Söndag den 15 maj 2016

Va, helg igen? Jo minsann.
 
Chris och jag hade bestämt oss för att leta upp Fiumano Projects där Åsas Joakim har sin utställning just nu. Tub till Kings Cross, en kaffe i handen och så vandra söderut ned mot Wren Street. Vi hittade utan problem den gamla lagerlokalen men det var klurigare att ta sig in, dörren hade gått i lås och det var klent skyltat. Till sist kom en ursäktande gallerist ned och bjöd in oss. Fina tavlor inspirerade av konstnärens barndomsskogar, och innan vi gick hade vi fått inbjudningar till flera kommande utställningar i handen.
 
Trask genom kyrkogård på vägen hem, och så hittades en mysig park. Kilade även in på British Library, där vill man tillbringa en regnig höstdag. Massor av läs- och arbetsplatser, visserligen upptagna allihop men det var ju också lördag. Lite väl sorligt kanske, men Shakespeareutställningen vill man ju gå på. Får återvända.
 
Kvällen och natten bjöd på Rooftop Garden Party. Ett hustak i Kensington, omgärdat av lummiga träd så av omkringliggande hus såg man inget. Det gick runt fyra flamingos i den lilla ån som rann under broarna, och det fanns trädgårdsschack. Fick grillbiljett och drinkbiljetter i handen, arrangörer var YP och Svenska Handelskammaren och i slutändan hängde jag mest med det gänget. Har träffat dem förut på SISA-eventet här i kyrkan, och så har vi väl skakat tass på residenset någon gång. En himla trevlig hop människor det där. När flamingosarna hade fångats in för natten och vi äntligen fått varsin burgare var klockan närmare 23 och det var iskallt på terrassen. Värmde oss på dansgolvet som öppnats upp, och så fick vi ett inhägnat drinkbord dit jag lite oförtjänt fick följa med. Sprang till bussen vid halv två inatt, med en bra festkväll i ryggen.
 
Aningen svårvaknad idag. Till råga på allt susade öronen, min röst och alla ljud runt om lät skumma och jag var säker på att jag sabbat hörseln. Tur att man har en bästa kompis som har koll på musikskador och kunde lugna, det går gissningsvis över och nu ikväll känns det bättre.
 
Tröst på distans i all ära, ibland behöver man ändå en mänsklig köttkram. Knackade på hos grannarna och fick två, sedan vinkade vi hejdå till pågående konfirmation och slog oss ned på Bills på Baker Street. Pannkakor, ägg och en kanna Earl Grey senare var vi i rullning igen, nu med siktet inställt på London Zoo. Blev en heldag där, gick runt och fnissade åt djur och besökare och hade det mysigt i solskenet.
 
 
 
 
 
 
 
Regents Park är så rasande vacker just nu. Det är fullt av vita blommor på gräsmattorna, ser ut som att någon spillt ut ett helt tråg med popcorn över dem. Glömde ta en bild av biokioskhaveriet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Festen på taket fick ett uns av Bond över sig, mystiskt med ett inhägnat drinkbord och allt. Och inte gjorde flamingosarna det sämre. Även om de säker var vingklippta.
Kunde inte Chris bistå med kramar? Hm, tål att tänkas på.
Ha en fin vecka Anna!

2016-05-16 @ 06:59:29
Postat av: Alma Drake

Grannarna = Chris & Simon, så visst fick han kramas!

2016-05-16 @ 15:30:03
URL: http://almadrakeritar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0