Söndag den 30 augusti 2015

Den här veckan är söndagsbloggen trött, matt i pälsen.

 

Förra veckan satt jag på The Barn invid vallgraven efter jobbet, skålade med kollegor och åt sötpotatisfrittar som om det inte fanns någon morgondag. Den här veckan har jobb och fritid flutit ihop till en jämngrå soppa. Såhär är varje terminsstart, mer eller mindre, men man förtränger det mellan gångerna. Veckans normala arbetstimmar var gjorda redan i torsdags, men att för den delen ta helg var förstås inget alternativ. Introduktion för nya studenter i fredag, vilket gick bra och var kul, men ord som "lunch" och "rast" fick prioriteras bort. På sätt och vis gör det mig inte så mycket, jag är rätt okänslig för när blodsockret dippar och kan köra på i tolv timmar om det behövs, men visst blir kroppen lite sliten. Vandra hem genom Sannegårdshamnen sen kväll, bre en macka, jaga harkrankar ut lägenheten - vilket rekordår för de långbenta insekterna! - och försöka sova, innan det börjar om igen.

 

Idag söndag blir det också några timmars jobb men det funkar att göra det hemifrån, med datorn i knät och med mintchoklad inom räckhåll. Viktigt det där sista. Efter detta har jag annat jag skulle behöva göra, men jag tror det får bli fokus på återhämtning resten av dagen. Suzana och jag började snacka tuschpennor och färgkartor, som vanligt om helgerna, och ett litet ritsug väcktes. Kan bli något doodligt innan söndagen är över. Borde rita lejon, men jag tror de seriösa uppdragen får ligga på is idag, fingrarna lyder mig inte riktigt.

 

Ny vecka, nya tag!


Söndag den 23 augusti 2016

Redan söndag igen, veckorna rasslar i snabb takt på.

 

Det händer stora saker! I måndags hämtade Staffan upp mig på campus och nästan precis ett halvår efter första boken var vi tillbaka hos Idus i Lerum för att hämta boktvåan. Den blev så himla fin, vi är toknöjda!

 

 

Beställer Skogstokigt gör man antingen genom att maila mig på almadrakeritar[snabel-a]gmail.com, eller genom att surfa in på Idus förlags egen hemsida.

 

Freja var med i bilen, och den där vovven är nog den finaste jag träffat tror jag. Hela bilturen lutade hon huvudet tungt mot oss och ville bli klappad, den där makalöst mjuka nosen alltså, och öronen, oj oj oj....

 

 

 

På hemvägen stannade vi på mitt jobb, jag hämtade lunch till oss från Linsen och så blev det picknick vid Johannebergskyrkan. Det var nästan omöjligt att sätta sig vid skrivbordet igen efter det.

 

Frukost med Lisabeth en morgon, och med Håkan och Ana en annan. Grillkväll på Vårflodsgatan tillsammans med Malin och Anders. Vispen var sitt allra gulligaste jag, vek pappersflygplan och kramades. Det bjöds grillad kyckling, och jag hade med efterrätten: grillad vattenmelon med jordnötssmör på. Det låter hetare än det är, men barnet gillade. Jag med för den delen. En perfekt sommarkväll där på altanen.

 

Fredagen bjöd på jobbkväll, lagom roligt, men innan det hann jag ta en frukost på Steinbrenner med exkollegan Elisabeth, och så blev det sushilunch med Lucas vid Feskekörka. Stekig sol, man börjar vänja sig vid det nu.

 

Igår hade Daniel bjudit över mig på middagi Kville igår, havskräftor till förrätt och god torsk till varmrätt. Sög i oss vin, såg två skräckfilmer (The Gallows och Extinction, ingen av dem vidare bra tyvärr) och sörplade vidare på vinflaskorna. Jag blev attacktrött och vinglade hem över Hisingen, och vaknade oväntat rätt sliten idag.

 

Till veckan blir det sämre väder, så idag inledde vi med finbrunch på Le Pain Francais takterrass på Avenyn, följt av badutflykt. Det blev Lillebybadet. Jag, Hanna, Sanna och Olle badade, Daniel och Mikael var landkrabbor och vilade. Sedan satt vi i kvällssolen och snackade medan barnet tultade runt och serverade kaffe och kletade melon på allt han hittade. Också en typiskt bra kväll.

 

Det största är dock att det verkar som att jag från våren kan gå ned i tid på jobbet. Svårast har varit att bestämma sig, men när nu beslutet väl är taget så känns det hur bra som helst! Jag kommer att ha onsdagarna helt lediga, och jag längtar redan till årsskiftet när jag kan lägga den fria tiden på illustrerandet. Vi har lite nya grejer på gång på Idus, och jag har möjlighet att leta upp nya uppdrag också. Tjugohundrasexton kommer att börja på ett strålande vis!


