Tisdag den 27 maj 2014

En dyster dag. Suzana, min Suzana, byter jobb och gjorde sin sista dag hos oss. Min absoluta favorit på jobbet, och jag kommer att sakna den torra humorn, och sällskapet... Som tur är fortsätter vi ju ses utanför jobbet, men det känns ändå skumt att tänka att höstterminen ska hanteras utan att Sanna är där. Jag är inte särskilt nöjd med det upplägget. Tog en sista frukostsmoothie tillsammans, en lunch i Bistron, en sista fika och sedan var det kram och hej. Nu drar hon till Japan på semester, och jag tackar universum för uppfinningar som Instagram och iMessage.
 
Nu ikväll åkte jag hem till Christian och Eveline, min kollega och hans fru. Världens sötaste, tyska par som nu skaffat en lika ljuvlig norsk skogskatt. Både de och jag hoppas att jag ska kunna hålla ett öga på långhåriga Curie (ja, efter Marie) när de är på semester. Räksmörgås och glass, fin kväll.
 
På vägen hem tog jag en promenad i området som ju är mitt gamla hood, och när jag satte mig på en bänk för att vänta på bussen fick jag sällskap av en luffig man med rollator och ölburk i handen. Han såg att jag satt med telefonen i handen och sade att jag kunde sluta fipppla med den; han var här nu. Han var matros år 1945 berättade han vidare, och försåg Hitlers trupper med vapen. Det finns så många spännande männniskor där ute. Tidigare drog jag alltid till mig skäggvraken, nu har det varit lugnt ett tag men bänkstunden tar jag som ett tecken. Im back! Känns bra.
 
Som avslutning på dagen har något krupit in i lägenheten och tar just nu sina sista skälvande andetag. Jag kan inte se vad denna någon är, först lät det som flåsningar, nu mer som en stor syrsa. Den verkar vara i närheten av köket och ljuden kommer stötvis, men jag vågar inte ta reda på vad det är. Tar en dusch och smyger in i sovrummet istället, och räknar med att hitta en torr jätteinsekt på golvet imorgon bitti.

Måndag den 26 maj 2014

Ett stort HURRA för Hanna och Marielle som är klara med sin uppsats! Det firades med vin i Linné, trots att jag var ett vrak efter en lång arbetsdag, men det är ju också då man behöver umgås med de där töserna. 

Söndag den 25 maj 2014

Söndagsfrukost på Condeco med Lotta och lilla Sigrid, tavlan är klar och det blev nyss en promenad i ljum majkväll - idel bra saker denna dag!

Lördag den 24 maj 2014

Helt oinspirerad till bloggande just nu, ändå är det ju det som är själva poängen med den, i min värld. Att jag ska skriva ned vad jag gör om dagarna, för att komma ihåg det. Det hade väl varit fortsatt glass och ballonger att vända den här bloggen ryggen om jag istället hade snurr på en privat pappersdagbok, men det haaar jag ju inte. Det här är enda beviset på att jag finns. Tills pappersdagbok är införskaffad och känns som vardag får det bli nedplitande här, ändå.

 

Sedan sist alltså. Hm. Hmmm…. Jag minns att jag och Malin var på bio, en halvmörk kväll. Såg The Grand Budapest Hotel. Vänta lite, har jag inte redan skrivit det?

 

Efter kontroll: jo, det har jag. Undrar vad jag då tagit mig för. Det var i alla fall brunch på Port Arthur en söndag, det minns jag tydligt. Jag och Pariya hade bokat in och bjudit in avdelningen, vi var tio hungriga själar som umgicks och ägnade en hel söndageftermiddag åt att äta. Bra grej det där, och fint ställe. Promenad hem, och en liten extra slinga; stegtävlingen är i full gång på jobbet.

 

Och nu i helgen var det ju dags för Göteborgs-Varvet!

