Onsdag den 30 mars 2016

På måndagen låg staden fortfarande i påskdvala. Jag googlade gallerier men det mesta var stängt; det blev Tate Britain nere vid Themsen. Det blev ett stopp på Foyles bokhandel och det blev Itsu-sushi, och det tog mig totalt sex timmar att traska mig igenom alla gator och moment. Bitvis sol, bitvis hällregn. Fantastisk eftermiddag. Tanken var att trötta ut tassarna och det lyckades.
 
Nu ikväll blev det utomhuspub, stamstället The Chapel var fullt av matgäster så vi hängde på deras lilla veranda under infravärme. Väldigt mysigt, det är definitivt en ny årstid. Gick om Donken på vägen hem, första gången sedan flytten hit och vilken massa smarr det finns här! Blev några bitar friterad kyckling - förkastlig industri, men ligger fint i magen nu... Skaffar mig karaktär en annan dag.
 
Efter söndagens projektfria minuter är jag nu med i matchen igen. Inne i huvudet bubblar det nästan över av alla idéer jag vill sjösätta, senast igår hittade jag tillbaka till Opals barnbokstävling i Sven Nordqvists anda. Deadline 15 april, svårt att hinna på två veckor men milda makaroner så roligt det vore att få finurla ihop ett bidrag... Viktigt blir att inkorporera gammalmodiga uttryck som just den pastareferensen. Jag tror Haddockska uttryck blir för färgstarka. Spar rullsvansaporna och de plattfotade analfabeterna till gånger då det verkligen ska rytas till.
 

Annat på önskelistan: delta i novelltävlingar, och måla tavlor föreställande onda clowner. Hm, går kanske att kombinera...?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0