Måndag den 20 oktober 2014

Redan tidigt imorse doftade staden som av smällare. Ettöres, treöres och smatterband. Det håller i sig än. Märkligt.

Söndag den 19 oktober 2014

Hej veckoboken.
 
Jag sökte utbildningen. Jag gjorde det så som jag kunde, hoppas bara att det räcker. Om inte så är jag på inget sätt avskräckt, det finns en liknande kurs som börjar till hösten som jag också är sugen på och kommer att söka.
 
I onsdags fyllde min lille Visp fem år, och hans pappa skickade sms: "Elvis undrar om du vill komma på köttbullemiddag när han fyller?" Jag tog med mig Lego och en studsig turtles och gick över i regnet för en Elvisfokuserad kväll. Fick kramar, fick leka, fick hemmagjorda köttbullar och fick bygga på det enorma spöktågslegot som han fått av föräldrarna samma morgon. Lillasyster Tyra-lyra kunde snudd på gå. Tiden går så fort.
 
I torsdags kom min mamma till stan, lagom tills monsunregnet också slog till. Vi lunchade på L´s Kitchen och kollade in kontoret, sedan jobbade jag ett par timmar innan vi tog middag på La Sombrita. Den restaurangen håller numera till i båten som ligger förtöjd vid Kungsportsbron, den har sett lite tveksam ut genom åren, en vinter hade den slagsida, men vi blev glatt överraskade över god mat och mysig känsla. Sedan blev det Nefertiti: Easy October var förband (väldigt bra!), och Elin Ruth huvudnummer. Kändes fullpackat, vi var tidiga och fick sittplats i baren. En mycket bra konsert, även om väntan blev väl lång.
 
Mamma förklarade att hon numera inte går upp innan solen gör det, så jag tassade fredag morgon ned till bageriet och köpte frukostbröd, och stängde ytterdörren medan hon fortfarande låg och trynade. Tog tidig eftermiddag och mötte upp på Bio-Palatset och såg Hallonbåtsflyktingen. Sedan blev det rullbandssushi och alldeles gudomlig glass från Lejonet och Björnen, innan mamma åkte hem till Hisingen där Idol och en flaska vin väntade. Själv mötte jag upp med Mattias & Maria på Stora Teatern för att se Klungan. Vi hann svepa ett glas i baren och lite oroligt undra om det verkligen skulle vara så bra som det var sist? Det var det. Fantastiska Klungan, vi skrattade i två timmar.
 
Hade stora planer på att teckna övrig tid den här helgen men det har inte blivit så mycket. Middag hos Bergers igår, trevligt som vanligt, timmarna flög iväg. Nu tittar jag på reprisen av Så mycket bättre, älskar Ola Salo och älskar ännu mer Calleth you, cometh I. Roskilde 2007, vi höll på att flyta bort i regnet och leran och mycket var bedrövelse. The Ark spelar sista dagen, vi går på konserten och står som alla andra och balanserar för att inte ramla i leråkern. Så bryter solen plötsligt fram ur molntäcket för första gången på hela veckan, introt till Calleth börjar och all lera är glömd. Bästa festivalminnet tror jag.
 
Nu trotsar jag annalkande monsunregn #2 och tar mig in till stan för att fika med Hanna.

Söndag den 12 oktober 2014

Har haft Mia-Maria på besök hela helgen, väldigt bra grej. Kulturnatta i fredags, tog en snabb macka på centralen, sedan tog vi oss till Stigbergsliden för att lyssna till begåvade Johan Melander. Vi klamrade oss fast vid varsitt vinglas och lyssnade andäktigt till hans föreställning Göteborgsintervjuerna. Svårt ämne, men bra, heja Johan! Träffade på Jenny och Sussie också men dröjde oss inte kvar efteråt utan åkte in till stan igen för drinkar på First Hotel.
 
Lördag förmiddag mötte vi upp med Daniel på Starbucks och hann snacka lite innan hans tåg gick. Sedan blev det shopping hela dagen, och två caféer, innan vi plockade upp indiskt och åkte hem till Hisingen igen. Ägnade sedan kvällen åt att se på film, äta godis, prata och sörpla vin.
 
