Söndag den 28 augusti 2016

Sommarhettan börjar lugna sig något, det har sjunkit till runt 25 nu. Absolut mer rimligt för en storstad. Det kom nyss en kort skur, jag blev lycklig in i själen. Så redo för höstregnen nu. Så redo.

 

Sommaren har varit fin! Jag kunde ta sen semester i år, en lyx om man som jag är van vid skolvärlden där jag på eget bevåg alltid var tillbaka tidigt i augusti för att hinna förbereda allt inför terminstarten. Nu gick jag 23 juli och var tillbaka en månad senare, det passar mig fint att jobba på en bit in på sommaren för att sedan komma tillbaka till en rent löjligt kort höst. Om fyra månader står vi inför ett årsskifte igen, knappt en blinkning ens.

 

Det blev tio, ljuvliga dagar i Göteborg. Sanna och Pinnen drog lägligt till Grekland när min semester började så jag flyttade in i deras lya i Krokslätt, vattnade tomatplantor, drack kaffe på balkongen och levde i sommarstad. Planen var högsta växeln i för bokprojektet, och det hölls men jag hann även med att träffa vänner. Kickade boll och grillade hos goa Vårflodsfolket. Condeco-fikade med Lotta, lunchade med Malin, och åt Brogyllenfrukost med Peter. Kramade om Kringlan och sprang på Kridden. Gick på skräckfilmsbio med Lisabeth. Klippte mig kort och hade samtidigt Suzana sittande bredvid mig i en stol, babblande så att frisören inte fick en chans att prata. Tack Sanna! Tog tåget till Helsingborg och hängde med Hanna en heldag, gick på Sven Nordqvistutställning på Dunkers, gick längs havet och strosade på Sofiero. Tog samma tåg en annan dag men hoppade av redan i Varberg, gräsmattehängde med min författarbästis en hel dag och styrde upp de sista frågetecknen runt bilderboksprojektet. Nosade lite på bibliotekets barnboksavdelning, badade i havet och åt bananer, inspirerat av bokens aptema. Varberg levererar alltid. Hade spelkväll i Sävedalen och njöt i fulla drag av allt det och av att vara tillbaka i Lilla London. Älskar den där staden.

 

Drog därefter till Norrköping och bodde ett par dagar hos Marwa och Robin. Kaffe i solen, och badutflykt. Det är lite trixigt att inte ha någonstans att bo, man får pussla ihop olika lösningar för varje natt. Tur då att man har generösa vänner runt sig som inte har något emot att leka hotell.

 

Nästa anhalt blev Örebro, bodde hos Lillebror ett par nätter och hälsade på kusinen utanför Uppsala. En riktig hotellnatt i Örebro efter det, nyöppnade Borgen med Mia. Vi pratade i ett dygn, det var hela poängen med att ses. Drack bubbelgumsdrink i hotellbar.

 

Sommarkollo i Öskevik blev nästa grej. Tveksamt väder, men det blev bad i sjö och i simhall, både i Lindesberg och Fagersta. Kickade upp bokjobbet ännu ett snäpp den veckan och satt koncentrerat från morgon till kväll nästan varje dag, med korta avbrott för de där baden och för svampplockning. Bergslagsluften gör gott, även om nacke och handleder tar stryk att ritplattan så blir man på andra vis utvilad.

 

Hade turen att få bo hos familjen Kristofersson i Vintrosa också, fullt ös med tre kids men de är mysiga att hänga med. Glitterpysslade ansiktsmasker (glitter överallt vilket jag tar delansvar för, tror det är jag som en gång gett Alva glitterlimmet...), lekte hästtävling, tittade på nya hamstern, fick kramar av Vilma och teckning och ljuslyktor av stora barnen. Gullungar. När alla somnat kunde Milla och jag prata ikapp över några glas Prosecco, guld värt.

 

 
 

 

Det där var min sommar i stort. De sista dagarna var vi i Uppsala på introduktionsutbildning hos SKUT. Fick träffa kyrkoherdar som var på väg ut till sina nya posteringar, i Aten och New York och Sydamerika, och fick träffa de nya volontärerna. Det skiftas först i januari, och nog känns det märkligt att tänka att det ska vara två nya ansikten i köket efter nyår, jag gillar mina guldklimpar Astrid och Ella, men de nya verkar gulliga så det ska nog bli bra det med. Det var så fånigt kul att få umgås med Ulrika och Simon igen, som också var på introt, tänk vad bra kollegor gör för allmäntillståndet!

 

Och nu är jag tillbaka i mitt lilla rum jämte orgelläktaren. Det känns bra. En vecka är kvar till deadline för Staffans och mitt bokprojekt, det blir fina bilder och jag tror på en charmig och viktig bok, men det är många arbetstimmar kvar innan den är klar. Imorgon är det Bank Holiday i UK, tacksamt. Jag var på kräftskiva hos Linnea i fredags, tänkte en kort stund dra mig ur men som Ulrika sa, man måste leva lite också. Ett bra beslut visade det sig, jättetrevligt gäng och goda pajer att äta till kräftorna. En drucken klapplek med djurläten, och snapsande. Jag var hemma halv sju på morgonen, och man får väl erkänna att lördagen var något seg... Klart värt det.

 

 
 

 

Dags att fortsätta rita apor som kör bil, handlar, rör i pannkakssmet och mixar smoothies. Eventuellt världens bästa bisyssla, detta.


Kommentarer
Postat av: Sayo

Pinchos i Örebro är en favvo. Jag körde kramar med minitrollen hos Milla igår, man smälter. A pratade om att hon vill flyga till dig och hälsa på när hon blir stor :D Vem vet var du är då hehe

2016-09-04 @ 13:55:16
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: Alma

Haha, sötnosen...!

2016-09-19 @ 20:38:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0