Onsdag den 30 oktober 2013

Mörkt som i en jackficka. Utomhus. Inne är det sol. Alltid sol.

Tisdag den 29 oktober 2013

Tisdag, men samtidigt, en klassisk måndag. Det drog en hagelstorm över staden, och jag höll på att somna sittande vid skrivbordet.
 
Tog vinterjackan för första gången sedan april; som att krypa in i varm dunkram, jag var nästan en trafikfara på vägen hem där jag gick ingosad i den stora luvan.
 
Just kokat risotto på svampbuljong, för att kompensera att jag inte hade någon svamp. Gjorde buljongen stark stark, nu går den nästan inte att äta. Den får trots det duga som matlåda.
 
Sedan ska jag _äntligen_ (som i: har tänkt göra det i åååratal) ta tag i det som ska bli ett tittskåp. Älskar sånt, har samlat på mig lite smått och gott genom åren och nu ska allt flytta in i ett skåp. Helst ska det inte bara ställas in en massa färdigköpta saker, somligt måste tillverkas. Måste bara knäcka hur jag ska snickra ihop ölglas, en tanke har varit foten från plastglas men det visade sig vara svårt att skära snyggt i. Nästa idé är att använda hattarna från nässpraysflaskor. Med lite färg kan det nog bli Åbroglas av det. Tema för pysslet? Studentorkesterfestivalen vi arrade i Linköping 2001. Några foton att göra album av har jag inte, så jag tror detta kan bli bra som alternativ. Det blir åtminstone kul under tiden.

Måndag den 28 oktober 2013

Väntar och väntar, men något strömavbrott verkar det inte bli. Känner mig nästan lite snuvad på konfekten.
 
Höstlov och stormvarning gjorde det glest på kontoret imorse, våra utländska kollegor frågade hur allvarligt vi trodde att det skulle bli; behövde man tappa upp vatten, vidta åtgärder? Jag lugnade, det skulle nog inte bli så farligt.
 
Sedan kom ösregnet, och kort därefter skickade Chalmers ut ett mail om att samtliga föreläsningar ställdes in från kl 15 och att anställda uppmanades bege sig hemåt. Jag skyndade hem i vätan, letade fram pannlampan, extra batterier och blockljus, pluggade in telefonen och datorn i väggen för att ladda batterierna. Och satte mig att vänta.
 
Väntar fortfarande. Visst blåser det, och regnet faller i stora sjok men det är inte värre än ett riktigt ruskväder en höstkväll. Stormen verkar ha svängt av söderut innan den riktigt hittade hit. Träd har fallit och skyltar har blåst ned, och Älvsborgsbron är avstängd, men det är inget yrkesfiskarna inte redan är vana vid. Stormen Simone är nedgraderad från klass 3 till klass 2 här i Göteborg, tågen står stilla sedan kl 16 idag och man ska väl vara glad att de tar det säkra före det osäkra. Inte vara en bortklemad ilandsbo som helst av allt hade velat höra frysen smälta och orkanvindarna vina runt knuten.

Söndag den 27 oktober 2013

I fredags kväll spelade Häcken för sista gången på Rambergsvallen innan den snart jämnas med marken och en ny arena byggs. Det kostade 3 kr att gå in, vilket motsvarade bijettpriset från första matchen på vallen 1935. Jamensåklartvarvidär.
 
Oktoberkvällar har inte mycket gemensamt med sensommarkvällar, mörkt och jäkligt, och bitvis regnigt, men vi hade det ändå fint där på läktaren. Tyvärr tufsade Halmstad till getingarna med 3-1, men klacken höll ut till slutminuten och efter matchen var över och intervjuer gjorts och tal hållits så sköts fina fyrverkerier upp. Via högtalarna påmindes om att inga fysiska minnen fick tas med från vallen denna kväll, det anordnas en särskild dag för det längre fram. Anders ville ta med sig en publikvärd hem.
 
Ikväll trotsade Rambergsgänget stormen och kom hem till mig på soppa. Sörplade två kannor kaffe och såg Solsidan. Mellan fredagsfotbollen och söndagssoppan har jag i princip bott i mitt soffhörn. Sett fyra filmer, och tittat på TV-serier, och varit sådär extremt ledig som man kan vara ibland. Jag har haft det bra helt enkelt.
 