 

 

 

Lillebror anlände, och så även mamman. Vi bekantade oss med rullbandssushin vid Domkyrkan (kalasgott!), och peppade inför loppet. När lördagen väl kom var det sommarsoligt med lite vind, och därmed både löparvänligt och picknickvänligt. Vi vinkade av en taggad bror, som lämpligt nog rakat fram sitt ärr och därmed en löparfrisyr, och satte oss på en filt vid Stora Dammen i Slottis och sipppade rosé.

 

 

Notera vinglaset mellan tårna.

 

Älskar varvet, så mycket härligt folk i rörelse! Lillebror sprang som vinden, på ynka 1:32 hade han avverkat sina två mil, vi hann precis picknicka klart innan det var dags att börja röra sig mot målgången igen. Han såg oförskämt oberörd ut där han kom gående i sina nya, fina guldmedalj.

 

Samma kväll blev det fördrink på min balkong, här först lite nedvarvning.

 

 

 

Marwa hade också sprungit, och hon och Robin joinade till middagen. Slurkade öl i flera timmar och var rätt nöjda med livet. Riktig sommarnatt när jag senare följde dem till bussen.

 

Morgontidigt balkonghäng, vinka av mamma och sedan in till stan och Ritz för brunch innan Anders tog tåget tillbaka till sin plätt i Sverige. En helt grymt inspirerande helg, fint folk och en allmän känsla av påhejande.

 

Den här veckan har jag haft ett enda projekt, och det projektet är att göra en bild till PJ som tack för det fina fotot jag fick av honom och som jag sedan låtit trycka på canvas och nu har på väggen. En morgondimmig allé, och den förtjänar ett tack. Kalla det konstutbyte. Han har önskat ”något med gitarr, kamera, tankar, skapande”. Lätt som en plätt – eller motsatsen… Har inte hitttat någon inspiration alls till den, har känts för svårt, men nu har jag ändå hittat en design jag gillar. Fokus kamera och gitarr, inga tankar men att jag skapat tavlan får duga. Senast onsdag kväll ska den vara klar hade jag tänkt, för att kunna fraktas till Örebro dagen efter, så nu är det högsta växeln i och en hel del disciplin som gäller om den ska bli klar. Det har varit lite hatkärlek, mest på grund av min egen inkompetens, att det inte sett ut som jag önskat, men nu tycker jag om den. Vi börjar hittta varandra, jag och canvas. Håll tummarna för att det utlovade regnet kommer, jag behöver det. Ingen sneakpeak här, vet inte om han hittat hit, men när den bytt ägare lägger jag upp en bild. Just nu är gult en svår färg, en väldigt svår färg…

 

Men först av allt: lördagsbrunch med Rambergsgänget!


Torsdag den 22 maj 2014

Dagens uppvaknande: tyckte att en av studenterna som var uppe hos mig verkade bekant på något vis, mer än att man bara skulle ha sett honom drälla runt på campus. När han gått slog det mig att när han var en kaxig niondeklassare på Grevegård så jobbade jag på deras skolexpedition. Det var fyra år sedan. Idag läser han på universitet, går för att hämta ut sin tenta och häpp: då sitter samma tant på den expeditionen. Inga konstigheter. Jag undrar bara lite om jag är så nöjd med det, att ha jobbat inom grundskola och universitet sedan 2007, och att jag fortfarande står bakom en jäkla expeditionsdisk. Mindre nu än då iofs, men ändå.

 

Så här kan vi inte ha det, universum.


Torsdag den 15 maj 2014

Stackars Drakbloggen, så försummad.
 
Har Sockan hos mig nu, vi tog kvällsmaten på Mimolette och köpte sedan upp halva Coop kändes det som. Och så har vi omedvetet övat på könsrollerna. Jag har planterat blommor och bakat muffins, han har tittat  på hockey.
 
Nu sitter vi i varsin soffa, balkonggolvet är inoljat, muffinsen provsmakad, och godkända. Blomjorden uppsugen, bubblet på kylning. Vi är redo att ta helg.

