Måndag den 16 juni 2014

I fredags tog vi långlunch, jag och Suzana och Agneta. Samlades på In-Ex, shoppade tuschpennor och målarprylar. Jag hittade ett set med färgpennor i naturfärger, här ska ritas päls av alla de slag. Sedan tog vi lunch på det asiatiska stället vid Domkyrkan - de har sushirullband! Väldigt gott. och en kul grej att bryta upp en vardag med. Som straff blev det sedan jobb till sen kväll, men det var det värt.
 
Resten av helgen har jag hängt i Mölndal. Sanna & DJ visade bilder från sin Japanresa, och vi hängde på deras uteplats i eftermiddagshettan och drack mojitos. Sanna lagade lasagne, vi drack gott tokaj och såg kinesisk skräckfilm och ritade. Bakade croissanter till frukost, gick till handelsträdgården i närheten, såg några avsnitt av Big Bang Theory och hade tema barnkalas på lunchen: varmkorv och jordgubbssaft. Åt precis hur mycket godis som helst. Jag trivs bra där ute, känns som landet.
 
Nu ikväll kopplades SVT upp på projektorn i jobbets konferensrum, och avdelningen tittade på matchen Tyskland-Portugal. Är måttligt intresserad av fotboll i vanliga fall, men älskar känslan i stora evenemang. För 20 år sedan (!) var det också VM - vilken grej det var, och vilken tropisk hetta. Sedan dess är VM förknippat med sommarkänsla, och i år är inte annorlunda.

Torsdag den 12 juni 2014

Lunch med Sanna och Olle igår, på Gibraltar 8. Barnet dreglade på min väska. Och idag; avslutningsceremoni i Vasaparken. Lyckliga studenter, jag kommer att finnas i många fotoalbum Asien över, det är ett som är säkert.
 
Det var de här två dagarnas ljusglimtar det. I övrigt har jag jobbat som en tok med allt som ska bli klart i terminens sluttamp. Satt i finklänning och rapporterade betyg till halv åtta ikväll, det är som det ska vara.
 
Fotbolls-VM drar visst igång idag.

Tisdag den 10 juni 2014

Sommarfest med jobbet i torsdags. Inte tokigt, inte tokigt alls. Anlände Villa Belparc i sol, fick en fördrink i handen och tio minuter senare kom det ösregn som skulle hålla i sig i timmar. Grillbuffén flyttades inomhus.
 
Fredagen bjöd på samma katastrofväder, och jag som för första gången skulle gå på Picknickfestivalen. Var det tänkt. Nästa år så. Nu ställde vi in festivalhänget på Apslätten, och även grillkvällen hos Erik. Det blev pizza och tårtbak istället, på samma adress. Jag instruerade rom i jordgubbstårtan, vilket generöst och fläckvis hälldes på. Omnomnom. Skönt folk i Bagaregården denna kväll, timmarna försvann, klockan blev ett och folk var antingen för trötta eller för fulla eller för osams för att gå ut.
 
Alla förutom jag, Niklas och Emelie. Det blev spårvagn och vilsepromenad i ett imponerande ösregn som dränkte allt, och det blev en knasig helkväll på Gretas... Snackade upp ett litet kompisgäng på tre killar, när stället stängde försökte vi ta oss till någon mer ljusskygg klubb men lyckades dåligt. Åkte svarttaxi i 100 meter, härjade på McDonalds och sprang till första spårvagnen hem till Hisingen. Promenerade sista biten hem med morgonsolen i ögonen, klev innanför dörren vid sextiden och var därför en smula trasig när vi möttes upp för den där konserten jag skrev om. Efter ett glas på Danilo vände dock allt, och den där sommarnatten blev en av de bästa. Jag har haft hans låt Valborg spelande inuti huvudet sedan dess. I Azalea kan man inte undgå att bli kär.
 
Nu ikväll blev det uteserveringshäng med Jenny och Charlotte. Någon slags tropisk värme har tagit över staden. Ljuvligt är det.

Lördag den 7 juni 2014

Jag minns inte när det hände, men jag minns hur det kändes. Då, när måsskriken inte längre betydde sandstrand och semester, utan betydde hem.
 