Imorgon börjar läsperiod 2, vilket brukar innebära kaos i någon vecka. Har varit inne i Ladok och fipplat lite nu ikväll, och kollat jobbmailen. Jag borde inte, men det sparar mig arbete imorgon om jag kommer till kontoret lite förberedd.
 
Ett oväder är på väg in från de brittiska öarna, gatulyktan utanför vajar redan oroväckande och stormen ska på riktigt dra in tisdag natt. Hoppas på medvind till jobbet imorgon bitti.

Torsdag den 24 oktober 2013

Bytte campus mitt på dagen; därefter blev det oväntat en arbetskväll. Sluttampen på slutarkiveringen t o m 2012, gudars skymning så många papper och arkivboxar... Först efter halv åtta kom vi ut på en nattsvart corso, vid det laget blåste det så tokig motvind att Kringlan nästan stod still på cykeln.
 
Imorgon firar vi oktoberlönen genom att ta en teamfrukost - extremt välkommet, både starten på café och pengar på kontot, jag är svältfödd på båda sakerna känns det som.

Tisdag den 22 oktober 2013

Det är inte alls omöjligt att det var knark i eftermiddagskaffet. Jag gick in i en andra andning och hade kunnat sitta kvar och jobba hur länge som helst kändes det som. Det kan ha varit tack vare Eminem också, som vrålade mig i örat. Bästa kontorssällskapet.
 
Slet mig trots det loss vid 17:30, studsade hem över ett höstljummet Hisingen och lagade sedan viltskavsgryta med ena handen medan jag hade Lillebror i luren i den andra. Ska nu försöka kapsla in energin genom att slå på en film. Jag spår en vaken natt.

Måndag den 21 oktober 2013

Favoritkängorna hittade varje pöl på väg till morgonens jobb; ändå klev jag in torrskodd på kontoret, fast rätt dränkt i övrigt. Man får inte säga det högt, men jag tycker om sådant här väder. Regnet har knackat på rutorna och takfönstret hela dagen, och där innanför har jag suttit i tryggt förvar och längtat ut.

Söndag den 20 oktober 2013

Grannen spelade musik hela natten, tillräckligt lågt för att det skulle vara ok antar jag men basen hördes genom kudden, med öronproppar. Vid fyra var jag fortfarande vaken, och vid sju ringde klockan. Räknar med att sova ovaggad inatt.
 
Regn på rutan och på gatan nedanför, bästa vädret för vår söndagsaktivitet! Efter brunch och spa på Arken är skelettet nu utbytt mot piprensare. Mjuk och fin, och lite lealös. Buffén efteråt lämnade oss i koma, vi hade till och med ett fat enbart för sådant vi inte ville äta upp, som orörda glasyrmuffins och annat skräääp. Vojne vojne, denna i-landstillvaro med alla dess bekymmer.
 
Kramade om Rambergsgänget och kom hem till tokstarkt kaffe och vad som skulle bli timmar av frustration. Visste ni att en stationär dator har ett batteri? Tydligen, och det råkar ställa till problem nu. Kunde alltså inte få igång den enda av mina tre burkar som kan hantera scannern, försökte utan framgång men med rätt mycket tålamod att få drivrutinerna att installeras på någon av de andra två istället men vet sedan tidigare att det inte brukar gå. Körde dessutom fast i olika lösenord, och gav till slut upp. Nödlösningen blev att plocka minneskortet ur kameran, scanna in bilder oredigerade på det och så maila iväg dem. Färgerna blev inget vidare men det får vara ok för den här gången.
 
Drive går på TVn just nu, den ska vara bra men känns lite långsam, tror det får bli American Horror Story på Kanal 9 istället, om tio minuter.

