Tisdag den 1 januari 2013

Stilltje, ja för vem orkar blogga när man har fullt upp med att ta det lugnt?

 

Jul och nyår med familjen, vi har umgåtts mycket ute i snösvängen för gudars skymning vilken snötät jul det varit. Vi har fått skotta flera gånger om dagen, och på juldagsmorgonen tog vi oss knappt ned till julottan i det täta snöfallet. Med en 86-årig farbror i sällskapet var det dock inget alternativ att promenera, och nedför backen kom vi och rullade i gloppet bort till missionshuset. Mamma sjöng i kören, Hasse och jag fick lyssna till repet innan folk började ramla in strax innan sju. Träffade på en gammal spexbekant som hade föräldrarna i byn, oväntat.

 

 

Liten farbror, tre vinglas hög, läser egen juldikt iklädd guldkofta. Han är så himla fin. Säger saker som "telefonera" och "livsmedelsaffär" och så pratar han om att kanske skaffa en mobiltelefon, "en sådan där" säger han och pekar på TVns fjärrkontroll.

 

 

Festligt nyår: tomtebloss. Tur att grannen hade riktiga fyrverkerier.

 

Det är fint att få komma till skogen ibland, allt är så vackert bland de snötäckta träden, och liksom okomplicerat, och mysigt. Till och med lokalradions nyhetssändningar är jordnära; "Se upp i trafiken, en lastbil har blivit stående i Lillåkorset på väg 50 mot Örebro och den har tappat stora grunkor från lasten som nu ligger på vägen".

 

Haft morbror på besök, tagit promenader. Allra mest suttit uppkrupen vid kaminen med en bok. Åkte in till kyrkogården en dag och grävde fram Mary och Gunnars grav ur snön, tände ett ljus för pappa och letade upp Jennys grav där vi också tände ljus. Märklig känsla.

 

 

Familjen har varit förkyld, jag har med mig lite av den hem men det ska nog gå att ignorera den. Imorgon väntar kontoret igen, och med det en stressig månad. Tvåtusentretton är dock ett lovande år, och det kan ingen arbetsbörda ändra på.


Kommentarer
Postat av: Sayo

Mysig jul! Ursöt farbror. Han borde definitivt skaffa en "sån där" ;)

2013-01-01 @ 20:40:36
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: Alma

Han försöker hänga med och uppdaterar sig alltid om det senaste när vi ses, men det blir lite si och så med begreppen ändå.

2013-01-01 @ 20:50:04
URL: http://almadrakeritar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0