Inatt upplevde jag det igen. I lämmeltåg på väg från konserten kryssade jag mellan yra Borlängebor som tappat bort McDonalds, tog smågator och van mark och kände mig... hemma.
 
Inatt är Göteborg mitt. Mitt och Håkans.
 
 
 

Onsdag den 4 juni 2014

Grillkväll hos Vårflodsfolket igår kväll, älskar att få släntra in där. Elvis stod och väntade vid fönstret en hel timme på att jag skulle komma, älskade Vispebarnet. Sedan blev det lek med bilar, de som enligt unge herr Kvist var "elaka killar" hamnade först i biltvätten och sedan i garagefängelset. Tyra satt bredvid och smaskade på allt hon kom över att stoppa i munnen. Mattias grillade kyckling, det åts smarrig kvällsmat och till sist: nedvarvning i soffan framför Legofilm. "Gosmos" enligt Elvis, som ville mysa i knät. När barnen somnat drack vi kaffe och snackade, typiskt bra kväll.
 
Lång och motig dag på jobbet, men jag har bra kollegor, så vi hittar alltid sätt att ta oss igenom det. Det är som vanligt såhär när terminen går mot sitt slut, den allmänna paniken och förvirringen smyger in i vardagen.
 
De timmar som är kvar av kvällen och natten ska jag göra det bästa av: block och penna väntar. Jag ska skissa på ett vykort, det ska eventuellt innehålla en tax, och så har jag ett par andra idéer också. Den som ändå fick rita på heltid...
 
Här är tavlan som PJ fick i helgen, antar att den hamnar i portfolion:
 
 
 

Måndag den 2 juni 2014

Har varit födelsedagsgris! Möttes upp av familjen på tågstationen i Örebro - home of the vackra slott and the bedrövliga dialekt. Åt middag på favoriten Paolo´s, älskar det stället; urmysig inredning och smarriga pizzor. Väl hemma hos Lillebror fick jag liljekonvaljbukett, rosédrink och en laptop - hurra! Resten av helgen har vi bara umgåtts och tagit hand om varandra. Frossat i sushi, hängt på balkongen i solen, käkat hotellfrukost i fyra timmar, fixat med Sockans föredrag, promenerat i Stadsparken, sett Frost, och Flowers of War. Fredagkvällen tillbringades hos PJ med familj i Kumla, vi fick grillat, ekologiskt kalvkött, och en fin kväll.
 
Nu är jag 35 på riktigt, vilket är praktiskt eftersom jag ändå svarat det de två senaste åren när någon frågat. Fyrtioårskrisen jag hade när jag var 28 kändes i knäna ("bara tolv år kvar!") men nu är jag filbunke.
 
Kom tillbaka till Göteborg på söndag eftermiddag, hann ta en powernap och en dusch, svepa två vindrinkar och äta av det som fanns i kyl och frys: blev två sandwichglassar och en paprika. Lite udda men det funkade. Mötte upp med Rambergsgänget på Ullevi för Kentfest - sju timmar sommarkonserter och festivalkänsla! Kent avslutade med en tvåtimmarsspelning, innan dess hann vi hitta till serveringsområdena, äta tokdyra nachos, spana på folk och volleyboll och tivoli, lyssna på andra spelningar och snacka. Idag flyttar Hanna till Gotland för sommaren, Kentfesten var vår present till henne för att hon är klar med sin vidareutbildning och det blev även ett hejdå inför sommaren.
 
Seg deluxe på jobbet förstås, kom sent och fick därför jobba till sent. Högsommarvärme, lunchade på bryggan och stektes. Nu ikväll har jag bakat filodegsknyten med äpple, och funderat på hur jag kan låta förlag och tidningar veta att jag finns.
 
Och det där som gömde sig någonstans, och suckade, flämtade? Mycket riktigt den absolut läskigaste jätteskalbagge jag sett. Bestämde mig till sist för en räddningsaktion, blundade och lät den rulla ut på balkongen nattetid. Hittade den dagen efter igen, den hade gjort en faceplant rakt ned i skarven mellan två golvplattor. Måsmaten är serverad.
 
 

RSS 2.0