Söndag den 16 augusti 2015

Har Kulturkalasat! Gyros sittande på trottoarkanten, tillsammans med Jenny och Maria, och hennes Ida. Sedan föreställningen Helig på Kronhusgården, en uppmärksammad gatuteater på temat Andra Världskriget och förintelsen. Opera på Götaplatsen en annan kväll, i en timme, exemplariskt kort. Åsa med familj lämnade, Jag och Eirin och Knut Ola begav oss ned till Bältesspännarparken och minglade runt, åt älgkebab. Tillbaka upp till Götaplatsen för Timo Räisinen och GWO som tolkade Gärdestad, fantastiskt bra! Ljum sommarnatt, och dessutom avslutades det med Aldrig Långt Bort Ifrån Dig, älskar den lilla reklamlåten.

 

Frukost med Håkan i Navet, och även med Mia - en annan dag, samma plats.

 

En sommarlunch med Daniel på Bistrot, kaffet dracks på bryggan. Det harit sådär löjligt fint väder denna vecka.

 

Hade planer på att hoppa i nyinvigda poolen i Frihamnen på fredagen efter jobbet; Pöl Harbour. Älskar Göteborgarnas förmåga att skaka fram bra namn vid omröstningar. Glennesarets Sjö fanns tydligen med bland toppnamnen. Trist nog hade någon slängt färg i bassängen natten innan och klottrat dit "Stoppa gentrifieringen". Känns rätt missriktat, är inte en gratis pool för allmänheten raka motsatsen till det? Vi deppade ihop tillfälligt innan vi kom på att vi kunde åka till havet istället. Det blev Askimsbadet, det har blivit hur fint som helst där! Nya bryggor och sittplatser. Härligt i vattnet, men när vi klev upp hade både jag och Eirin skärsår lite varstans, Elin hade mirakulöst klarat sig. Vi gissar havstulpaner, eller vass ramp ned i vattnet. En remsa av min stortå sitter kvar där ute på någon tulpan, aoaoao! Fikade på solvarma klippor och orkade för allt i världen inte stanna på kalaset den kvällen. Resten av helgen har jag marinerat den sargade tån i aloe vera-gel, och nu börjar den arta sig.

 

Det där att vända dygnet kantrade förresten totalt. Rullade in sent på jobbet nästan varje dag och jobbade i gengäld kvar till sen kväll, arbetstiden försköts hela tiden och det gjorde det förstås till en omöjlighet att vända det rätt igen, hopplöst detta. Har ändå gott hopp om kommande vecka, det måste gå. Först ut är frukost med Lisabeth imorgon halv åtta, bättre motivation för att gå upp finns inte.


Söndag den 9 augusti 2015

Den här stackars bloggen håller på att torka ut, vilket är synd, för jag behöver någon slags facit på dagarna och jag har ännu inte påbörjat en dagbok vid sidan av.

 

Man kanske skulle införa en ny rutin, att söndagsblogga. En gång i veckan känns lagom, ett bokslut över de sju dagar som gått, och så en prognos för kommande period. Vi provar och ser om det kan fästa.

 

Den här veckan har fler återvänt till jobbet, snudd på full styrka på administrationen nu. Resten av akademin lyser ännu med sin frånvaro. Vi förbereder oss sakta inför terminsstarten, lite i taget smyger sig vardagen tillbaka. Varma dagar har vi haft, gnistrande älv och het sol. Förmiddagskaffet och lunchen har intagits på balkongen.

 

Skymningskaffe med Mia, på biblioteket. Grillad wrap från Saluhallen en annan kväll, följt av Kvilleskräck hemma hos Daniel. Mesiga filmer dock, vi har haft otur. Mot slutet av Nightlight skrek Daniel rakt ut åt regissören att snabba på storyn, haha! En kvällsfika med Mia, och så rullbandssushi med Eirin och Knut-Ola i fredags. Oj oj oj, så mycket sashimi... Och sjögrässallad, stora mängder.

 

Igår var det jobbmöte i Varberg tillsammans med min författare. Vi ses oftast där, mitt emellan våra städer, och det brukar bli bra dagar. Igår var inget undantag, tog ett manusläsningspass på biblioteket som start och skrev marknadsplan. Sedan via plocksalladsdisken vidare ned till gräset och havet, och så satt vi där på en filt hela eftermiddagen med manuspappren i händerna och pratade bok, tittade på skärmflygare och folkliv och kände doften av tång. Visitkorten jag gjort hade levererats och bytte nu ägare, liksom en specialinsamlad jättepåse med nappar, ett slags tack för allt. Hann inte doppa tassarna i vattnet, hade trots allt bara sex timmar på oss, alltid för lite tid. Sådana dagar känns inte bokbranschen särskilt tuff.

 

 

 

Fin söndag ovanpå det, solig och grann. Lägenheten började se ut som en ungkarlslya så röjning var nödvändig, men jag hann även softa och dricka några koppar kaffe innan det blev kvällspicknick med Hanna i Slottsskogen. Bra avslutning får man säga, efter tre timmar tvingade kylan hem oss, men konceptet var det inga som helst fel på. Mer sånt.

 

Nu drar Kulturkalaset igång här i stan så jag spår en intensiv vecka, inte mig emot. Äntligen är det sensommar! Det är också veckan när jag tänkt komma på banan med min dygnsrytm, kanske fel val av tidpunkt.


RSS 2.0