Torsdag den 4 april 2013

Den lille farbrorn är en ständig källa till underhållning. Han firade påsk ihop med vår familj som vanligt, han hör ihop med oss numera, och som en liten plastfarfar satt han där i soffan i sin vita polotröja och sina bruna polyesterbyxor med skarpa pressveck och pratade. Som gammal lärare är hans bestämda åsikt att det går utför med eleverna, och den gemenskap som fanns 1949 fanns inte alls året efter. Som en utförsbacke, från 50-talet fram till idag. Han bläddrade i ett gammalt fotoalbum med små svartvita bilder, med bra skärpa och sextio års fingeravtryck i sig, fyllt av gruppbilder med fina bildtexter så som "Havet bak ryggen" och "Ett strongt gäng". Om dagens teknik vet han inte mycket men han kan hålla låda i en evighet om exakta årtal för stort och smått, i huvudet har han massor av statistik på väder och vind, och var det en torsdag eller en fredag han anhöll om ledighet för den där resan till Stockholm 1950? Ta inte miste på att jag tycker om honom, allt det där är så hemtamt numera.

 

Släktträff i Hallsta för att fira 70-årig morbror - kusinbarnet Albin 12 år gammal gick ut hårt med att börja prata om priset på antimateria och hur människans enda räddning är att kolonisera resten av universum. Bilande till Fagersta, soyalatte i Uppsala och slutligen fika med syskonbarnen i Västerås. Naturliv, har sett massor av rådjur och olika fågelarter, och en fet grävling. Promenerade över isen i jakt på vargspår och kisade mot solen och snön. Kelade med två lamm i granngården, döpta av ägarens barnbarn: i nationella fårregistret kommer snart baggarna Sean och Banan att finnas.

 

Ja, det var påsken det, i stort.

 

 

 

Idag har golvläggaren varit här och äntligen bytt ut den rödflammiga, ljusa och väldigt slitna golvmattan i hall och kök mot en grafitgrå - mycket snyggt blev det! De fula mässingslisterna som skymtar till höger byttes även de ut, till silvriga. Om jag nu bara kunde få bort färghinkarna och bordet från hallen, men tills alla väggar är helt klara får de väl stå. Och ja, det är en rosa vägg i köket. Jag behövde en färgklick där.

 

Före: fransigt i kanterna, färgfläckar, repor.

 
 
Efter: grått och fint!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0