Lördag den 19 oktober 2013

I torsdags kväll låg ångorna från ugnen tjocka här hemma, och de var så söta att man blev mätt bara av att dra ned dem i lungorna. Receptet gick ut på att hälla ned allt gott i en smet och göra kladdkaka av det; grädde, smör, chokladkakor, marshmallows och Dumle. Så ska ett fredagsfika vara, och det gick hem när vi samlades igår förmiddag. Jag hoppade över lunchen, fanns inte plats.
 
Teammöte och några timmars jobb men så var dagen slut i ett nafs, hade några ärenden på stan varav jag väl uträttade hälften innan jag åkte hem till världens bästa fredagskväll. Lindade dadlar med bacon, kröp upp i soffan och såg The Conjuring, en läskig skräckis baserad på verklig exorcisthistoria.
 
Idag är det lördag, jag har sovit kapp och druckit en balja kaffe och tittar nu på seminarier från årets bokmässa, sända på Kunskapskanalen. Planen för dagen är att komplettera min icke-existerande portfolio med vad jag hoppas blir en viktig bild, samla ihop de andra teckningarna och scanna in allt. Det ska skickas iväg, och det ska hållas tummar. Jag ska tvätta, och läsa. Och så ska jag äntligen se The Great Gatsby.

Onsdag den 16 oktober 2013

Tog en teamfrukost med Elisabeth och Kringlan på Kafé Vanilj imorse, så skulle varje dag starta.
 
Annat som är bra: lapparna som hamnar på anslagstavlorna i Jupiter när ingen ser. "Found: dragon", och så en bild på en sparv. Älskar´t. Finns även en med en bild på Snoop Dogg och texten "Found: dog". Och längre ned på samma sida: "Don´t make it weird. Don´t call".

Tisdag den 16 oktober 2013

Jag kan inte sova.
 
Var på föreläsning ikväll, borta vid Redbergsplatsen. Henrik Arnstad, om neofascism och sin nysläppta bok på samma tema. Verkligen hur bra som helst, han gick igenom historien från tidigt nittonhundratal till nutid, och var skrämmande påläst och duktig på att förmedla sina kunskaper. Bra diskussioner efteråt också.
 
Älskar sådana här kulturinslag under mörka höstkvällar, men blir samtidigt påverkad. Treblinkas SS-vakter åt mängder av fina jordgubbar, som planterats utanför lägrets taggtråd. De växte sig stora på grund av effektiv gödsling med tusentals kremerade kroppar. Det där är bara för svårt att ta in, och tendenserna i Europa är på väg att pendla tillbaka igen.
 
Att jag är vaken har sin förklaring.

Måndag den 14 oktober 2013

Lämnade kusten och åkte hemhem, till Bergslagsskogarna. Lyckan infann sig i två steg: först när jag insåg att jag kunde hänga i loungen istället för att dra runt på stationen innan tåget gick, och sedan när jag kom på att Mannerström stod för maten. Det kom ett erbjudande med SJ Prio, en trerätters nästa gång man reste i 1 klass, och det blev denna resa. Chévre, pannbiff och något slags passionsfruktsfluff: det är som med flygplansmaten, smakar hur gott som helst när man är på resande fot.
 
Hann luncha med Kristoferssons i Örebro på vägen tillbaka igår, guddottern Alva åkte kana och gav mig en fingerfärgsteckning. Älskar att ha sådant på kylskåpet.
 
Min helg bestod i övrigt av lövprassel, fika på en åker, stjärnskådande och kvalitetstid med familjen. Rörde kaffet med en pinne, tittade på trollsländor och fyllde lungorna med skogsluft.
 
 
 

Onsdag den 9 oktober 2013

Avdelningens första BW (Before Work); frukost på Riverside-hotellet, det nybyggda med spegelfasad. Älskar inredningen på Cuckoo´s Nest, steampunkinspirerat tycker jag mig se. Många gillade idén men hade föreläsningar och möten denna morgon, men kom gjorde Emil, Ali, Suzana, Antonio, Lucas och Ana. Det är obetalbart att få starta dagen med att äta prinskorv och skratta!
 
Ladok låg nere för uppdatering, så jag ägnade större delen av dagen och kvällen åt slutarkiveringen. Hällregn, ett strålande kontorsväder.

