Torsdag den 28 april 2016

Ritar apor som rör i kastruller. Älsk på den här sidosysslan.
 
Dessutom har boken levererats från tryckeriet. Den har inte hittat till de brittiska öarna än, men den ryktas ha blivit fin!

Onsdag den 27 april 2016

Trött ända in i mitten. Enormt lång dag, och lite väl motsträvigt på sina håll kan jag tycka. Tur att Astrid lyste upp dagens sista stund vid skrivbordet, när alla andra hade gått hem eller till puben.
 
Om jag nådde den ljusblå boken nu, den med alla tomma blad i sig, så skulle jag skriva ned dagen i detalj och jag skulle fundera på morgondagen, där morgondagen är torsdag och samtidigt ett längre perspektiv.
Men det gör jag inte.
Når.
Eller orkar.
Alla idéer får stanna inuti idag, där det just nu bara bor en massa tröttma.

Tisdag den 26 april 2016

Lyckad foggning, tror vi. Lite besviken på att jag inte vaknade med tre ögon, eller en extra arm. Hade varit praktiskt.
 
Vernissage i vårt café nu ikväll, men jag bor ju här så jag tog mig en kik tidigare under dagen. Gick istället på nya tegelhuskantade gator ned mot Oxford Street efter jobbet, och hisnade lite över tanken på att jag faktiskt bor i England. Fortfarande en smula overkligt alltsammans.
 
Vårbal på lördag, och även om klänningen hänger i garderoben så behövdes lite smågrejer. Hittade ingen väska, men skor, armband, hårpryl, sjal. Viktigast: godisbox från Marks & Spencer till Suzana, den har varit out of stock på mitt närmaste M&S. Snart Göteborgshelg, längtar till tusen!
 
Nu ska jag knåpa ihop ett följebrev. Känns som att det börjar bli dags att försöka synas lite igen.

Måndag den 25 april 2016

Idag fyller VÄRLDENS bästa mamma år - min!
 
Glimt från helgen: mexikanskt käk och drinkar på Cantina Lareda i sällskap av Åsa, Helen, Camilla och Michael. Trevlig grej minsann. Sedan försökte Åsa och Helen agera personal shoppers och skaka fram en klänning till mig på TK Maxx. Jag var motsträvig, otacksam att shoppa åt. Efter några timmars jobb på Foyles och efter mörkrets inbrott gick det dock bättre, slank in på kvällsöppna butiker på min vandring hem till Marylebone, och på Debenhams hängde en magnoliablomstrad pryl. Den tar vi.
 
En bröllopsfest pågick för fullt när jag kom hem. Söndag förmiddag satt jag med deklarationen och hörde högmässan pågå i kyrkan, medan överblivna begravningsblommor prydde skrivbordet. Det här att bo i kyrka alltså, minst sagt fascinerande.
 
Läste på om EU-moms inför framtiden, stämde av bokföringen och gjorde årsbokslut och tyckte nog att jag hade koll på läget. Sedan slog det över, jag började fundera ett varv till och så var allt förvirrat. Tror jag är på banan igen nu, väntar på den dag jag är så pass van att jag inte behöver fundera på varje t-konto.
 
Ny säsong av Game of Thrones ute, Ella visade på storbildsskärmen, jag kunde inte låta bli att titta trots att det nu hunnit fram till säsong 6 och jag bara har sett t o m säsong 3. Perfekt tidsfördriv medan tvättmaskinerna jobbade.
 
Befinner mig nu i husarrest, tillsammans med Simon+Chris och Kristina. Trapphuset ska foggas mot mal, så våra lägenhetsdörrar plastas in och vi tillåts gå ut tidigast kl 04 imorgon bitti. Jag ämnar tryna den tiden.

Fredag den 22 april 2016

Heldagsinfo på Blackbauds tjusiga kontor i onsdags, med utsikt över London Bridge och med finanskontoren på andra sidan vattnet. The Shard stack upp som en glasskärva mot himlen och allt var så FINT! Älskar den här staden mer och mer. Hann ta ett glas på närmsta pub och sammanfatta dagen innan det blev tub tillbaka och Ung i London. Mikael som jobbar som rekryterare på Facebook var där och berättade om sin karriär.
 
