Torsdag den 5 december 2013

Vinterstormen Sven drog under dagen in över landet. Färjor ställdes in eller ändrade tidtabell, broar stängdes av, tåg stod stilla. Grenar faller ned lite varstans, stadens julgranar böjer sig för vinden och det blinkar då och då till i lamporna. När arbetsdagen var slut åkte jag över vattnet till Redbergsplatsen och gick på kvällsföreläsning; Johan Theorin gjorde starkt intryck, han pratade om sina böcker och om livet som författare, jag blev sugen på att läsa allt han skrivit. Och på att flytta till Öland, permanent.
 
Stod sedan i Nordstans busskur och såg det hända. Ösregnet lämnade inte längre vattendroppar på min krage, små kristaller har istället bildats. Sedan slog det på ett par minuter över i fullskalig snöstorm, har aldrig sett det skifta så snabbt förut. Stora tussar ven in i bussen vid varje hållplatsstopp, men över bron och hem kom jag. Kurar inomhus nu och önskar intensivt att mitt morgontåg på lördag ska gå enligt plan.
 
Nu har strömmen blinkat till flera gånger med någon minuts mellanrum; tar ficklampan med mig in i badrummet, det är alltid trist om det blir nattsvart mitt under pågående dusch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0