Tisdag den 14 juni 2016

Det händer saker. Eller står det still? Lite svårt att veta ibland, det kan kännas på samma sätt.

 

För två veckor sedan var det födelsedagshelg, titulerar mig numera som 37-åringen, och jag hade sådan tur att Marwa & Robin kom till London just då. Vilken kalashelg: italienskt käk, Fantomen på Operan, rosa champagne. Frukost på Bills (jag tar numera alltid besökare dit), promenad längs kanalen, en tur upp på Primrose Hill för att titta på utsikten, vidare till Camden Market. Burgare på kajkanten och så båt tillbaka till Little Venice.

 

 

 

Trask hemåt, köpte med oss kaffe och blev sittande i solen vid Paddington Basin och pratade. Alldeles perfekt stund. Tog oss till Shoreditch, lördag kväll beer o´clock så vi fick leta lite innan vi hittade ett ställe där vi fick plats. Det blev Well and Bucket. Helen, Simon och Chris anslöt, åt märklig men god pubmat och vinkade hejdå till gänget, vi hade nämligen bokat in oss på Electric Cinema. Mycket coolt ställe, restaurang och barber shop när man kom in, hur fint som helst. Vi köpte med oss en vinflaska och tre glas och gick ned i salongen. Mjuka fåtöljer, kudde och filt, litet bord med lampa på. Som ett litet vardagsrum. Skålade och slumrade oss sedan igenom filmen, X-Men, men det spelade mindre roll. Grym kväll. Blev dagen efter bjuden på lyxig brunch på Sketch, och innan dess hann vi med Carnaby Street. Åh det var så fint alltsammans! Har ju saknat mina Norpanbor.

 

 

 
 

 

Kollade in Church Street Market nu i helgen, i sällskap av Chris. Simon jobbar alltid lördagar så då får vi roa oss på egen hand. I jämförelse med Waitrose: billiga grönsaker, och fin kvalisort! Jag slog till på mogen mango och två askar hallon, vilken fest. Sedan gick vi vilse inne på Alfies, en antikvitetshandel med flera våningar och trappor överallt. De gigantiska glaslamporna från 60- och 70-talet, oj oj… Till sist kom vi ut på deras takrestaurang, mysigt litet ställe, tog en kaffe sittande på pastellfärgade stolar och beslöt att återvända nästa helg för en frukost.

 

EM har rullat igång, och första Sverigematchen visades förstås här på Harcourt Street igår kväll. Det kom runt 70 fotbollssugna, vi krängde en hel del öl och chips och det var skön stämning. Tog kollekt till fotbollsprojekt i afrikanska flyktingläger och hade på oss gula Sverigetröjor som inte andades det minsta.

 

Det där som händer, eller inte händer: fick just ett bokuppdrag. Nästa del i serien som jag och Anna Helgesson tänker oss hyllmeter av. Väldigt roligt, verkligen enormt kul att få göra bok igen, men innan dess ska pågående bokprojekt med Staffan bli klart och det har vi inte mer än påbörjat. Dessutom fanns ju en tanke om mer fritid, mer tid för att uppleva London ännu mer intensivt. Med skohorn går förhoppningsvis allt det att lösa.

 

Jag spår en rolig, pressad, intensiv sommar, och jag spår hjärtklappning. Och bad i ljummen sjö.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0