Måndag den 31 oktober 2016

Fåntrött, verkligen fåntrött.
 
Det har varit en måndag på högvarv, min chef flyttade ut och en ny vikarierande flyttade in. Det blir säkert bra, men det känns allt lite märkligt.
 
Och hur - hur?! - är det möjligt att det om drygt fyra timmar redan är den 1 november? Hm? Någon förklaring på det? Och kom inte dragande med jordsnurr...
 
Det är blott veckor kvar av året. Gudars skymning.

Söndag den 30 oktober 2016

Tog hela torsdagen ledigt för att bokjobba (efter en monsteronsdag), årets sista semesterdag. Inser att jag kommer att få jaga ikapp den dagen hela nästa vecka men det får det vara värt. Möte i Prästgården nu på söndageftermiddagen, före och efter det har bokjobben dominerat. Mer administration än ritande idag, men allt är ju viktigt. Nu är planering och pappersjobb snart klart, tänkte ägna resten av kvällen åt att färdigställa ett par bilder. Började nosa lite på det här med att ha agent i UK, verkar galet svårt att bli signad men man måste ju försöka, och då gäller det att ha en bra portfolio. Min består mest av publicerade bokbilder, eftersom jag vill visa att jag är just publicerad, men det skulle behövas mer ur min egen fantasi som inte är kopplat till ett bokmanus. Någon dag snart ska jag rita upp ett par bilder helt ur eget huvud, ska bara hitta lite fritid. I januari kanske.
 
Vintertiden slog till inatt, gott med en extratimme men allt blir uppochned; har inte klockan varit runt 18 hur länge som helst nu...?

Måndag den 24 oktober 2016

Bokade just in mig på musikal torsdag kväll, Mamma Mia. Feelgood deluxe, om den är som filmen.
 
Älskar den här staden, allt finns runt hörnet.

Söndag den 23 oktober 2016

Bråvallagänget har haft reunion i London den här helgen. Erik kom redan i torsdags, det blev burgare och öronbedövande DJ på Royal Oak. En bit bort satt herr Sonning, gissar jag. Han hade iaf Sveriges Radios hoodie på sig, men ryggtexten "Inget trams". Gillar.
 
Natten till fredag anslöt Marwa & Robin. De har bott i en lägenhet på en granngata till Baker Street, och hann med Escape Room och shopping medan jag jobbade i fredags. Sedan möttes vi upp vid Trafalgar och resten av helgen har vi lyckats uppröra en vakt (mest jag), ätit asiatiska godsaker på Wagamama och sett Dawn French i en fin föreställning på Vaudeville Theatre. Myntat uttryck som "Man är inte rasistisk bara för att man är lik någon" och intagit helgens andra burgare på Nandos strax innan stängning. Allt gick fel för den stackars personalen, det var felbeställningar och kraschade skålar och dressingflaskor, och fel på kvitton, men Sunsetburgaren var finfin! Fick fyra av fem tryffelsvin, helgens toppbetyg.
 
Vi har shoppat och vi har varit på romfestival väster om Earls Court. Det här med att börja dricka vid lunch, trevligt men tröttande. Robin bjöd oss på choklad & romprovning, den var lite hetsig och folk var lite dragna men det var kul och gott och rätt spännande. På den här festivalen ingick fri provsmakning i biljetten, man fick ett glas i näven när man klev in, sedan var det bara att romprova sig runt bland borden. Japanerna var där med en rominfusion, fick en slurk ur glasburken där det simmade runt paprikor och grönsaker; avgjort sämsta klunken under hela mässan. Hittade flera sorter vi gillade, och fyra timmar senare vinglade vi ut på gatan igen.
 
Helgens tredje burgare på en pub vid Oxford Street, efter några kilometers felmanöver. Dagens tredje (!) Pumpkin Spice Latte på kvällsöppet Starbucks; hittar man något man gillar ska man hålla fast vid det. Frukosthaken som testats har varit Carluccios och Bills, båda är bra men Bill bräcker som vanligt det mest, och det har varit ett hyfsat vänligt höstväder över oss. Allt som allt en guldhelg, fick en skopa ny energi. Lite av den ska användas nu, en illustration till Kyrkobladet ska bli klar och skickas nu inatt. Klart det går. Allt går.

Måndag den 17 oktober 2016

Lägger ännu en vecka till handlingarna, en vecka fylld av vindrick och jobb och umgås.
 
Och fisklådor. Att åka till fiskmarknad tidigt en morgon, och färdas längs glest trafikerade Londongator, det var fint det. Såg gryningen vid en lastkaj, drack kaffe på fiskhandlarnas lilla hak och undvek att trampa i fiskrens. Köpte 90 kilo lax och var hemma på Harcourt Street igen innan huset vaknat.
 