Frukostbuffé nu på morgonen, favoriten Condeco. Sprang på Hanna på samma ställe, vinkade av Mia som tog tåget hemåt igen och själv satte jag mig på helgens femte café och väntade in Hanna & Sanna för kvalitetstid. Kändes som vi var ensamma där på Waynes, vilket vi naturligtvis inte var, men det var så härligt fnittrigt. Nu är bröllopstavlan överlämnad, Sanna var nöjd, då får vi hoppas att brudarna blir det också.
 
Äter just nu ur den fina kartongen med short bread som Mia hade med sig, och tampas med beslutet om huruvida jag ska söka en kurs i vår eller inte. Den lockar mig starkt, men innebär också att jag måste ladda upp motiveringsbrev och bildprover, kommer jag att kunna sälja mig tillräckligt bra för att få en plats? Jag kan i och för sig inte få mer än nej.
 
Deadline på onsdag. Många timmars velande kvar med andra ord.

Onsdag den 8 oktober 2014

Tisdag kväll slog som genom ett hoppsan över i onsdag natt. Fattar aldrig riktigt när det händer. Just den här kvällen lite mer begripligt än andra kanske, gjorde valet att somna i soffan strax efter åtta och vaknade inte förrän 1 ½ timme senare. Värdelöst på sitt vis, men gudars skymning så skönt det var. Nu gör det inget om det blir kort sömn inatt. Det där kaffet kl 23 var kanske mindre genomtänkt, men men.
 
I lördags gick jag över till Pariya & Mohsen för att äta frukost och beundra utsikten från deras fina lägenhet på elfte våningen. En alldeles fantastisk vy över Sannegårdshamnen och Göteborg har de, får bjuda in mig fler gånger tror jag.
 
Därifrån ut till Mölndal och hem till Sanna och DJ. Rehabdag, Sanna har varit krasslig så vi käkade god indisk gryta, tog en promenad i skogen, fixade lite tapas och såg en läskigt bra skräckfilm: The Possession of Michael King (inte The Possession of Michael Caine som vi först trodde...). Se den. Om du törs.
 
Den senaste veckan har jobbmusiken varit soundtracket till Frozen, minns inte hur det blev så, men misstänker att somliga nu börjar tröttna på att jag sjunger "Do you wanna build a snowmaaaan" om och om igen. Lillebror och jag såg filmen på bio när vi behövde bränna gratisbiljetter, minns inte att musiken fastnade då men det har den verkligen gjort nu.
 
Musiken dånar lite försiktigt i min nattlya nu med. Sitter med datorn i knät och surfar runt på bloggar och hemsidor skapade av folk som kastat loss, gett sig ut på långresor eller som försöker bygga upp en stadig ekonomi för att få friheten att göra det. Blir så otroligt inspirerad av sådant. Tänk om jag lade en timme av min dag till att försöka förändra, utveckla, undrar vart jag då skulle vara om ett år. Jag gör i och för sig redan det, lägger ned mycket tid på det jag verkligen tycker om att göra, vilket är att illustrera, men inte vidare mycket går till strategiskt arbete. Det mesta är för att fördriva tiden här och nu, utan något fokus. Kanske dags för förändring.
 
I Konfucius anda: Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.
 
 
 

Onsdag den 1 oktober 2014

De otaliga frukostarnas vecka.
 
Inledde med Shannafrukost, halvvägs in blev det frukost med Erik som jag träffade senast i juni och innan dess inte sett på flera år, och så kulminerade allt i en bjudfrukost på Incontro tillsammans med kollegorna på torsdagen. Mycket nöjd med det upplägget.
 
Ägnade fredag eftermiddag åt att botanisera på Bokmässan, stort älsk på den tillställningen. Massor av folk förstås, sorligt och ont om syre men samtidigt så härligt. Gick därifrån full av inspiration.
 
Den här veckan inleddes med konferens på S:t Jörgen. Väldigt trevligt, lyxbodde ensam i ett dubbelrum, åt löjligt god mat och hade bra diskussioner tillsammans med vår systerinstitution. Ett Ladokmöte igår eftermiddag, sedan ytterligare några timmar på kontoret, sist av allt slocknade jag i soffan. Det gjorde inte under för min nattsömn kan jag säga, som just nu nästan är obefintlig. Inatt inte mer än två timmar, och så har det varit sedan i söndags, kan det vara fullmåne? Något är det som ställer till det.

RSS 2.0