Onsdag den 4 maj 2016

May the Fourth be with You. Älskar´t.
 
Det är liksom ingen hejd på dagarna, de går i ett nafs. Hinner inte dokumentera, har för roligt.
 
Snabb återblick: fredagen ägnades mest åt förberedelser inför lördagens bal. Medan storbandet övade i stora salen den kvällen satt jag, grannarna och vollisarna samt inkallade Alex i caféet långt efter stängning. Bubbel i glasen och i konversationerna. Halva gänget gick ut på klubb.
 
Lördag dag dukade vi upp fyra långbord medan bandet brassade på. Det dekorerades med murgröna och blommor, veks linneservietter, skruvades ihop kandelabrar, gicks igenom körschema. Vårsånger och vårtal i Regents Park, välkomstdrink i prästgården efter fotografering här utanför. Sedan en trerätters smarrig middag och så styrdans till storbandet. Fint i pausen också, när vi slog på vår ihopknåpade Spotifylista. Så roligt att se alla finklädda kollegor och gäster, himla kul kväll! Dansade mig trött. Blev kallad magnoliadamen. Har säkerligen haft värre smeknamn. Varmkorv vid midnatt, några sista svängar på dansgolvet och så bara undanplockandet kvar. Gick bra det med.
 
Nästa dag väcktes jag kl 11 av att kyrkklockan ringde in söndagsmässan. Sedan var det inte mycket mer med den dagen, men dagen efter var det Bank Holiday: vårljum promenad med Simon & Chris längs Grand Canal, stannade vid en kyrka och drack kaffe i deras trädgård, vandrade vidare mot Camden Market. Lågt hängande grenar över kanalen, broar i järn, vackra hus. Väl framme i Camden gick vi runt bland små små butiker och matstånd, valde till slut en hamburgare från ett fransk stekbord. Till och med brödet var glansigt av flott och det är den godaste burgare jag har ätit! Intogs sittande på en stentrapp, bland folk och kanalbåtar och solglimt, kan ju ha bidragit. Tog kanalbåten hem, hamnade i något slags firande vid Little Venice, vimplar överallt.
 
Den kvällen hämtade vi käk på You Me Sushi på Marylebone Road, och gick i duggregnet hem och upp till Kristinas lägenhet. Pratade om spöken och skrattade åt trams och hade det sådär bra som man har det ibland.
 
Lade en slant i en burk igår och köpte mig på så vis god lunch i form av överbliven pastagratäng, äten i solen mot kyrkväggen. Snudd på sommar nu.
 
Lite av en obegriplig cirkus över den här dagen (kom igen nu karma, dags för repressalier på sina håll), men till kvällens Ung i London drog vi iväg ned till Hyde Park och spelade kubb med hela gänget. Vi var ett exotiskt inslag med vår svenska flagga och vårt konstiga spel, fick en del åskådare medan solen stod lågt och det flög klubbträn genom luften. Fint och mysigt och glatt. Den här staden alltså, det är något visst med den.

Kommentarer
Postat av: Anna Helgesson

Så bra du skriver Anna! Det bor en författare i dig, men det vet du väl redan. Kan ha varit så att jag sagt det förut också. :)
Du får verkligen London att framstå som "the place" liksom. Och kyrkan sen! Vilket drag! Kanske inte lika mycket drag klockan 14 en tisdag, men vad vet jag?
Kram på dig!

2016-05-08 @ 22:02:12
Postat av: Alma

Kram till dig Anna! Just ikväll kändes det lite tufft att återvända, eller mest att lämna västkusten, så tack för din fina kommentar!

2016-05-09 @ 22:44:25
URL: http://almadrakeritar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0