Torsdag den 8 maj 2014

Infomöte om förkunskapskrav i kursplaner hela eftermiddagen, på Viktoriagatan. Hann förstås inte äta lunch, åkte direkt från Lindholmen, men fick fika så det gick ingen nöd på mig. Slog mig ned på Espresso House efteråt och jobbade lite till, i väntan på kvällens After Work. Sedan ringde Charlotte och vi beslöt oss för att skjuta upp den, två av fyra hade fått förhinder eller förkylning. Det passade mig bra, jag kunde jobba ytterligare lite och har sedan dess lyssnat på P3 Dokumentär samtidigt som jag plockat upp det gamla bokmanuset som i vanliga fall ligger och dammar igen i en digital mapp. Jag plockar upp det ibland, filar till något och skriver lite, och sedan somnar det igen. Jag kanske skulle göra ett ärligt försök att få till en story, det är trots allt väldigt kul att skriva men det blir mest scener staplade på varandra, finns ingen sammanhållande tråd eller ens en historia. Fungerade förvånansvärt bra att lyssna på dokumentärer samtidigt, bra kombo det där. Just nu: nazisträttegångarna i Göteborg, på 80-talet.

Onsdag den 7 maj 2014

London baby! Där var Mia och jag över helgen, togs alldeles för få bilder men jag ska se om jag kan leta upp några i helgen och göra en sammanfattning av resan. Vi har haft det hur bra som helst!
 
Igår var jag åter på jobbet. Det regnade från morgon till kväll; perfekt bioväder. Maria var trist nog upptagen med att vara förkyld samtidigt som barnen också var det, men jag och Malin sågs på Bergakungen och såg The Grand Budapest Hotel. Udda film, sevärd men lite långsam.
 
Nu ikväll var planen att börja skissa på en bild jag ska göra, och sedan hade jag tänkt städa upp i min röriga lya. En lagom rafflande onsdag, men så ringde Nikke som befann sig vid Landvetter. Vi lade nyss på, då svängde han precis in vid sitt hus i Vidingsjö, Linköping. Två och en halv timmes maratonsamtal, jag hann berätta allt om Thailand och London, och vi hann både häckla varandra och ge lite pepp. Nikke har en teori om att min dragningskraft ändrats på sistone och att jag nu drar till mig en typ av män som helt enkelt inte finns i Göteborg. Jag tror på storörade britter jag. 

Torsdag den 1 maj 2014

Hade egentligen halvdag igår, men jag jobbade som vanligt. Är ledig imorgon istället, och som alltid dök det ju upp saker i sista stund så det var tur att jag var på plats. Det här med doktorsgrader och framförhållning, svår kombo tydligen... Jag och Åsa käkade i alla fall en god lunch från Bistron, och jag fick besked om bra löneökning för 2014, så på det hela taget en dag att gilla.
 
Valborgskvällens picknick rann ut i sanden. Det hängde regn i luften och det blåste, jag var matt och orkade bara ligga i soffan. Lidqvists övervägde att välja bort Slottsskogen pga vädret, och Hanna meddelade att picknicken blivit till en öl på lokal. Jag bangade allt. Slog på PJ:s Spotifylista (40 timmar musik, jag hann inte riktigt allt....), lutade mig tillbaka och surfade sedan runt på hemsidor och bloggar drivna av illustratörer och grafiska designers resten av natten. Gudars skymning vilka begåvningar som finns bara i Sverige.
 
Jag har fortsatt vara asocial hemmaråtta idag. Facebook meddelar att det snöat på flera håll i landet, men här på västkusten är det sol och blå himmel, och skära, fluffiga körsbärsblommor på träden. I källaren hänger fyra maskiner tvätt på tork, och i lägenheten har en varm doft av nybakat lagt sig. Svängde ihop en minisats chokladsnittar enbart för doftens skull, jag var inte alls sugen, men nu ligger de där på plåten och sprider hemtrevlighet omkring sig.
 
Och imorgon, då ska jag ut på äventyr!

RSS 2.0