Det blev torsdag och det blev - musikal! Les Miserables med Ulrika och Helen. Någon slags Dino Diner innan, dinosaurier och burgare och en plastkanna med vin, och sedan denna ljuvliga föreställning vid Piccadilly! Så galet bra röster, och snygg uppsättning. Gillade inte Cosette men det gör ju jag aldrig, för mycket operajamande över den rollen. Allt annat: snyggt snyggt.
 
Någon slags Askungedag idag, alla ville ha hjälp samtidigt. Hann inte mycket av det jag tänkt, men vi hann ha både begravning, lunchkonsert med stråkkvartett och bröllop, och det serverades överblivet bubbel vid skrivbordet under sista delen av dagen. Gifte sig fint med kaffet.
 
 
Därefter After Work i prästgården, inget avslutar veckan som en slurk vin och en näve marshmallows. Hann med en timmes tecknarfix innan det var dags för bio med Jacob, Ella och Astrid. Djungelboken, hade ingen koll på den och hade inte ens sett trailern, men den var rätt fin. Alltid mysigt med biofåtölj, och det smattrade av ett ihärdigt regn. Jag relaterar bäst till London i regn, har jag märkt.
 
Nattpasset pågår sedan två timmar tillbaka. Alla stora och små deadlines ligger kvar även om man roar sig med annat, så när andra sedan sover är jag vaken. Lite tröttsamt, men det är fredag, och det känns stort.

Tisdag den 19 april 2016

Sanna har rätt, jag har inte uppdaterat bloggen på länge. Uselt, men det har inte funnits ork, eller lust, eller tid. Jo, kanske det sista.

 

Boken om Saga & Simon blev ju klar till sist, efter en del sistaminutenfix så gjorde vi till sist tummen upp alla tre inblandade parter och skickade iväg den till tryck. Nu ligger den där och gottar till sig, någonstans på andra sidan Östersjön. Den blir himla fin faktiskt, och snart finns den på riktigt, inte bara på datorskärmen. Något att längta till.

 

De första dagarna i april var rejält deppiga. Allt kändes i bästa fall jämngrått, en rejäl svacka av en sort jag inte är van vid. Vårdepp kanske.

 

Sedan vände det. Jag bodde hos Helen i Willesden Junction en torsdag till söndag, främst för att kattvakta presidenten men som en bieffekt av det fick jag en pälsterapi utan dess like. Den pommes frites-färgade Barack ägnade sin helg åt att växelvis tugga på mina fingrar och min näsa, ligga i knät och spinna, dregla mig på halsen och lappa till mig med de pälsiga, mjuka tassarna. Han tryckte sitt nylle mot mitt, lät mig komma nära hans andedräkt av tonfisk, och han ville att vi skulle gå igenom soporna tillsammans som den dumpsterkatt han ändå är. Älskligt djur.

 

 

 

Lade ned teckningstävlingen, någon annan får vinna den. Jag skulle ändå inte ha hunnit göra ett tillräckligt bra bidrag och hade antagligen diskats redan i första urvalet, fyra färdiga uppslag samt manus samt skiss på hela boken och omslag var redan i teorin ogörligt. Ska istället göra en superfin bilderbok någon gång, och vinna förlagen med den utan tävling. Ja, så får det bli.

 

Mamma skickade en bukett blommor, ömt plockade en tisdag, anlända med post en måndag. Hon är för skön... Innehöll även ett styck daggmask som numera bor i påskliljorna utanför kyrkporten.

 

 

 

Jobbet har rullat på, trivs bra med det. Daniel kom förbi och förgyllde en onsdagkväll, det var obegriplig kvantkonferens i stan, så när vi stängt kyrkan efter Ung i London kunde vi sätta oss på The Larrik och sörpla cider och snacka. På samma vis guldade Lisabeth till fredagkvällen, och på lördag morgon kom hela lilla familjen hit: mamma och Lillebror, åh vad jag har längtat efter dem!

