet är gott.


Onsdag den 3 juli 2013

Bäst under dagen i Egypten: militären avsatte Mursi.
 
Bäst under dagen hos mig: jag bjöd Mattias på lunch (fulbuffén på Kapellplatsen) och fick umgås medan vi åt kinesiskt, svensk husmanskost och sushi i någon slags röra.
 
Spännande dagar alltsammans, på olika vis.
 

Tisdag den 2 juli 2013

Snoozade framgångsrikt imorse, och flexade därmed in lite senare än vanligt. Helt enligt plan, jag kan inte gå in i augusti med mina femtio flextimmar. Fler timmar än det får vi egentligen inte ha, och det är ju i terminnstart som jag brukar jobba upp flexen för att sedan kunna ta av den under hela höstterminen.
 
Lämnade kontoret vid halv åtta nu ikväll, efter att ha försökt avsluta och gå i säkert två timmar. Fail.

Måndag den 1 juli 2013

Ett kollektivt förlåt till mina grannar i huset, och främst till dem vägg i vägg. Jag hade inte behövt sjunga i duschen vid halv två inatt, hade inte behövt ta i så, och inte heller gå från James Blunt till Good Charlotte till Winnerbäck. Så förlåt. Inatt sjunger jag något annat.

RSS 2.0