 
Fullt ös resten av veckan. Vi hade turen att gästas av musikproducenten Niclas Molinder en av kvällarna, bra uppslutning på folk, många musikstuderande som lyssnade storögt (storörat...?). Niclas visade sig vara hur trevlig som helst, och inspirerande att lyssna till. Följ dina drömmar, och du är den enda som kan ändra ditt liv i en ny riktning. Det är bara att instämma i det.
 
Det har visats Harry Potterfilmer, både i Svenska salen och inne hos grannarna, och det har slurpats vin under tiden.
 
I fredags mötte jag upp med ett gäng andra gamla LiU-rävar i SoHo. Tapas och snack i några timmar, sedan var vi ett litet gäng som gick vidare till en nattöppen klubb och tog en öl. Traskade hem i Londonnatten, fin alumnikväll.
 
Igår söndagsutflykt till Wendover, där Ulrika bor. Tog ett glas i hennes och Robs vardagsrum, kikade på den urgulliga byn där allt verkade vara i miniatyrstorlek och tog en promenad upp till en utkiksplats. Såg fält och ängar hur långt som helst, under en blå himmel med spridda moln. Någon flög med drake, hundar lekte i gräset. Sådär fånigt idylliskt ni vet.
 
 

 
Hann med en middag på den lokala puben också, som Rob generöst bjöd på. Min första Sticky Toffee Pudding, gott men rätt maffigt efter Fish & Chips. Simon och Chris somnade när tåget började rulla hemåt, och jag fick användning för min medsläpade pocketbok. Väl hemma igen blev det filmvisning i salen, vårt förlängda vardagsrum.
 
Har haft mycket att göra på dagjobbet den gångna veckan, och nattjobbet har även det pockat på uppmärksamhet. Efter många mail fram och tillbaka med små justeringar har vi nu tryckt på knappen och skickat in min och Annas boktvåa på tryck. Lika kul och pirrigt varje gång! Den sista veckan innan deadline för bilderna var hysterisk, pga anledning, men jag är på intet sätt trött på bokjobb nu, tvärtom. Ser istället fram emot att kanske få göra en boktrea, det finns redan ett fint manus klart, vi får väl se vad Idus och marknaden vill i framtiden.
 
Apboken som fått vila medan Saga & Simon färdigställts har nu vaknat till liv igen, och vi börjar på riktigt att fläta ihop bild med text. Känns jättekul, den kommer att bli så fin den där apboken! När den blir klar, vilket är snart. Det har vi iofs sagt ett tag men nu kan man på riktigt se det.
 
Håhå jaja, fler timmar per dygn tack. Jag har användning för dem.
 

Måndag den 10 oktober 2016

Den intensiva bokveckan är över, bilderna är slutlevererade och förlaget har satt inlagan. Nu är vi inne på den allra roligaste biten av bokskapandet; vi filar på manus och bilder, flyttar runt och lägger till och ser till att allt funkar ihop och blir så bra som möjligt.
 
Det innebär att det finns lite mer luft i kvällarna. I torsdags till exempel, drog jag på mig finkjolen och åkte in till Piccadilly för att gå på Phantom of the Opera. Igen. Fantastisk uppsättning. Fantomen själv fick tyvärr en ersättare halvvägs in i musikalen, börjar tro att det är jag som jinxar, men på så vis fick man ju två rolltolkningar, inte dumt.
 
I fredags blev det vindrick inne hos grannarna i några timmar. Helmysigt, och välbehövligt. Lördagen startade med frukost på Alfies tillsammans med Chris, sedan tillbringade jag eftermiddagen med att shoppa, dricka Pumpkin Spice Latte och läsa ut Kepler sittande på ett Starbucks vid Portman Square. Alldeles ljuvlig, ledig egentid.
 

Söndag var det halvmara för Simon, ett Charity Run i och omkring Hyde Park. Fin höstdag, och medan Simon lubbade för att bekämpa hemlöshet så tog jag och Chris oss fnittrande runt parken, hejade på Simon på tre ställen runt banan, andades höstluft. Kaffe vid vattnet när loppet var över, och en stund senare lunch vid Paddington Basin, burgare på Kupp. Lite bokjobb, förstås, och sist film och chai-te inne hos samma grannar.

 

 
 

Bara det att lämna huset har varit enormt välgörande. Måste ta mig tid att göra det oftare, även under hektiska perioder av bokjobb. Nu ikväll drog vi fram soffor i Svenska Salen och slog på första Harry Potterfilmen på storbildsskärm. Astrid var gullig och gjorde Butterbeer Lattes till oss. Det här är starten på ett utdraget filmmaraton, alla filmer ska ses, men pga jobb och aktiviteter i kyrkan så kommer det nog att ta ett par veckor.

 

Imorgon bitti kl 05 åker jag med Simon till fiskmarknaden för att köpa jullax. Utlandskyrka alltså. Rätt speciell arbetsplats.


RSS 2.0