Tisdag den 8 oktober 2013

Någon slags halvhöst sedan ett par dagar, med varma vindar. El Niño. Regn mot rutan nu så det kanske är på väg att tippa över.
 
Hade ovanligt svårt att sova inatt. Försökte räkna får men det funkar helt enkelt inte, de stockar sig alltid i utkanten av tankebubblan och den blir full på ingen tid alls. Jag är verkligen värdelös på det där, hur gör andra fårräknare? Önskade där och då att jag kunde hitta avslappningsskivan som Suzana lånat mig, önskade mig dunsockor, och fattiga riddare. Och så önskade jag mig transparenta får, eller bara förmågan att få dem att springa i cirkel.
 
En hopplös fårnatt senare blev det morgon och arbetsdag, en rätt trevlig sådan. Vid 17 kommer jag ofta in i en andra andning. Hem kom jag först vid halv åtta.
 
Med posten kom idag Persson & Schibbyes "438 dagar" - ser fram emot att läsa! Beställde ett av alla signerade ex på Bokmässan och fick den hemlevererad, smidigt. Läste ett utdrag ur den i Filter och den kändes lovande, jag gillar sättet att beskriva.
 
Hoppas på bättre fårlycka inatt.

Måndag den 7 oktober 2013

Märklig dag, möten avlöste varandra, sedan lunch och expeditionsöppet och till sist ett institutionsmöte. Klockan var efter 16 när jag till sist satte mig vid skrivbordet för att börja jobba. Hällde i mig tillräckligt med kaffe för att hålla ut till midnatt men tvingade mig hem vid 19. Lätt darrhänt.
 
Har målat naglarna med rosa lack - ingen är mer förvånad än jag. Har alltid tyckt det varit en mesig färg, men nu: rosa köksvägg, delvis rosa porslin, rosa kudde, förvaringsbox, orkidéer. Jag tycks ha ändrat mig, som accentfärg är den hur fin som helst. Naglarna blev dock inte bra, ska gräva fram ett ljusare lack att måla över med.
 
Skickade ett lyckligt "Portalkran!" till Nikke. Goddammit autocorrect! Piratkram, skulle det ju vara. Nikke blev dock glad, han förklarade det synonymt med "bockkram" och alla var nöjda.

Söndag den 6 oktober 2013

Hanna kom över igår kväll, jag lagade ruccolapaj och så halvlåg vi i varsin soffa och pratade. Drack vin ur mugg, såg några avsnitt av Prison Break och suktade efter Wentworth. Världsbäst lördagshäng.
 
Idag har jag tecknat en robothaj, som lite ser ut som en glad delfin om man bortser från huggtänderna. Det är en viktig haj, han ska bli någons visitkort. Och så har jag stekt fattiga riddare, och tänkt tillbaka på New York där vi startade varje morgon med det.
 
Är så avslappnad och harmonisk just nu att kroppen känns som kolasnöre. Det är tursamt, för vad väntar om inte en vecka fylld av arbetskvällar. Så kan det bli, men efter det, då är vi över tröskeln.

Torsdag den 3 oktober 2013

Gratiskonserten för grannskapet runt Lundby Nya Kyrka är just avslutad. Ikväll gavs Release Me med Oh Laura, i ett tjugotal versioner. Nästa konsert beräknas inträffa om 24 timmar, då det kan vara läge för ännu en dusch.
 
Och nu börjar Vikings på TV4! Det varnas för obehagliga scener - jag ser fram emot det.

Onsdag den 2 oktober 2013

Åt kvällsmat halv fyra, vilket var konstigt, men lunchen var också en halv drickyoghurt. Den andra halvan rann ut över skrivbordet och över mina bara armar.
 
Vi laddade med angusburgare och fish&chips i Kårhuset, för att få lite energi till kvällspasset i arkivet. Det gick rätt bra ändå, men det blev ju en lång dag och om man som jag kommer hem först nu så orkar man helt enkelt inte ta tag i sånt man tycker är roligt. Jag orkar göra te, jag orkar se på TV och jag orkar nog läsa ut Koontzboken, men så mycket mer blir det inte av denna kväll.

RSS 2.0