Onsdag den 24 augusti 2016

Tillbaka! I smeten och hetluften. Smet för att vi bor mitt i Londons hjärta, och för att det den här veckan har bakats fler toscatårtor och prinsesstårtebottnar än någon orkar räkna. Hetluft dels för att vårens härjningar fortfarande gör sig påminda, men mest för att en värmebölja sköljt över United Kingdom. Över 30 grader varmt de senaste dagarna, luften dallrar och det känns som att stå bakom avgasröret på en dubbeldäckarbuss varje gång man vågar sig ut.
 
 
Igår kväll stod jag på Roof East i Stratford och såg ut över hustaken och lyftkranarna. Skön bris där uppe, och ett riktigt favoritställe. Pingisbord, bar, en bil som använts som blomkruka och bäst av allt: Rooftop Cinema. Igår klassikern Dirty Dancing, satt i djup solstol tillsammans med den lyckligt suckande publiken medan solen sjönk bortom taken och neonstaden vaknade till.
 
 
Nu ikväll blev det grillning på vår egen Rooftop Garden, kallad Church Hill. Det bar emot att tända på en grill i den kvalmiga hettan men det var det värt. Simon kockade, vi stoppade i oss mer halloumi, sötpotatis och hummus än brukligt och avslutade med chokladspäckade bananer. Löjligt mätt och nöjd.
 
 
Bra uppladdning inför nattpasset, för jo, sådana blir det. Mer om det en annan dag, nu finns det apor som behöver ritas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0