 

Vi har gått gata upp och gata ned, slunkit in på pub när vi känt för det, på butik när vi känt för det. Allra mest har vi umgåtts och pratat. Fint att få visa nya hemmet och nya staden, parkerna och fasaderna. Duke of Kendal på söndagkvällen, det är bra mysigt där ändå, måste komma iväg oftare.

 

Snudd på sommar idag. Eftermiddagsmöte i solen utanför Bricciole, med chefen och en cappuccino.

 

Just ja, det har hunnit komma ett nytt Kyrkoblad också, och i det här numret har jag fått vara med på en kant. Många fina artiklar finns att läsa, jag rekommenderar allt. Utgå från sidan 64 och bläddra sedan bakåt och framåt.

 

Nähäpp, någon länk publiceras tydligen inte. Då får ni googla er fram till Svenska kyrkan i Londons Kyrkoblad nr 2, 2016.

 

Mina två veckor, i stort.

 


Måndag den 18 april 2016

Lång måndag, jättelång. Halv sju var dagens sista möte avklarat, och någon lunch hanns inte med. Vet inte riktigt vad som hände med dagen, men det spelar ingen roll: kunde tassa de få decimetrarna in till mina nya grannar när den var över, få äta marinerat lamm och snacka bort några timmar över en flaska rött, det är livskvalitet det.

Måndag den 4 april 2016

Ligger vaken, sömnen undviker mig. Det har ingenting att göra med att vi såg läskig film ikväll, jag & Ella & Alex. The Boy, på Empire vid Leicester Square. Gillade storyn! Bitvis läbbig, men ingen var så rädd som tjejen på raden framför oss, hon kikade mellan fingrarna och gnydde. 
 
Skype med bror, medan han försökte hitta en lugn vrå på IKEA. Dagens bästa stund. 
 
Jag hade morgonbönen imorse. Valde, förstås, att spela Colin Hays. Lika givet var att läsa denna favorit, som jag tänker mycket på just nu. Chris Hadfield, astronaut:  
 
Decide in your heart of hearts what really excites and challenges you, and start moving your life in that direction. Every decision you make, from what you eat to what you do with your time tonight, turns you into who you are tomorrow, and the day after that.
 
Look at who you want to be, and start sculpting yourself into that person. You may not get exactly where you thought you'd be, but you will be doing things that suit you in a profession you believe in.
 
Don't let life randomly kick you into the adult you don't want to become.

Söndag den 3 april 2016

Tröttmössan långt nedtryckt över öronen den här helgen. Trynade fem timmar (!) mitt på dagen igår, sov trots det åtta timmar natten till idag och sitter ändå och klipper med ögonlocken nu... Hopplöst.

 

Det har funnits en lång ToDo-lista, men jag har ändå tillåtit mig själv att dagdrömma en stor del av helgen. Behövde det. Satt i min säng och lyssnade på repriser av Tankesmedjan i P3, surfade efter konstnärshandlar, läste illustratörs- och författarbloggar, nosade igenom så gott som hela IllustratörCentrum och drömde mig i tanken bort till en liten ö. Det där dagdrömmandet är fint att kunna ta till. Jag kan i detalj fantisera ihop hur jag ska lösa saker praktiskt men blandat med ett sammelsurium av känslor och idéer. Kan verkligen se mig bo i den där lilla ateljén innanför murarna. Längtar.

 

Håkan, som varit här på fotbollsresa över helgen, kom förbi Harcourt Street idag och tog en kaffe. Blev lite solskenspromenad i Marylebone efter det, och sedan har det ändå hänt lite grejer. Har ritat klart och skickat in reviderade bokbilder till Idus, för vad jag hoppas är sista gången innan tryck. Har också korrläst manuset en vända till. Har skickat ett par mail som blivit liggande som utkast, har städat lilla lyan. Har handlat och tryckt i mig en hel förpackning färsk mango och har börjat skissa på en idé till barnbokstävlingen. Tolv dagar kvar. Det lär ju inte hända, men jag ger inte upp riktigt än.


RSS 2.0